Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟI ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ




 
Οπαδοί του «δεν πληρώνω» για ΔΕΗ, δάνεια και ασφαλιστικές εισφορές

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

Πρακτικές  στρατηγικών  μπαταχτσήδων εφαρμόζουν  πλέον τα κόμματα χωρίς όμως  τις επώδυνες επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά  χιλιάδες πολίτες που καθυστερούν έστω και για λίγες ημέρες να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ ή την εφορία. Ο “πονοκέφαλος” της διακοπής ρεύματος ή της κατάσχεσης αφορά αποκλειστικά τους πολίτες.
  Τα κόμματα αντίθετα έχουν υιοθετήσει μια ιδιότυπη πρακτική στάσης πληρωμών προς ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες πληρώνοντας επιλεκτικά και όποτε τους βολεύει, ανάλογα και με την επικοινωνιακή πίεση που υφίστανται.
Την ώρα που χιλιάδες οικογένειες ξεπαγιάζουν από το κρύο αδυνατώντας να αποπληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος για λίγα ευρώ και περιμένουν με τις ώρες στις ουρές  για να πληρώσουν με δόσεις, τα κόμματα σωρεύουν απλήρωτους λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τόσο τους δημόσιους οργανισμούς όσο και τις όποιες ρυθμίσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κόμμα της ΝΔ που οφείλει το ποσό των 566.516 ευρώ στη ΔΕΗ. Η συγκεκριμένη οφειλή,  περιλαμβάνει και τις δόσεις του έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) τα δύο τελευταία χρόνια και  αφορά τα γραφεία στη λεωφόρο Συγγρού. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έχουν γίνει ήδη  δύο ρυθμίσεις. Η πρώτη  24 δόσεων για το ποσό των 275.772 ευρώ και η δεύτερη 40 δόσεων για ποσό 365.412 ευρώ, οι οποίες ποτέ δεν τηρήθηκαν.