Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΓΗΣΕΙ



ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟ
Την άποψη του ότι έχουν καθυστερήσει οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εκφράζει μιλώντας στα parapolitika.gr ο βουλευτής της Νέας  Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα επιτίθεται στην στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα παρομοιάζοντας τον με «ιδεολογικό σούπερ μάρκετ» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει όπως τονίζει τον προσανατολισμό του. Σχετικά με το εξώφυλλο περιοδικού Unfollow μιλά για ασυδοσία και στοχοποίηση του πρωθυπουργού για τρομοκρατική ενέργεια ενώ για την αντιπαράθεση των υπουργών  με την τρόικα προσθέτει με νόημα « ήρθε η ώρα να πούμε και μερικά όχι».      
 
Πως σχολιάζεται την πρόσφατη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση μνήμης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή;
Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος άνθρωπος που εκθειάζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στηρίζει τον Μπάρακ Ομπάμα, υπερασπίζεται το ΔΝΤ, καταγγέλλει το μνημόνιο, επισκέπτεται τον Ούγκο Τσάβες και υπερασπίζεται την τρομοκρατία. Ο άνθρωπος είναι ιδεολογικό σούπερ μάρκετ. θα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την ιδεολογική του ταυτότητα. Αυτό είναι ο λόγος που τον κατηγορούν  Αλαβάνος, Λαφαζάνης και οι άλλοι της Αριστεράς.

ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

Παραπεμπτικό για τους 19 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση της διακίνησης «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα, που καταλογίζεται στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που εκδόθηκε σήμερα για τη μεγάλη δικογραφία διαφθοράς.

Με το βούλευμά τους οι εφέτες (αριθμ. 545/2013) αποφαίνονται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν τόσο ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην γγ Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, όσο και άλλα 15 πρόσωπα, που από την επίπονη δικαστική έρευνα προέκυψαν στοιχεία ενεργής συμμετοχής τους στην όλη υπόθεση.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΔΟΥΚΑ,ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ,ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δυο 24ωρα μετά την βαριά «καμπάνα» - κάθειρξη 8 ετών - σε βάρος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου επειδή δεν είχε συμπεριλάβει στη δήλωση πόθεν έσχες του 2010 το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου καθώς και άλλα περιουσιακά του στοιχεία, η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων για το αδίκημα υποβολής ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες σε βάρος των πρώην υπουργών Πέτρου Δούκα, Γιάννου Παπαντωνίου και Γιώργου Βουλγαράκη.

Ειδικότερα, η δίωξη σε βάρος του Πέτρου Δούκα ασκήθηκε από την εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου και είναι σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη αφορά την αίτηση περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού για το έτος 2011 και είναι σε κακουργηματική μορφή διότι, κατά πληροφορίες, το ποσό της αποκρύβει είναι άνω  των 300.000 ευρώ.

ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ

Αδιέξοδο και στην συνάντηση με Στουρνάρα και στην συνάντηση με Χατζηδάκη!
- Η τρόικα είπε κατάμουτρα στον Χατζηδάκη ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των δανειοληπτών είναι "γενναιόδωρες"!
- Νέα σύσκεψη πρότεινε ο Χατζηδάκης τις επόμενες ημέρες - Την Κυριακή νεα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας
- "Δεν τελειώνουμε την Κυριακή. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας", λένε από την κυβέρνηση
- "Αν δεν κάνετε απολύσεις στο Δημόσιο, δόση δεν έχει", λέει η τρόικα
- Όλα θα κριθούν από την αυριανή συνάντηση Σαμαρά - τρόικας

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση, αφού και από τις δυο συναντήσεις της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης προέκυψε πλήρες αδιέξοδο! Ότι κι αν προσπάθησαν να διαπραγματευθούν οι υπουργοί έπεσε στο κενό!

Στην συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με την τρόικα το κλίμα ήταν από βαρύ έως άσχημο!

Η τρόικα είπε κατάμουτρα στον υπουργό ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των δανειοληπτών είναι "γενναιόδωρες"!

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

H ANΤΙΔΡΑΣΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΕΥΣΗ

Του Παναγιώτη Στάθη

Είχε πάντα τον κοσμοπολίτικο αέρα του πολιτικού με λαϊκό έρεισμα και βέβαια μεγάλη πέραση στις γυναίκες. Τα χρόνια πέρασαν, οι συνθήκες άλλαξαν, από ισχυρός υπουργός και παρ΄ ολίγον πρωθυπουργός, είναι πλέον ένας υπόδικος για «μίζες» και κατάδικος (από χθες)  για ανακριβές πόθεν έσχες. Τι κι αν άλλαξαν όλα αυτά,  τον αέρα ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνεχίζει να τον  έχει. Κι αν κάποιος τον έβλεπε να σηκώνεται ενώπιον των δικαστών να απολογηθεί  θα νόμιζε πώς βλέπει το κανάλι της Βουλής (ή πριν αυτό την ΕΡΤ), σε αλήστου μνήμης συνεδριάσεις με τον τότε υπερ-υπουργό και άλτερ έγκο του Ανδρέα Παπαναδρέου να αγορεύει με το χέρι στην τσέπη κατά των πολιτικών του αντιπάλων. 

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΒΑΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΕ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

Επτά χρόνια φυλάκισης, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006. Ζήτησε ποινή 10 χρόνων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη - Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος λογοδοτεί για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.

Αποκαίδια παραμένουν 9 ιστορικά κτίρια ένα χρόνο μετά τις μολότωφ !



Της Μάρας Μπέκα
  Στην τύχη τους έχει εγκαταλείψει η πολιτεία  τα 47 κτίρια ( 12 από αυτά διατηρητέα) και τα δεκάδες καταστήματα πού καταστράφηκαν το βράδυ της ψηφοφορίας για το δεύτερο μνημόνιο  από ένοπλους κουκουλοφόρους. Παρά τις υποσχέσεις των τότε υπουργών για σύντομη αποκατάσταση, ένα χρόνο μετά, τα κτίρια παραμένουν καμένα και κλεισμένα πρόχειρα με τσίγκους -χωρίς να έχουν ξεκινήσει ουσιαστικά  οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών- ελλείψει οικονομικών πόρων.  Χωρίς αποζημίωση οι 245  επιχειρήσεις  μαραζώνουν καθημερινά  επιτείνοντας την δραματική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας προκαλώντας νέο κύμα δυσαρέσκειας από τους επιχειρηματίες που βλέπουν να καταστρέφονται για δεύτερη φορά από τις «κουκούλες» της γραφειοκρατίας