Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ;

Ένα σχέδιο το οποίο μέχρι σήμερα είχε ακουστεί μόνο ως σενάριο, φαίνεται να έχει στα χέρια του το επιτελείο Σαμαρά.

Το σχέδιο, περιλαμβάνει τα εξής:

Να ανοίξει ξανά το κανάλι της Βουλής και από εκεί με μια ομάδα τεχνικών και δημοσιογράφων να αρχίσει κανονικά να εκπέμπεται κανονικό πρόγραμμα.

Για να παρουσιαστεί αυτό το σχέδιο στους άλλους δυο εταίρους, πρέπει κατ' αρχήν να υπάρχει σχεδιασμός από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, πρόθυμοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί να συμμετάσχουν σε αυτό και βεβαίως να γίνει αποδεκτό από τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Προς το παρόν πάντως, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ με σημερινές δηλώσεις των εκπροσώπων τους επιμένουν ότι το πρόβλημα με το θέμα της ΕΡΤ δεν έχει λυθεί, παρά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μάλιστα επιμένουν ότι η θέση τους δεν έχει αλλάξει.


Λένε: Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει άμεσα με ΟΛΟ το προσωπικό της και ο Αντώνης Σαμαράς να φέρει αύριο στην σύσκεψη των αρχηγών νεα πρόταση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης απέρριψαν την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για τη νεα ΕΡΤ.

«Μόνο αν ισχύσει το παλιό καθεστώς στην ΕΡΤ, η λειτουργία της με όλο το προσωπικό της μπορούμε να συζητήσουμε. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να δώσει εντολή να λετουργήσει άμεσα το κρατικό κανάλι. Αλλιώς αναλαμβάνουν την ευθύνη μιας νέας κρίσης» δήλωσε ο κ. Καρύδης.

Και συνέχισε: «Κανείς δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την αυταρχική συμπεριφορά. Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης το είπαν καθαρά, δεν δεχόμαστε άλλη λύση. Είμαστε βέβαια υπέρ της αναδιάρθρωσης, πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κανάλι υψηλών προδιαγραφών. Ο κ. Σαμαράς μόλις κατάλαβε χθες ότι αυτά που λέει δεν μπορούν να εφαρμοστούν είπε ότι αύριο, Τετάρτη, θα φέρει νέα πρόταση. Πρέπει να πάμε στη Βουλή να λυθεί το θέμα της ΕΡΤ, να πάψει να εκτίθεται η χώρα διεθνώς και να πλήττεται η δημοκρατίας μας».

Και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί από τη δική μας πλευρά χθες. Εμείς, αυτό που είπαμε και είπε και ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας και όχι μεσοβέζικα πράγματα».
AΠΟ ΤΟ NEWSIT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου