Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η προφυλάκιση του αρχηγού και του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής οδήγησε σε ...κατάπαυση του πυρός στο εσωτερικό της κυβέρνησης με στόχο τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, οι οποίοι «χρεώθηκαν» την αποφυλάκιση υπό όρους των τριών Χρυσαυγιτών βουλευτών.
Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δεν έκρυψε χθες ότι «ο πρωθυπουργός εξεπλάγη» όταν πληροφορήθηκε την αποφυλάκιση, γεγονός που δείχνει ότι το κυβερνητικό επιτελείο (συμπεριλαμβανομένης της Χ. Τρικούπη) είχε την αίσθηση ότι το κατηγορητήριο ήταν «δεμένο» για το σύνολο των συλληφθέντων βουλευτών. 
Παίρνοντας μία ανάσα από την ολοκλήρωση των απολογιών και την προφυλάκιση των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππα και στελεχών τους, η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη:
--- Συμμορία της νύχτας: Πρώτον, να αξιοποιήσει επικοινωνιακά την εικόνα που βγήκε όλες αυτές τις ημέρες για τη δράση της ΧΑ, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα «μιας εγκληματικής συμμορίας που λειτουργούσε με όρους νύχτας».
--- Είναι νεοναζί: Δεύτερον, να προβάλλει το νεοναζί «ιδεολογικό» υπόβαθρό της – στοιχείο που με ευθύνη κυρίως του πολιτικού κόσμου είχε περάσει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

OI ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

















Με σημαντικές διαφοροποιήσεις  που κυοφορούν εξελίξεις εμφανίζεται  το πολιτικό σκηνικό που αναδύεται μετά  το  έγκλημα κατά του 34χρονου Παύλου Φύσσα  στο Κερατσίνι αλλά και τις καθημερινές  συνεχόμενες αποκαλύψεις που ακολούθησαν  τις προηγούμενες ημέρες για την δράση και την οργάνωση των μελών της Χρυσής Αυγής όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση  της  εταιρείας Alco για τα Παραπολιτικά.
Στο ερώτημα συμφωνείτε ή διαφωνείτε  με τη στάση της Χρυσής Αυγής για τους μετανάστες η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων με ποσοστό 74% απαντά κάθετα ότι διαφωνεί. Aντίθετα το 15% αντιδρά θετικά στις επιλογές του κόμματος ενώ ένα κρίσιμο ποσοστό της τάξης του 11%  των ψηφοφόρων δεν δίνει  καμία απάντηση, ούτε θέλει να εκφράσει  θέση.
Σχετικά με την δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι και αν έχει σχέση ή όχι  η Χρυσή Αυγή,  το 68% των ερωτηθέντων  απαντά πως έχει, ενώ διαφωνεί  μόλις το 10% που θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν έχει στοιχειοθετηθεί μέχρι τώρα.  Ακρως εντυπωσιακό είναι όμως το τρίτο δημοσκοπικό στοιχείο καθώς το 22% των πολιτών αρνείται να δώσει ξεκάθαρη απάντηση δημιουργώντας την εντύπωση πως στην παρούσα συγκυρία  απλά δεν ήθελαν να συμπαραταχθούν με το πολιτικό σχηματισμό του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Εξίσου  ενδιαφέρουσες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα εάν είναι φασιστικό κόμμα η Χρυσή Αυγή όπως την καταγγέλουν τα κόμματα του συνταγματικού τόξου . Το 77% των πολιτών  απαντά ναι ενώ αντίθετη άποψη  έχει το 10% όσων μετείχαν στην έρευνα. Επίσης  το 13%  των ερωτηθέντων αρνείται να πάρει συγκεκριμένη θέση.
Στο ερώτημα αν θα πρέπει ή όχι να αντιμετωπισθεί  ο πολιτικός σχηματισμός της  Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση ,το 60% των πολιτών απαντά ναι , το 19% όχι, ενώ  (δεν ξέρω, δεν απαντώ) το 21%  των συμμετεχόντων δείχνοντας  ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν έχει πεισθεί ακόμη  από το μπαράζ των καταγγελιών που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. 
Μια έκπληξη επιφυλάσσουν  οι πολίτες στην ερώτηση εάν η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο ένα άκρο του κομματικού συστήματος τότε ποιο κόμμα πιστεύεται ότι βρίσκεται στο άλλο άκρο;  Οι ερωτηθέντες τοποθετούν  το ΚΚΕ  στην πρώτη θέση με 21% ενώ ακολουθεί  ο ΣΥΡΙΖΑ με 15%.   Άλλο κόμμα  χωρίς να καθορίζουν ποιο είναι αυτό, ψηφίζει το 24% ενώ δεν έδωσε απάντηση  ένα ποσοστό της τάξης του 40%. Δημοσκοπικά αποτελέσματα που μάλλον αμφισβητούν  τη θεωρία των  δύο άκρων που ανέπτυξε  ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.