Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

SINN: ΑΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


«Η πραγματική λύση για την Ελλάδα θα ήταν να φύγει από το ευρώ και να υποτιμήσει το νόμισμά της», δήλωσε ο πρόεδρος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, Hans-Werner Sinn, καθώς συμπλήρωσε ότι «είναι αδύνατο για τη χώρα να μειώσει τις δαπάνες, τις τιμές και τους μισθούς έτσι ώστε να ανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητά της».

OI AΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

AΠΟ ΤΟ REPORTER.GR
Προκειμένου να φέρει τα δημοσιονομικά μεγέθη σε ενα λογαριασμό και καθώς διαπιστώνει οτι τα έσοδα δεν πάνε όπως τα περίμενε, η κυβέρνηση έχει σταματήσει όλες τις πληρωμές προς προμηθευτές και περιορίζεται στην πληρωμή των συντάξεων των μισθών και των τόκων των ομολόγων που διαθέτουν οι ξένοι δανειστές.

H AΤΕΛΕΙΩΤΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη τον Απρίλιο, εγείροντας ανησυχίες ότι οι αναιμικές καταναλωτικές δαπάνες θα πλήξουν την ανάκαμψη.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Του Δηµήτρη Μητρόπουλου
ΤΙ ΕΙΝΑΙ το Ασφαλιστικό που µας προτείνει η τρόικα;
Απλή απάντηση: είναι η πρώτη – πικρή – γεύση τού τι θα πει αναδιάρθρωση χρέους.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ τα πράγµατα από την αρχή. Τι είναι η αναδιάρθρωση χρέους; Αναδιάρθρωση χρέους έχουµε όταν ο οφειλέτης δεν µπορεί να πληρώσει. Η αναδιάρθρωση είναι...μια απόπειρα διαχείρισης της πτώχευσής του. Αντί δηλαδή να βαρέσει κανόνι ο οφειλέτης και να µαλώνουν οι πιστωτές ποιος θα πάρει τι – αν έχει µείνει κάτι – προτείνεται µια συµφωνία. Εκδοχή πρώτη: ο οφειλέτης θα πληρώσει ένα ποσοστό του χρέους. Ανάλογα µε το χάλι της κατάστασής του, αυτό θα είναι 70% ή 50% ή 30% από αυτά που χρώσταγε. Αλλά δεν είναι καλύτερα από το τίποτε;

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ


Τα πρώτα στοιχεία του προϋπολογισμού δεν πείθουν τους αναλυτές πως η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα της χώρας κατά 20 δισ. ευρώ φέτος, καθώς κάτι τέτοιο μοιάζει πλέον υπεραισιόδοξο, λόγω της σοβαρότατης συρρίκνωσης που περιμένει φέτος την ελληνική οικονομία, η οποία τοποθετείται στο 4%, θυμίζοντας μέρες του… 1974.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή.
Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η χώρα έφτασε κοντά στη στάση πληρωμών, ωστόσο ευτυχώς στήθηκε ο μηχανισμός στήριξης στην ώρα του και έτσι δεν υπάρχει ζήτημα χρεοκοπίας.

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

AΓΩΓΗ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

Αγωγή σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens Πάνου Καμμένου, κατέθεσε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Τουλάχιστον δέκα είναι οι νεκροί από την επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα πλοία της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το ισραηλινό ιδιωτικό δίκτυο τηλεόρασης 10.