Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΟΧΙ ΤΑΧΡΙΡ

Tου Πασχου Μανδραβελη




Δεν είναι μόνο ο κ. Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος τα έβαλε όλα στο μίξερ, τη δημοκρατία, τη δικτατορία, μια εκλεγμένη κυβέρνηση και ένα αυταρχικό καθεστώς που δεν έχει ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Πλατεία Συντάγματος πρέπει να γίνει κάτι σαν την Πλατεία Ταχρίρ.

ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ALTER

Αποχαιρέτησε μόλις πριν λίγο (νωρίς το μεσημέρι) ο Αντώνης Παπαδόπουλος τους συναδέλφους του στο Alter λέγοντας δεν μπορώ να συνεχίσω απλήρωτος, δήλωση ενδεικτική της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν στο σταθμό του Μπουρναζίου όλοι οι εργαζόμενοι.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Απο τον Νοέμβριο του 2009 που καταλάβαμε οτι έχουμε πρόβλημα, μέχρι σήμερα, το μόνο πράγμα με το οποίο ασχολούμαστε είναι το πώς θα βρούμε δανεικά. Λογικό λοιπόν είναι οτι το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να αυξάνουμε το χρέος μας. Και φυσικά θα συνεχίσουμε να το αυξάνουμε και να βυθιζόμαστε διαρκώς σε νέα χρέη και σε νέα κρίση, όσο αναζητούμε και καταφέρνουμε να παίρνουμε δανεικά. Επίσης, εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι ακόμη και για να ξεπληρώσουμε τα δανεικά και να μειώσουμε το χρέος μας, η «λύση» που συζητάμε είναι η πώληση της περιουσίας της χώρας μας. Απλώς διαφωνούμε ώς προς το ποιά «ασημικά» θα πουλήσουμε. Της γιαγιάς ή του παππού;

ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυνατό πονοκέφαλο προκαλεί σε κυβέρνηση, τράπεζες και επιχειρήσεις το ράλι που έχει σημειώσει η τιμή του πετρελαίου και οι φόβοι ότι η ραγδαία άνοδος του «μαύρου χρυσού» δεν αποτελεί απλά, ένα συγκυριακό φαινόμενο που οφείλεται στις τρέχουσες εξελίξεις σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. 

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

O περιορισμός της διαφημιστικής  πίτας στα 320 με 330 εκατομμύρια ευρώ προκαλεί σεισμικές δονήσεις στο χώρο του τύπου. Ο Ιανουάριος έκλεισε με μείωση που έφτασε το 35% ενώ ο Φεβρουάριος πλησιάζει το 27%. Οι εξελίξεις αυτές μεταθέτουν  για τον Απρίλιο την σταθεροποίηση της αγοράς και πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα βιωσιμότητας.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Ή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί να παραγράψει περισσότερο από το 30% των δανείων της, όπως και την ανάγκη να επαναφέρει τη δραχμή για να ξεπεράσει την κρίση χρέους, προειδοποιεί σε σημερινό του report το European Economic Advisory Group (EEAG), όμιλος κορυφαίων Ευρωπαίων οικονομολόγων.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Σημαντική αύξηση παρουσίασε το δημόσιο χρέος της χώρας στη διάρκεια του 2010, καθώς διογκώθηκε κατά 41,8 δισ. ευρώ ή κατά 18 μονάδες του ΑΕΠ, λόγω των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού του ευρύτερου δημόσιου τομέα αλλά και της αναθεώρησης του χρέους που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Eurostat
Τα χρεολύσια των ομολόγων των επόμενων ετών θα διογκωθούν περαιτέρω από το νέο δανεισμό που πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, μέσω του μηχανισμού στήριξης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ.Κ.), στις 31 Σεπτεμβρίου το δημόσιο χρέος της χώρας αποτιμήθηκε σε 340,28 δισ. ευρώ, έναντι 298,52 δισ. ευρώ, που ήταν στο τέλος του 2009.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΝΕΟΣ TΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ;


Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έμπειρου χρηματιστή ο επόμενος στόχος της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας.  

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΟΝΤΙΚΑ -ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ



Την παραίτηση του προέδρου της Σούπερλιγκ Βαγγέλη Μαρινάκη, ζήτησε ο προεδρεύων Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γόντικας, μέσω της εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Κυριακή με δράση». 

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε μπαράζ κινήσεων.