Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

NEA ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

Στη θέση «κανένας εργαζόμενος της πρώην ΕΡΤ εκτός μεταβατικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» φαίνεται να επιμένει ο Φώτης Κουβέλης.

Το θέμα θεωρείται σημαντικό για το Μαξίμου. Οπως λένε πηγές του, εάν το σύνολο των απολυμένων (καθώς «ΕΡΤ ΑΕ δεν υφίσταται πια») κληθεί να υπογράψει τις τρίμηνες συμβάσεις που προϋποθέτει η προσωρινή εκπομπή προγράμματος μέχρι να συσταθεί η ΝΕΡΙΤ και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του προσωπικού της, θα εμφανισθεί «μία τρύπα στο νερό» σε ό,τι αφορά τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ;

Ένα σχέδιο το οποίο μέχρι σήμερα είχε ακουστεί μόνο ως σενάριο, φαίνεται να έχει στα χέρια του το επιτελείο Σαμαρά.

Το σχέδιο, περιλαμβάνει τα εξής:

Να ανοίξει ξανά το κανάλι της Βουλής και από εκεί με μια ομάδα τεχνικών και δημοσιογράφων να αρχίσει κανονικά να εκπέμπεται κανονικό πρόγραμμα.

Για να παρουσιαστεί αυτό το σχέδιο στους άλλους δυο εταίρους, πρέπει κατ' αρχήν να υπάρχει σχεδιασμός από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, πρόθυμοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί να συμμετάσχουν σε αυτό και βεβαίως να γίνει αποδεκτό από τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Προς το παρόν πάντως, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ με σημερινές δηλώσεις των εκπροσώπων τους επιμένουν ότι το πρόβλημα με το θέμα της ΕΡΤ δεν έχει λυθεί, παρά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα επιμένουν ότι η θέση τους δεν έχει αλλάξει.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Φήμες για εκλογές στις 21 Ιουλίου

 Η τακτική των κομματικών επιτελείων πριν την κρίσιμη συνάντηση



Ενας πολιτικός πλειστηρισμός βρίσκεται σε εξέλιξη που θυμίζει έντονα τούρκικο παζάρι.Οι φήμες για εκλογές πυκνώνουν με νέα ημερομηνία στις 21 Ιουλίου όσο και οι διαφορές των τριών εταίρων που για να έχουν διαπραγματευτική ισχύ τις τελευταίες ώρες εμφανίζονται απολύτως ενελαστικοί για παραχωρήσεις. Ολοι πάντως ξεκαθαρίζουν ότι το σενάριο των πρόωρων εκολογών θα ήταν καταστροφικό και πως οι ίδιοι δεν θα ήθελαν εκλογές. Αρα διαπραγματεύσεις μέχρι τελικής πτώσης το βράδυ

Γ.Α.