Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΓΛΙΚΗ «ΑΠΟΒΑΣΗ» ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ





Σε εξοχικές κατοικίες χαμηλού κόστους και γραφικά χωριά  επενδύουν συνταξιούχοι και μεσοαστοί από τη Βρετανία


TΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
Σε νέο «Ελ Ντοράντο» για τους Άγγλους υπηκόους φαίνεται πως εξελίσσονται τα χωριά των βορείου Έβρου καθώς ολοένα και περισσότεροι Βρετανοί αναζητούν μια μόνιμη κατοικία στην ευρύτερη περιοχή. Οι μειωμένες τιμές των ακινήτων σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική θεση του Νομού έχουν μετατρέψει, τα «ξεχασμένα» από την ελληνική πολιτεία ακριτικά χωριά, σε πόλο έλξης για τους ξένους επενδυτές. Πρόκειται για μεσοαστούς και συνταξιούχους Άγγλους που επιθυμούν να αγοράσουν μια κατοικία σε σχετικά χαμηλή τιμή και να ζήσουν οικονομικότερα σε μια ήσυχη και ασφαλή περιοχή με εξαιρετικό κλίμα και προοπτικές. Ο πυρετός των αγορών αυξάνεται σταδιακά και για τους ανθρώπους της αγοράς ακινήτων θυμίζει έντονα την έλευση των Γερμανών στην Πελοπόννησο είτε την αντίστοιχη απόβαση των Βρετανών στην Κύπρο. 

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΧΡΕΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΥ



ΓΑΥΔΟΣ: Ιατρείο έχουν γιατρό δεν έχουν
Ιδιοκτήτρια ταβέρνας εκτελεί χρέη νοσοκόμου και γιατρού για τους 100 κατοίκους του νησιού
ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
Χωρίς γιατρό και στοιχειώδη φαρμακευτική περίθαλψη έχουν μείνει πολλά απομακρυσμένα νησιά της χώρας, με τους κατοίκους να καλούνται αρκετές φορές να παίξουν το ρόλο του γιατρού, του νοσοκόμου και του φαρμακοποιού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτα περιστατικά.
Στη Γαύδο, οι 100 μόνιμοι κάτοικοι παρακαλούν να μην συμβεί κάποιο ατύχημα ή να μην αρρωστήσει κανείς αφού το νησί δεν έχει γιατρό από τις 15 Αυγούστου. Στο έλεος του Θεού βρίσκεται και το Μαθράκι, το μικρότερο και νοτιότερο Διαπόντιο νησί, στο Ιόνιο  οι κάτοικοι του οποίου περιμένουν τον γιατρό εδώ και...επτά μήνες.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑ




Ποια έργα τέχνης κοσμούν τα γραφεία των αρχηγών
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Η πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το Μέγαρο Μαξίμου κάτω από τον πίνακα του Θεόδωρου  Βρυζάκη «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» αποκάλυψε πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες για τις επιλογές των έργων τέχνης  όσο και τις διαφορετικές αντιλήψεις στην  αισθητική του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Ο συγκεκριμένος πίνακας ολοκληρώθηκε το 1858 και θεωρείται το πρώτο έργο ζωγραφικής της μετα- επαναστατικής Ελλάδας. Πρόκειται για ένα πίνακα που εκφράζει μία αλληγορία όπου η Ελευθερία και η Παναγία ταυτίζονται με τους οπλαρχηγούς του Αγώνα (Καραισκάκη και Μιαούλη) να προσκυνούν. Σύμφωνα με τους ειδικούς «η δραματουργία της πολυπρόσωπης σύνθεσης κατάγεται από τη μεταβυζαντινή ζωγραφική. Η Παναγία έχει απλωμένο τον μανδύα της κάτω από τον οποίο βρίσκουν προστασία οι πιστοί. Εδώ τη θέση της παίρνει η αλληγορία της Ελλάδας, μια αρχαιοπρεπώς ενδεδυμένη και στεφανωμένη νέα γυναίκα που μόλις έχει αποτινάξει τις αλυσίδες από τα πόδια της. Η ιστορική υπόμνηση είναι σαφής».

ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ;



ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟΥΤΣΑΚΟΥ
Στις δημοτικές εκλογές του 2010, ο -προφυλακισμένος πλέον- αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος απέσπασε στον Δήμο Αθηναίων 5,3%, ενώ οι περιοχές που έχουν κατακλυσθεί από λαθρομετανάστες του έδωσαν ποσοστά μέχρι και 20%.
Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, τα στελέχη του μορφώματος της ΧΑ πέρασαν για πρώτη φορά την πόρτα του ελληνικού κοινοβουλίου έχοντας ως «συμπαραστάτες» περίπου το 7% των Ελλήνων πολιτών. Τα ποσοστά -ρεκόρ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά αντίθετα τα αποτελέσματα  έλλειψης μιάς αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής.
Στην πρώτη θέση της λίστας των περιοχών που επέλεξαν να στηρίξουν και να εκπροσωπηθούν από το μόρφωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου φιγουράρει ο Άγιος Παντελεήμονας. Η περιοχή που, οι περισσότεροι, θεωρούν ως αυτή με τους περισσότερους παράνομους μετανάστες.