Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Μια μεγάλη ανατροπή βρίσκεται προ των πυλών της κάλπης. Παρά την δεδομένη οργή των πολιτών για τις επιλογές της κυβέρνησης οι δεσμοί με τα κόμματα εξουσίας παραμένουν ισχυροί και φαίνεται ότι τις τελευταίες ώρες (όπως συνήθως γίνεται στις εκλογές ) ενισχύεται σημαντικά  ο δικομματισμός.
Αισιοδοξία εκφράζουν στην Ιπποκράτους για τις περιφέρειες:

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕCONOMIST


Στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα
 ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρεται άρθρο του Economist,
 όπου μάλιστα αναφέρεται το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης 
συνασπισμού με απρόβλεπτες επιπτώσεις 
για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ

Η κατάσταση που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στις 13 περιφέρειες της χώρας έχει ως εξής:

ΑΤΤΙΚΗ: Το ΠΑΣΟΚ ελπίζει ότι ο Γιάννης Σγουρός θα πάρει την πρωτιά στον πρώτο γύρο, ξεπερνώντας στο νήμα τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Γιάννη Δημαρά. Ο αντάρτης υποψήφιος φαίνεται να διατηρεί σταθερό προβάδισμα Αντίθετα το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας  να περάσει ο Βασίλης Κικίλιας  στον Β' γύρο, δείχνει μάλλον απίθανο. Πάει στο Β γύρο με μεγάλες πιθανότητες για εκπλήξεις.

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΥΡΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Τη γνωστή παράσταση διανθισμένη  με απειλές κατά της ιδιοκτησίας  του Σκαι και των δημοσιογράφων του επανέλαβε απόψε ο ιδιοκτήτης του kontra channel Γιώργος Κουρής μετά το βραδινό ρεπορτάζ για την απόφαση του ΕΣΡ. Προανήγγειλε μάλιστα νέες αποκαλύψεις τις επόμενες ημέρες.
 Παράλληλα γεμάτος οργή συνέχισε με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη κατά του πρωθυπουργού.

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΜΜΕ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ KONTRA CHANNEL

Tρεις μέρες πριν τις εκλογές ξεκίνησε ο πόλεμος στα ΜΜΕ με αφορμή την απόφαση του ΕΣΡ να απαγορεύσει την εκπομπή ενημερωτικού προγράμματος απο το contra channel του Γιώργου Κουρή. Νέα δημοκρατία, Συνασπισμός και ΚΚΕ τάχθηκαν υπερ του επιχειρηματία με ανακοινώσεις τους ενω η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν αμήχανη και επικεντρώθηκε στην εφαρμογή της απόφασης. 

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΑΠΟ ΤΗΝ ATHENS VOICE
Λένε κάποιοι με μια δόση χαιρεκακίας, σίγουροι ότι τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει σ’ αυτή τη χώρα, ότι η ικανότητα λήθης της ελληνικής κοινωνίας είναι μοναδικό φαινόμενο. Δεν έχουν περάσει ούτε 6 μήνες από τον Μάρτιο κι όμως φαίνεται σαν να έχουμε ξεχάσει τι συνέβη τότε. Χρεοκοπήσαμε ως κράτος, δεν είχαμε ούτε να πληρώσουμε τους μισθούς και τις συντάξεις του μήνα, δεν μας δάνειζε κανένας, τα επιτόκια είχαν φθάσει στο 13% και ακόμα και μ’ αυτά δεν διακινδύνευε κανένας να δανείσει μια χρεοκοπημένη χώρα. Προσπαθήσαμε πολύ, διεθνοποιήσαμε το πρόβλημα, η ευρωπαϊκή κοινότητα κατάλαβε ότι η δικιά μας πτώχευση μπορεί να παρέσυρε όλο το οικοδόμημα και μας δάνεισαν 110 δις ευρώ με επιτόκιο κάτι παρακάτω από 5%. Μπορέσαμε έτσι να αποφύγουμε τον «ξαφνικό θάνατο», να πάρουμε μια ανάσα και να κερδίσουμε λίγο χρόνο για να κάνουμε όσα έπρεπε εδώ και δεκαετίες να αλλάξουμε.

ΦΡΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ

Καταναλωτικά δάνεια «με το σταγονόμετρο» δίνουν πλέον οι τράπεζες, καθώς ο φόβος των επισφαλειών έχει κλείσει για τα καλά τους κρουνούς της ρευστόστητας.


Σε αντίθεση με το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πλέον έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τον πήχυ στις χορηγήσεις κόβοντας σχεδόν 8 στις 10 νέες αιτήσεις καταναλωτικών δανείων.

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ

Μπορεί να είναι ζημιογόνες οι περισσότερες ΔΕΚΟ, αλλά οι μισθοί εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν “χρυσοί”. Το υπουργείο οικονομικών κάνει αγώνα δρόμου για να μπορέσει να συμμαζέψει το χάος που επικρατεί με τις αμοιβές των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ, καθώς μέχρι πρότινος ουδείς γνώριζε τα επιδόματα που ελάμβαναν.
Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ πως βάσει μνημονίου η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ετοιμάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των ζημιογόνων δημόσιων φορέων έως το τέλος του έτους. Το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει στις αλλαγές, καθώς τα ελλείμματα και τα χρέη των ΔΕΚΟ παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανοδική αναθεώρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 πάνω από το 15% του ΑΕΠ, που θα επηρεάσει αρνητικά τόσο το 2010 όσο και το 2011.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Φανερά μπερδεμένος από την αλλαγή στρατηγικής του Παπανδρέου που διαφοροποιεί τα δεδομένα των περιφερειακών εκλογών φάνηκε να μην έχει ξεκάθαρη απάντηση στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού.
Πάσχισε να πείσει τους τηλεθεατές πως αρνητικό αποτέλεσμα σημαίνει μόνο καταδίκη της ακολουθούμενης πολιτικής αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα και αλλαγή κυβέρνησης (!!!!)
Από τη μια ο φόβος ότι θα βρεθεί να εφαρμόζει όσα καταδικάζει και να αντιμετωπίσει τους εξαγριωμένους πολίτες  και από τη άλλη το ενδεχόμενο να βρεθεί στη θέση του Παπανδρέου όταν έχασε για δεύτερη φορά τις εκλογές τον έφερε στην άβολη θέση να υπερασπίζεται (!!!!) θέσεις του μνημονίου (ότι υπέγραψε η χώρα ισχύει !!) και παράλληλα να προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στον Παπανδρέου που θέλει να φύγει... ( ΣΣ Ηθελε να πει να τιμωρηθεί ο Παπανδρέου που δεν δέχεται το σενάριο που είχε φτιάξει η αντιπολίτευση αλλά αυτά δεν λέγονται στην τηλεόραση)...

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ


Εξι μήνες μετά την εφαρμογή του μνημονίου και ενώ όλες οι προβλέψεις του υπουργού οικονομικών για έσοδα, πληθωρισμό και ύφεση έχουν πέσει έξω τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουν με τρόμο ότι η επιχείρηση -ανταγωνιστικότητα  δεν περπατά. Η υπόθεση εργασίας με την επιλογή της εσωτερικής υποτίμησης έχει πέσει τελείως έξω. Οι μισθοί μειώθηκαν αισθητά τείνουν να φτάσουν το 25% σε αρκετές περιπτώσεις και 15-20% για τον μέσο εργαζόμενο μόνο από φόρους και περικοπές αλλά οι τιμές όχι μόνο δεν πέφτουν αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουν καπέλο 10%.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Τελικά όπως και να το δεις, όπως και να το κάνεις, είµαστε ένας λαός που δεν µας βρίσκεις πουθενά. Μα πουθενά όµως. Τη µια θέλουµε αυτό, την άλλη εκείνο, την τρίτη το άλλο και µετά πάλι από την αρχή. Μήνες τώρα, ακούω τους πάντες να βρίζουν το Μνηµόνιο και να βλαστηµάνε την ώρα και τη στιγµή που ανέδειξαν τον Γιώργο Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση επειδή (µας) πήρε τα µέτρα – τα γνωστά µέτρα. Μήνες τώρα, ακούω τον Σαµαρά να δηλώνει ότι άµα αυτός γίνει πρωθυπουργός, πρώτον θα καταργήσει το Μνηµόνιο, δεύτερον θα µηδενίσει το έλλειµµα µέσα σε ένα χρόνο και τρίτον θα ακολουθήσει έναν άλλο δρόµο (ποιο δρόµο, ακόµη να µας πει) 

για τη διάσωση της οικονοµίας και της χώρας από τη χρεοκοπία. Μήνες τώρα, ακούω και τους υπόλοιπους να υποστηρίζουν ότι τα µέτρα δεν ήταν µονόδροµος και πως υπάρχουν και άλλες επιλογές πλην της τρόικας και του ΔΝΤ. Είπα κι εγώ, ύστερα από αυτά, ότι µε το που έθεσε ο Γιώργος θέµα πρόωρων εκλογών θα πανηγύριζαν, διότι επιτέλους ήρθε η ώρα να δικαιωθούν. Αλλά δεν. Ούτε πανηγυρισµοί ούτε πάρτι ούτε σηµαιοστολισµοί.