Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

WE ARE THE WORLD (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗ)

ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ "ΤΑ ΝΕΑ" ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS

Η δήλωση του πρώην υπουργού για την siemens:

«Δεν ανέμενα ποτέ την εμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεση της SIEMENS. Και αυτό διότι ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση με την εταιρία αυτή, τον κ. Χριστοφοράκο, ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχός της.

ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Στο διαδίκτυο και στη διάθεση όλων των πολιτών αναμένεται να είναι τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών, καθώς και οι φορολογικές τους δηλώσεις, όπως ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.
Σύντομα, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει όλους τους πολιτικούς, τον πρωθυπουργό, αλλά και πρώην πρωθυπουργούς να δημοσιοποιούν στο ίντερνετ τις φορολογικές τους δηλώσεις και όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία.
Ήδη με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος πρέπει να αναρτούν στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες.

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 18,9
ALTER  17,4
STAR    10,6
ALPHA  10,3
ANT        9,8
NET        6,2
SKAI      3,8

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



Στις 22 Φεβρουαρίου και επίσημα η πρεμιέρα της πρωινής ζώνης του Σκάι:
Η ενημέρωση στο ΣΚΑΪ ξεκινάει από τις 6.00. Στην «Πρώτη γραμμή» από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου καθημερινά ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου με όλες τις ειδήσεις της ημέρας.
Τα μεγάλα γεγονότα, η οικονομία, η κοινωνία, διεθνή ενημέρωση, οι πρωταγωνιστές τους, και  όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες. ΚΑΙ «ΣΚΑΪ τώρα» με την Πόπη Τσαπανίδου καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00 έως και τη 1.00 το μεσημέρι.
Με συνεχείς απ΄ευθείας συνδέσεις στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις η εκπομπή πιάνει το σφυγμό της καθημερινότητας, ενώ ειδικοί συνεργάτες αναλύουν τα θέματα της επικαιρότητας.
Το «ΣΚΑΪ τώρα» εκτός από την καθημερινή ειδησεογραφία με σύγχρονη ματιά θα καταπιάνεται με θέματα που αφορούν στην επιστήμη, την τεχνολογία, τους νέους και τον πολιτισμό.
Μια ομάδα ειδικών σε συνεργασία με την Πόπη Τσαπανίδου θα απαντούν στα ερωτήματα των τηλεθεατών για θέματα που αφορούν στην καθημερινή τους ζωή.
Ακόμη, η εκπομπή  υπόσχεται πολλές εκπλήξεις θα εγκαινιάσει και ένα νέο είδος επικοινωνίας με τους τηλεθεατές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΤΖΑΚ-ΠΟΤ 129 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ !!

Εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν απόψε την κλήρωση του Γιούρο- Μίλιον. Το ευρωπαικό λαχείο που κυκλοφορεί σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες και υπόσχεται να κάνει τον πρώτο και μοναδικό τυχερό πλουσιότερο κατά 129 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Παραλίγο τροχαίο ,έξω απο την βουλή.Οδηγός ταξί δεν υπάκουσε στις εντολές του τροχονόμου και την τελευταία στιγμή αποφεύθηκε ή σύγκρουση με το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο που έβγαινε εκείνη την ώρα απο το γκαράζ.
Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του οδηγού ταξί ,οι τροχονόμοι του έδωσαν πρόστιμο 700 ευρώ για παραβίαση κόκκινου,του πήραν την άδεια κυκλοφορίας και τις πινακίδες.

MEΣΑ ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Στα μέσα Μαΐου είναι πλέον το πιθανότερο σενάριο να ανοίξουν και πάλι τα Τέμπη. Αυτό προκύπτει μετά από ενημέρωση που είχε ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός από την Εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που υλοποιεί ήδη εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τις κατολισθήσεις στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΣΚΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ TAΛΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΣΙΑ

Δεν πρόκειται να επιστραφεί έδαφος και ειδικότερα η Καρπασία στους Ελληνοκυπρίους, ξεκαθάρισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, συμπληρώνοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να εγκατασταθούν σε τέσσερα χωριά της περιοχής, εάν το επιθυμούν.

ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΙΕΣ ΟΙ ΜΥΓΕΣ !!


Ξεκίνησε η χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία από την μια υπηρεσία στην άλλη για την αποζημίωση όσων απέσυραν τα αυτοκίνητα τους.Ουσιαστικά ξεκίνησε η αποστολή των δικαιολογητικών ενώ οι αρμόδιοι φορείς εκτιμούν ότι οι πρώτοι θα πάρουν τα χρήματα στο τέλος Ιουνίου...   

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ


ΜΕGA 22,3
ALTER 14,9
STAR    12,3
ALPHA   11,2
ANT 1   7,8
NET       4,2
SKAI     4,2

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΙΣΜΑΕΛ ΜΠΛΑΝΚΟ :ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΛΑ ...

Πριν ακόμη συνέλθουν οι θρακομακεδόνες από τα απόνερα  της συνέντευξης  Τζιμπούρ  έρχεται νέα από τον Ισμαελ Μπλάνκο με άλλες βόμβες..
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκαι και την εκπομπή Γκολ χωρίς σύνορα μιλά για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς προσθέτοντας ότι είναι μια καλή συνεργασία χωρίς προβλήματα.
Για τον Νάτσο Σκόκο τονίζει πως απολαμβάνει την συνύπαρξη τους μέχρι το καλοκαίρι ( !!) ενώ για τη σχέση του με την ομάδα της ΑΕΚ αφήνει αιχμές για την διοίκηση και τη συμπεριφορά της λέγοντας ότι  δεν του φέρθηκαν  καλά...

O ΜΠΛΑΝΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

Πριν ακόμη συνέλθουν οι θρακομακεδόνες από τα απόνερα  της συνέντευξης  Τζιμπούρ  έρχεται νέα από τον Ισμαελ Μπλάνκο με άλλες βόμβες.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκαι και την εκπομπή Γκολ χωρίς σύνορα μιλά για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, τον Νάτσο Σκόκο αλλά και τη σχέση του με την ομάδα της ΑΕΚ...
Περισσότερες λεπτομέρειες σε λίγο

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ;

Την επιβολή πλαφόν στην αγορά υγρών καυσίμων  εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς φουντώνουν οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες καταναλωτώ για εκτεταμένα φαινόμενα κερδοσκοπικών ανατιμήσεων. 

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Oι αποδείξεις που μετράνε:
- Κοινόχρηστες δαπάνες, αγορά πετρελαίου θέρμανσης κ. λπ.
- Αποδείξεις από super market, mini market και λοιπά καταστήματα ειδών διατροφής.
- Αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και λοιπά επαγγέλματα που αφορούν επισκευή και συντήρηση οικοδομών.

ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 80 !!


Νέο συμβόλαιο στον Ότο Ρεχάγκελ θα προτείνει η ΕΠΟ! Η πρόθεση της ομοσπονδίας να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Γερμανό ομοσπονδιακό τεχνικό είναι δεδομένη και η προσφορά θα αφορά συμβόλαιο, το οποίο θα εκπνέει το Νοέμβριο του 2011 και θα ανανεώνεται αυτομάτως σε περίπτωση πρόκρισης στα τελικά του Euro 2012.

266.000 METANAΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του 2010 θα έχουν 266.000 ομογενείς και νόμιμοι μετανάστες στους οποίους θα χορηγηθεί η ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ FACEBOOK

Πρόκειται για μια 14χρονη μαθήτρια της Β' Τάξης του Γυμνασίου Χρυσοπηγής Χανίων. Η ανήλικη μαθήτρια φέρεται ότι έφτιαξε στο Facebook για πλάκα ένα γκρουπ με τίτλο και θέμα “Ναι, κι εγώ μισώ τη διευθύντρια της Χρυσοπηγής.”, στο οποίο έγιναν μέλη περισσότερα από 100 παιδιά! Στο γκρουπ γράφουν οι μαθητές ότι η διευθύντρια δίνει συνέχεια αποβολές

ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ...ΔΕΛΤΙΑ


ΜΕGA  19
ALTER  18,6
ALPHA  12,1
STAR      9,9
ANT 1    8,7
NET       6,8
SKAI     3,2

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα στατιστικά στοιχεία που έστελνε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στην ΕΕ.

ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΟΓΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αρκετοί αστυνομικοί έσπευσαν να προλάβουν τυχόν δυσμενείς εξελίξεις.
Λόγω όμως αυξημένου υπηρεσιακού φόρτου οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν διεκπεραιώσει μέχρι σήμερα αρκετό αριθμό αιτήσεων απόλυσης. Με εγκύκλιο του το Αρχηγείο της αστυνομίας ενημερώνει όσους υπέβαλαν αίτηση ή σκοπεύουν να το κάνουν ότι μέχρι να έρθει η σειρά τους να εξεταστεί η αίτηση μπορούν να την πάρουν πίσω.
Μάλιστα όπως αναφέρει η εγκύκλιος τα σώματα ασφαλείας δεν θίγονται από τις ανακοινώσεις για το ασφαλιστικό και τις αλλαγές και έτσι συμβουλεύει τους αστυνομικούς να το...ξανασκεφτούν!

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

Ξεκίνησε σήμερα η συνεργασία του πρώην διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ Γιώργου Λαμπράκου με τον Σκαι. Αυτη την ώρα μετέχει σε ενημερωτικές συσκέψεις

ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΛΕΜΜΑ 15,8% ....

Στο 15,8 % του ΑΕΠ ή 37 ,89 δις ευρώ  έκλεισε το ταμειακό έλλειμμα της χώρας για το 2009. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι νοσοκομεία , σχολεία και ασφαλιστικά ταμεία έχουν ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 7,3 δισ ευρώ ή 3.1% του ΑΕΠ...Αρα ή η μαύρη τρύπα είναι μεγαλύτερη και το έλλειμμα πάνω του 12,7% ή κάποιοι δεν μας τα λένε σωστά.. Διαλέγετε και παίρνετε...

Η ΑΤΥΠΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ


Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός οικονομικών προβλέπει συνδυασμό του αφορολόγητου με τις αποδείξεις με συντελεστή 30 %  επί του  ατομικού φορολογητέου εισοδήματος. Για τα μεσαία και υψηλά εισοδήματα επί της ουσίας είναι άτυπη κατάργηση του αφορολογήτου καθώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρωθούν τα παραστατικά. Για παράδειγμα μισθωτός με καθαρό μηνιαίο εισόδημα 2.200 ευρώ και φορολογητέο 41500 θα πρέπει να εξασφαλίσει αποδείξεις αξίας 12450 ευρώ χωρίς νμα συμπεριλαμβάνονται μεγάλες αγορές (σπίτια,αυτοκίνητα, έπιπλα μεγάλης αξίας) ούτε λογαριασμοί δεκο, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ενοίκια. Άρα πρέπει να είναι αγορές ή υπηρεσίες της καθημερινότητας. Μάλιστα δυνητικά θα αποτελούν και τεκμήριο διαβίωσης και θα επιφέρουν ελέγχους για φοροδιαφυγή...  

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Στο τέλος του μήνα θα έρθει το πρώτο μέρος του λογαριασμού σε όλους του μισθωτούς από την φορολογική μεταρρύθμιση. Η αλλαγή των συντελεστών αλλά και ο συνδυασμός του αφορολόγητου με τις αποδείξεις μεγαλώνει σημαντικά την μηνιαία παρακράτηση κατά  80 εως 100 ευρώ για τα μικρομεσαία εισοδήματα και αρκετά περισσότερο για τα μεγαλύτερα. Οι περισσότεροι θα κληθούν να δώσουν μεγάλες προκαταβολές στην παρακράτηση που λογικά θα τους επιστραφούν όταν γίνει η εκκαθάριση της επόμενη χρονιά αυτό για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ  ουσιαστικά θα συνιστά εσωτερικό δανεισμό..

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 22,7
ALTER  15.5
ALPHA  13,7
STAR      10,7
ANT 1    10,1
NET       7,9
SKAI      5,3

H ΨΗΦΙΑΚΗ "ΠΙΑΝΕΙ" ΑΘΗΝΑ


Μέχρι το Πάσχα θα ξεκινήσει η εκπομπή σε ψηφιακό σήμα των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας με της digea.Οι εκπομπές θα γίνονται στην Αθήνα από Υμηττό και Αίγινα,ενώ  αναμένονται 10 πομποί

ΝΕΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΟ STAR

Με νέο πρόστιμο  ευρώ τιμώρησε χθες το ΕΣΡ τον τηλεοπτικό σταθμό Star, για παραβάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια του Δελτίου Ειδήσεων.
Η ανεξάρτητη αρχή επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον κανάλι για δραματοποιημένη αναπαράσταση γεγονότων κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΘΩΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ;

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ για την αθώωση των βατοπεδινών πριν ξεκινήσει η εξεταστική επιτροπή αναφέρουν δημοσιεύματα:  
Δυστυχώς αυτό που πάει να γίνει στο Εφετείο Θράκης στις 18 Φεβρουαρίου δεν έχει προηγούμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η PIAZZA del POPOLO, αλλά και μετά από ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, μεθοδεύεται η αθώωση της δικαστού Μαρίας Ψάλτη και των Βατοπεδινών Εφραίμ και Αρσένιου!!!

AΥΞΗΣΗ 14,3 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΣΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

Κατά 14,3 λεπτά το λίτρο αυξάνεται από σήμερα η τιμή της βενζίνης εξαιτίας της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης που προβλέπεται σε νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.Για το πετρέλαιο κίνησης η επιβάρυνση θα φτάσει συνολικά τα 6 λεπτά το λίτρο.

ΜΕΤΡΑ-ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΛΟΒΕΡΔΟ

Nέα δεδομένα στην ασφάλιση βάζουν οι ρυθμίσεις Λοβέρδου. Ουσιαστικά  αντί να αυξήσει τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης που αποτελούν ταμπού για την Ελληνική κοινωνία εισάγει συντελεστές και προβλέψεις δηλαδή σκληρά αντικίνητρα κατά της εξόδου απο την εργασία, "ληστεύοντας " όμως τις εισφορές απο μεγάλες  ομάδες ασφαλισμένων που  έχουν μεγάλη προυπηρεσία
Πλέον ανεξαρτήτως των ορίων,  για να διαμορφωθεί βάσει των συντελεστών  μια  αξιοπρεπής σύνταξη  θα χρειάζεται ο εργαζόμενος να προσεγγίζει το ηλικιακό όριο των 65 με 67 ετών

Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ


Η κρίση είναι εδώ και ρίχνει πλέον τις τιμές. Η περίοδος ισχνών αγελάδων ανάγκασε και τις επιχειρήσεις θεάματος να μειώσουν τις τιμές. Στα θέατρα  οι τιμές των 35 ,40 και 50 ευρώ αποτελούν παρελθόν επι της ουσίας και οι νέες τιμές διαμορφώνονται από τα 18 εως τα 30 ενώ για πρώτη φορά επιχειρήσεις προσφέρουν και δωρεάν (1 στα 4 θέατρο Μπαντμικτον). Προβλέψεις υπάρχουν σε όλους τους θιάσους για λαικές απογευματινές και προσφορές σε ειδικές ομάδες,ενέργειες που τα τελευταία χρόνια είχαν καταργηθεί.Η κρίση φαίνεται όχι μόνο στα εισιτήρια αλλά και στην αγορά προγράμματος ή την κίνηση του Μπαρ.

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙΑ ΣΕ ΕΡΩΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

8 Συλλήψεις νεαρών γυναικών απο την πρώην  Ανατολική Ευρώπη πραγματοποίησε η ασφάλεια Αττικής. Μέσω ίντερνετ και με ιστοσελίδες που προωθούν κορίτσια σε ερωτικές επαφές διοργανώναν ερωτικές περιοδείες, λυγερόκορμων κοριτσιών από τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Βουλγαρία και την Λετονία, οι οποίες διαφημίζονταν ως μοντέλα διεθνούς φήμης.

70.000 ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

Την επιβολή προστίμου 70.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι «Star», για τη μετάδοση του δελτίου καιρού από την Πετρούλα Κωστίδου, με επιχειρηματολογία την υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και την προσβολή της αξίας του ανθρώπου, αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 23
ALTER 14,7
STAR     11,5
ALPHA  11,2
ANT 1    9,2
NET 6,5
SKAI  3,8

ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ ΞΥΝΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου για τον "Καλλικράτη" οργάνωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης ξέχασε όμως να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Ραγκούση αλλά και τον πρωθυπουργό. Αποτέλεσμα ο υπουργός εσωτερικών να το μάθει απο τις εφημερίδες. Τι του απάντησε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ; Οτι το έκανε για  ενημερωθούν  και να βοηθήσουν τα μέλη του οργάνου!!

KOΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ

Του Χρήστου Κίτσιου
Ανεμπόδιστα από εκκαθαριστές, εποπτικές και εισαγγελικές αρχές στην Ελλάδα και στην Κύπρο συνεχίζονται οι μεταφορές περιουσιακών στοιχείων του κ. Π. Ψωμιάδη και εταιριών συμφερόντων του προς τρίτους, όπως προκύπτει από τις τελευταίες συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

HΠΙΟ ΠΑΚΕΤΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Διαχωρισμός των προνοιακών από τις ασφαλιστικές παροχές, θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης ως κοινής αφετηρίας για όλες τις κύριες συντάξεις και καθιέρωση της ανταποδοτικής σχέσης της σύνταξης, με το χρόνο εργασίας και τις καταβληθείσες εισφορές.

H ΠΛOYTOKΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΗΜΕΡΕΣ


Ζωντανός από τα ερείπια κτιρίου 28 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Αϊτή στις 12 Ιανουαρίου, ανασύρθηκε ένας νεαρός άνδρας, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.


ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου

Αρνούμαι να αποχωρήσω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ λόγω …. “ασυμφωνίας χαρακτήρων” με τον Γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη.
Με τη δήλωση–προτροπή του να αποχωρήσω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ λόγω… “ασυμφωνίας χαρακτήρων”, ο Γραμματέας Σωκράτης Ξυνίδης επιβεβαίωσε την αρχική μου εκτίμηση για την υποψηφιότητα και την εκλογή του.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Εντονος προβληματισμός  επικρατεί σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Ολες οι μετρήσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες είτε αυτές που δημοσιεύτηκαν είτε τα βαρόμετρα που έφτασαν στο Μαξίμου και την Ιπποκράτους δείχνουν έντονη αντίδραση των ασφαλισμένων που θα επιφέρει τεράστιο πολιτικό κόστος.

H ΠΡΩΤΗ ΠΡOΣΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

O Bαγγέλης Γιακουμής είναι νέο πρόσωπο στην ΕΡΤ. θα αναλάβει δελτία και το ρόλο του διευθυντή σύνταξης. Μετάταξη για το Γιώργο Λακόπουλο στον ΔΟΛ από το Βήμα στα ΝΕΑ.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ BANK

Εάν τις επόμενες ημέρες δεν κατορθώσουν τα στελέχη  του ομίλου Ασπίς  να βρούν επενδυτή για να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τότε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  θα ζητήσει εναλλακτικές λύσεις. Πιθανότερη πρόταση που θα υποστηριχθεί θα είναι η εξαγορά της τράπεζας απο το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Με  ττον τρόπο αυτό θα δοθεί λύση και για τους χιλιάδες ασφαλισμένους της commercial value

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Μαύρη Δευτέρα στο χρηματιστήριο και τις τραπεζικές μετοχές. Λίγο πριν το κλείσιμο  η  μετοχή της alpha χάνει -5,40% της Ελλάδος στο -3,84 της Γιουρομπανκ στο -9,01% η εθνική στο 8,51% η Κύπρου στο -3,23 και η Πειραιώς στο 5,41

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Eρχεται καταιγίδα στα όργανα του ΠΑΣΟΚ τόσο για τα μέτρα όσο και τις τακτικές ορισμένων υπουργών που βλέπουν τα όργανα του κινήματος περίπου ως αγγαρεία και τα μέλη του κόμματος ως αναγκαίο κακό.

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΜΠΙΖΟΓΛΗ-ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την πρωινή ζώνη:
Σας ενημερώνουμε ότι από την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου
οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Ρίτσα Μπιζόγλη θα παρουσιάζουν στη ΝΕΤ καθημερινή ενημερωτική εκπομπή (06.00 – 10.00) με τίτλο «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».Από την ίδια μέρα, την ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ» (10.00 – 12.00) θα παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.

ΠΡΟΣ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στο πλαίσιο της κινητοποίησης της ΓΣΕΕ στις 24 Φεβρουαρίου αποφάσισε να προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) στις Ενώσεις-μέλη της. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, διεκδικεί την επίλυση σοβαρών ασφαλιστικών και εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δημοσιογραφικός κλάδος.
Μάλιστα, η ΠΟΕΣΥ προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων «σε περίπτωση της μη ικανοποίησης των δίκαιων και χρονιζόντων αιτημάτων των δημοσιογράφων».

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε η υπουργός Υγείας το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ σχετικά με τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη.
 Από το πόρισμα προκύπτουν ενδείξεις ευθύνης ιατρών, οι οποίοι παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών.
 Το πόρισμα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία για να συμπεριληφθεί στην προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.