Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ

Στην έκδοση ομολόγου σε δολάρια σχεδιάζει να προχωρήσει το Δημόσιο στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρο Χριστοδούλου.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 22,8
ALTER  13,8
ALPHA  11,5
STAR 10,1
ANT    8,9
SKAI   5,9

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αν θέλετε να καταλάβετε τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και του κράτους, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στην τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Από πολλές απόψεις αποτελεί έναν καθρέφτη του γενικότερου σημερινού αδιεξόδου.

ΣΩΣΤΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ

Kινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση γίνονται τις τελευταίες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο. Παρά το γεγονός ότι το νέο φορολογικό στηρίζεται στην πεπατημένη  δηλαδή φόρους και επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς η κίνηση αυστηροποιήσης των τεκμηρίων διαβίωσης έστω και με την παρέμβαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι στο υπουργείο οικονομικών έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι μόνο με την διεύρυνση της φορολογικής βάσης από αδήλωτα εισοδήματα θα έρθουν έσοδα.

13 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επιπλέον τόκους 13 δις. ευρώ σε σύγκριση με τους τόκους που θα πλήρωνε αν οι αποδόσεις των ομολόγων της είχαν μείνει στα προ κρίσης επίπεδα, θα χρειαστεί να πληρώσει η Ελλάδα για το χρέος που πουλά μέσω κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκαν το Bloomberg και η Credit Agricole Corporate and Investment Bank.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι τόκοι για τα τρία ομόλογα που δημοπρατήθηκαν φέτος, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου 7-ετούς, θα ανέλθουν στα 7,7 δις. ευρώ, σε σχέση με τα 3,8 δις. ευρώ που θα ήταν αν είχαν πωληθεί με τον μέσο όρο του spread που επικρατούσε την περίοδο 2000-2008 μεταξύ του γερμανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς και του αντίστοιχου ελληνικού.

ΝΕΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ

Νέα δεδομένα δημιουργεί η αναβάθμιση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στον Ολυμπιακό ενώ όλα δείχνουν πως δύσκολα η ΕΡΤ θα εξαντλήσει το συμβόλαιο για την παρουσίαση των αγώνων της ομάδας.Δεν αποκλείεται λοιπόν το μπάσιμο Λαυρεντιάδη είτε να φέρει τα πάνω κάτω στα τηλεοπτικά είτε να δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό πόλο.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ....ΣΟΜΠΟΛΟΣ

Αδιαφορώντας εάν θα αμαυρώσει τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, αθετεί για μια ακόμη φορά όσα είχε δεσμευτεί για υπηρεσιακό συμβούλιο στην ΕΣΗΕΑ που θα οδηγούσε το σώμα σε εκλογές.Βέβαια αναμενόμενο ήταν κάτι τέτοιο για τον άνθρωπο που πήρε την πρώτη φορά τον προεδρικό θώκο εκβιάζοντας τις άλλες παρατάξεις όντας δεύτερος !!!

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 24,2
ALTER  14,3
STAR     12,8
ANT       9,5
ALPHA 8,7
NET        8,4
SKAI      7,3



Νέα δεδομένα έχει δημιουργήσει στα δελτία ειδήσεων η ρευστότητα ενός σημαντικού μέρους τηλεθεατών. Ηδη η καθήλωση του ANT σε μονοψήφια, η σταδιακή πτώση της ΝΕΤ με αντίστοιχη άνοδο του Σκαι έχει δημιουργήσει μια τετράδα που μάχεται στην ουρά . Χθες στην ομάδα αυτή προστέθηκε και ο Αlpha οποίος μέχρι τώρα έδειχνε εντυπωσιακά σταθερός.Στην ίδια ομάδα και το star . Εξαίρεση η χθεσινή πτήση σε διψήφια.  Στο ίδιο καθοδικό κανάλι και το Αlter που όλο και πιο συχνά χάνει πλέον το μέσο όρο του 17%. Αντίθετα οι απογευματινές σειρές τραβούν προς τα πάνω το mega παρά την εμφανή κόπωση του μοντέλου δελτίου που έχει επιλέξει.Τους επόμενους μήνες έρχονται αλλαγές που θα αναδιατάξουν το πεδίο των ειδήσεων..    

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ- ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



AΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ρεπορτάζ : Ηλίας Π. Γεωργάκης
Μείωση έως και κατά 20% των συντάξιμων αποδοχών τους θα έχουν με το νέο σύστημα υπολογισμού όσοι συνταξιοδοτοτούνται ύστερα από 15-25 χρόνια δουλειάς. Το υπουργείο Εργασίας καταλήγει στους συντελεστές υπολογισμού ανταπόδοσης της σύνταξης  που θα ισχύσουν με το νέο σύστημα από το 2018.

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ STAR

Το χθεσινό "τυφλό" σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις τρομοκρατικό χτύπημα, είχε σαν θύματα ένα μικρό Αφγανό πρόσφυγα που σκοτώθηκε και τη μητέρα του και την αδερφή του που τραυματίστηκαν σοβαρά σωματικά και ακόμα πιο σοβαρά ψυχολογικά.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 25,1
ALTER  13,2
ALPHA  12,2
STAR     11,2
NET         8,5
ANT       8,3
SKAI      5,8

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μούδιασμα στην αγορά προκάλεσε το χαμηλό ύψος προσφορών για την έκδοση επταετών ομολόγων ελληνικού Δημοσίου με τα spreads των παλαιών εκδόσεων να διευρύνονται, ενώ την ίδια στιγμή στελέχη του ΟΔΔΗΧ δηλώνουν ικανοποιημένα καθώς η επιτυχία της έκδοσης αποτελεί μήνυμα εμπιστοσύνης από τις αγορές.

ΞΗΛΩΝΟΥΝ "ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ" ΣΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Σε απολογία καλείται από τον εφέτη ειδικό ανακριτή Γ.Λέκκα ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιος Παπαδόπουλος, σχετικά με την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, που φέρεται να κατέληξε υπερτιμολογημένο στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και άλλα τρία ασφαλιστικά ταμεία.
Το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση μετά τις καταθέσεις του πρώην προέδρου του ΤΕΑΔΥ Αγάπιου Σημαιοφορίδη και της πρώην γενικής διευθύντριας του Ταμείου Παναγιώτας Καραδήμα.

Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ



ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Ρεπορτάζ : Δήμητρα Σκούφου

Με το πασχαλινό δώρο μειωμένο κατά 30%, οι έμποροι υποχρεώνονται σε γενναίες πρόσφορες- ακόμα και κατά 50%κάτι που άλλες χρονιές ήταν αδιανόητο, καθώς λόγω των περικοπών στα εισοδήματα των εργαζομένων τα χρήματα που θα πέσουν φέτος στην αγορά θα είναι σημαντικά λιγότερα. Στη μάχη...
των προσφορών μπαίνουν και οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με την τιμή του οβελία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού η κρίση φαίνεται να μην αφήνει ανεπηρέαστες ούτε τις πωλήσεις των αμνοεριφίων και των άλλων τροφίμων του πασχαλινού τραπεζιού.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ


Εντός της εβδομάδας, χωρίς να αποκλείεται και σήμερα, αναμένεται η ελληνική οικονομία να δοκιμάσει την «τύχη» της στις αγορές με την έκδοση ομολόγου ύψους 5 δισ. ευρώ.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 14,2
STAR    11,6
NET 11,1
ALPHA 10,5
ANT    8,3
ALTER  6,4
SKAI  6