Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Ο βολικότερος φταίχτης 

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι θηρίο ο Κατσουράνης; Ναι. Γιατί έχει άποψη, είναι σεβαστός στα αποδυτήρια, δεν γουστάρει να χάνει, είναι ευθύς και όταν μιλάει δεν χαρίζεται.
Είναι πρόβλημα ένας τέτοιος παίκτης; Αν δεν ξέρεις να τον χρησιμοποιήσεις, σίγουρα! Δεν ήταν πάντως πρόβλημα για τον Τεν Κάτε, τον Σάντος, τον Ρεχάγκελ, κι άλλους... απίθανους που δεν κέρδισαν τίποτα. Οι κύριοι αυτοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα και με τον Καραγκούνη που παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δεν έκανε στον Φερέιρα.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ

ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Όσο και αν πιστεύει κάποιος οτι πράγματι το έλλειμμα πρέπει να μειωθεί, το χρέος να μπεί σε βιώσιμη πορεία και να εξορθολογισθεί η λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της χωρας συνολικά, είναι δύσκολο να ανεχθεί τις συνεχείς προσβολές απο ορισμένους ξένους παράγοντες με κυριότερο τον πολύ σκληρό υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε, αλλά και άλλους πολλούς πολιτικούς και καθηγητές οικονομικών που κάθε τόσο απειλούν την Ελλάδα με αποχώρηση απο το Ευρώ.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΟΥΝ 15.000 ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Του Σπύρου Δημητρέλη

Δεκαπέντε χιλιάδες φορολογούμενους οι οποίοι έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό την τελευταία τριετία τα οποία όμως δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Πρόκειται για φορολογούμενους οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα των 54.000 καταθετών οι οποίοι έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό φοβούμενοι για τον κίνδυνο πτώχευσης της χώρας και επιστροφής στη δραχμή.

ΚΑΨΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ

Πέρασε το καλοκαίρι, μπήκε ο Οκτώβριος και η Τρόικα εξακολουθεί να υποβάλλει την Ελλάδα σε τεστ κοπώσεως προσαρμογής και σε ασκήσεις ταμειακής αντοχής, αναφέρει η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.
Σε μια déjà-vu κατάσταση που θυμίζει μέρες Οκτ.΄11, η χώρα ωθείται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση με την καθυστέρηση καταβολής της δόσης των € 31,5 δις.

Η καθυστέρηση αυτή είναι απολύτως αναίτια για τους ακόλουθους λόγους:
α) Από το Προσχέδιο του Π2013 που μόλις δημοσιεύτηκε προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας η απολύτως ικανοποιητική και σύμφωνα με τους στόχους εκτέλεση του Π2012, όπως άλλωστε είχε ήδη γίνει εμφανές και από την εκτέλεση του Π2012 στο 8μηνο Ιαν.-Αυγούστου 2012. Μάλιστα, η εκτέλεση του Π2012 όπως προβλέπεται στο Προσχέδιο έχει καταρτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύεται η ικανοποιητική εκτέλεση και του Π2013.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΠΩΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ




Το δικό τους αντάρτικο κατά των επώδυνων περικοπών στους μισθούς  χωρίς όμως φωνές και τυμπανοκρουσίες  ακολουθούσαν   διευθυντικά στελέχη διοικήσεων σε πολλές ΔΕΚΟ παρά τη δεδομένη κυβερνητική εντολή για συμμόρφωση με το μισθολογικό πλαφόν και μείωση των μισθών και στις ΔΕΚΟ 
Τα αποτελέσματα της έκθεσης ελέγχου μισθοδοσίας στην εταιρεία Αττικό Μετρό και νυν  Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ Α.Ε.)  πριν από λίγες εβδομάδες  για το υπουργείο ανάπτυξης είναι αποκαλυπτικά, εντυπωσιακά όσο και εξοργιστικά.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Tα τελευταία τρία χρόνια η Ελληνική κοινωνία παραμένει θεατής στο ίδιο έργο. Οι διαπραγματεύσεις των υπουργών με την τρόικα και κάποια στιγμή την αναμενόμενη έκρηξη του υπουργού οικονομικών.
Το μυστήριο και η αιτία για τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές άσχετα με το πρόσωπο παραπέμπει σε μια και μοναδική εξήγηση. Τα στελέχη της τρόικας έχουν ως κύριο στοιχείο της πολιτικής τους, την μετατροπή της χώρας σε μια φθηνή εργασιακά χώρα, πού όπως και τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες θα απορροφά μέρος της μεταποιητικής διαδικασίας(φασόν) των ισχυρών βιομηχανικών χωρών του Βορρά.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον κώδωνα κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία κρούει η Christine Lagarde στην περίπτωση που συνεχιστεί, όπως λέει, η κρίση στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, η αβεβαιότητα της δημοσιονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη και το σενάριο του «δημοσιονομικού γκρεμού» στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι οι βασικοί λόγοι για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ












TOY ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ξεκίνησαν από διαφορετικές αφετηρίες, διακρίθηκαν στην συγγραφή βιβλίων, και μέσα από την ενασχόληση τους με τα media  κατάφεραν να κερδίσουν την προσοχή των πολιτών και να μαγνητίζουν τα βλέμματα σε κάθε τηλεοπτική τους εμφάνιση. Οι υψηλών τόνων αντιπαραθέσεις με τα στελέχη της ΝΔ και του Πασοκ τους μετέβαλαν σύντομα σε πολύτιμα στοιχεία για την σύνθεση και την επιτυχία των πολιτικών talk shows.Με διαφορετική οργανωτική πορεία και κομματικούς μηχανισμούς σε μόνιμη αντιπαράθεση, βρέθηκαν να δίνουν μάχες στην πρώτη –τηλεοπτική-γραμμή.

ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ



   ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΝΟΒΑΚΗ
Εντυπωσιακές όσο και ατελείωτες είναι οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα τρωκτικά που λυμαίνονται το χώρο της υγείας αποκομίζοντας υπέρογκα κέρδη και από την τροφοδοσία των νοσοκομείων. 
Σήμερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέα εντυπωσιακά στοιχεία για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος.
Εως και 200% πάνω  πληρώνουν κάποια από τα  νοσοκομεία τα τρόφιμα και τα είδη παντοπωλείου που προμηθεύονται για τη σίτιση των ασθενών, μέσα από τη νόμιμη οδό των διαγωνισμών,  διαδικασία που  όπως φαίνεται έχει μια τεράστια γκάμα προσαρμογών … ανάλογα με την  περίπτωση.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΦΟΡΩΝ

Του Σπύρου Δημητρέλη από το capital.gr

Μια νέα φορολογική επιδρομή εξαπολύει η κυβέρνηση στην οικονομία και στα εισοδήματα των φορολογούμενων. Στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων επιδιώκεται η είσπραξη επιπλέον τριών δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014 με τσουχτερά νέα χαράτσια τα οποία βάζουν στο στόχαστρο μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.