Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Την οργή των χρυσαυγιτών προκάλεσε η ματαίωση της διανομής τροφίμων «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα, μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι.

Ο Γ. Καμίνης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, δήλωσε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να βγάλει το όπλο του. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συσκεψη στο υποργείο δημόσιας τάξης για το ζήτημα παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, προειδοποιεί ο Πολωνός φιλόσοφος Marcin Krόl, οι επαναστάσεις στη Δύση δεν γίνονται πλέον από τους φτωχούς και τους δυστυχείς, αλλά από τις μεσαίες τάξεις.
Οι ηγέτες μας δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως κάθονται πάνω σε δυναμίτη, λέει ο Πολωνός φιλόσοφος και εξηγεί πως η μεσαία τάξη, την οποία εμποδίζουμε να εξελιχθεί κοινωνικά, μπορεί να δει την επανάσταση ως το τελευταίο της μέσο προκειμένου να ακουστεί η φωνή της.
Οι επαναστάσεις δεν γίνονται πλέον από τους φτωχούς αλλά από τις μεσαίες τάξειςΠότε όμως η μεσαία τάξη αποφασίζει να ξεκινήσει μια επανάσταση; Κατ' αρχάς όταν μιλούμε για μεσαία τάξη, δεν εννοούμε το σύνολό της ούτε κάποια οργανωμένη ομάδα κι ακόμη λιγότερο μια κοινότητα, αλλά τους αρχηγούς της.

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί Μαξίμου και ΔΗΜΑΡ



Ποιούς "φωτογράφισε" ο Βενιζέλος για το ταμείο

Mπορεί στην Ιπποκράτους να προσπαθούν εκ των υστέρων να χαμηλώσουν τους τόνους ωστόσο στο  Μέγαρο Μαξίμου,  όπως και η Αγίου Κωνσταντίνου ανησυχούν για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην κυβερνητική συνοχή οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, κυρίως όταν γνωστοποιηθεί το πόρισμα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι για το όλο ζήτημα χθες ενημερώθηκαν από στενούς τους συνεργάτες τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Από τη χθεσινή συνάντηση, Βενιζέλου- Παπανδρέου, προκύπτει ότι ο Ευ. Βενιζέλος «φωτογράφισε» ως τα δυο πρόσωπα που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και να συμβάλλουν στην προσκόμιση παραστατικών τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο και τον Νίκο Αθανασάκη.

ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Νέες αιχμές για τον Γιώργο Παπανδρέου και τα χρέη που άφησε στο ΠΑΣΟΚ αφήνει η ηγεσία του Κινήματος, μία μέρα μετά την προσωπική σύγκρουση του πρώην πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε ενημερωτικό σημείωμα, που εξέδωσε η Ιπποκράτους το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρεται ότι "η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επανέλθει στη δημόσια συζήτηση  για το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος. Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ». «Φωτογραφίζοντας» δε τον κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι «είναι κατανοητή η ευαισθησία  όλων των δημοσίων προσώπων, ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η ευαισθησία της βάσης του Κινήματος και όλης της ελληνικής κοινωνίας προς την οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σημερινό ΠΑΣΟΚ». Η Ιπποκράτους δεσμεύεται μάλιστα να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες ολοκληρωμένη πρόταση για τα οικονομικά των κομμάτων με βάση τη διεθνή εμπειρία και με πλήρεις εγγυήσεις διαφάνειας.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ κλυδωνίζεται για άλλη μία φορά από τις εσωτερικές του αντιπαραθέσεις και αυτή τη φορά η κόντρα είναι κόντρα μεγατόνων ανάμεσα στον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ που ξεπερνά σε δάνεια τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την συνάντηση 50 λεπτών που είχε με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα όσα ανακοινώθηκαν για την συνάντηση αυτή από την Ιπποκράτους, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε σε υψηλούς τόνους κάνοντας λόγο για απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές που στηρίζονται σε ψεύδη!

Είναι τόσο άγριο το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που κάποιοι με διαρροές φέρνουν τα πράγματα στα άκρα, σημειώνοντας πως οι σκληροπυρηνικοί του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον κ. Βενιζέλο να διαγράψει τον κ. Παπανδρέου, κάτι που είναι τεράστιας σημασίας, μιας και ο κ. Παπανδρέου είναι ο γιος του ιδρυτή του κόμματος και το κόμμα έχει στιγματιστεί από το πολιτικό αυτό όνομα.

ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ HAIRCUT ΣΤΑ ΧΡΕΗ !!!

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα για τα οφέλη που αποκομίζει η Γερμανία από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη και στο κοινό νόμισμα εκπόνησε το Ίδρυμα Bertelsmann, το οποίο υποστηρίζει πως το ευρώ προσφέρει στη Γερμανία ως επί το πλείστον πλεονεκτήματα.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, το Ίδρυμα Bertelsmann υποστηρίζει στην έκθεση του πως σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις των ευρωσκεπτικιστών, οι οποίοι είναι σε άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες στη Γερμανία, η χώρα αντλεί τεράστια οφέλη από το κοινό νόμισμα.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ-ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπαδάκη προκάλεσε η αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη από το βήμα της Βουλής ότι τα πρωϊνάδικα λαϊκίζουν.

«Άκουσα τον Άδωνι να λέει χθες ότι στα πρωινάδικα λαϊκίζουν, οπότε του απαντάμε ότι από εδώ και πέρα θα το σκεφτούμε πολύ αν θα τον ξανακαλέσουμε» ανέφερε τη Δευτέρα το πρωί ο Γιώργος Παπαδάκης και συνέχισε: «Εφόσον σας προσβάλει η παρουσία σας εδώ, μην αποδέχεστε την πρόσκλησή μας».

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση ανέργων σε δήμους και Περιφέρειες, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν είναι εύκολο να γίνει σε μια μέρα, αλλά θα το κάνουμε» ανέφερε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κος Στουρνάρας διευκρίνισε πως τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ για την κοστολόγηση της τροπολογίας - και εφόσον κάτι τέτοιο ολοκληρωθεί μέχρι αύριο, η τροπολογία θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Στην αντίθετη περίπτωση, η τροπολογία θα συμπεριληφθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.