Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΓΗΣΕΙ



ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟ
Την άποψη του ότι έχουν καθυστερήσει οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εκφράζει μιλώντας στα parapolitika.gr ο βουλευτής της Νέας  Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Παράλληλα επιτίθεται στην στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα παρομοιάζοντας τον με «ιδεολογικό σούπερ μάρκετ» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει όπως τονίζει τον προσανατολισμό του. Σχετικά με το εξώφυλλο περιοδικού Unfollow μιλά για ασυδοσία και στοχοποίηση του πρωθυπουργού για τρομοκρατική ενέργεια ενώ για την αντιπαράθεση των υπουργών  με την τρόικα προσθέτει με νόημα « ήρθε η ώρα να πούμε και μερικά όχι».      
 
Πως σχολιάζεται την πρόσφατη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση μνήμης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή;
Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος άνθρωπος που εκθειάζει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στηρίζει τον Μπάρακ Ομπάμα, υπερασπίζεται το ΔΝΤ, καταγγέλλει το μνημόνιο, επισκέπτεται τον Ούγκο Τσάβες και υπερασπίζεται την τρομοκρατία. Ο άνθρωπος είναι ιδεολογικό σούπερ μάρκετ. θα έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την ιδεολογική του ταυτότητα. Αυτό είναι ο λόγος που τον κατηγορούν  Αλαβάνος, Λαφαζάνης και οι άλλοι της Αριστεράς.

 Ζητήσατε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για το εξώφυλλο του περιοδικού Unfollow. Δεν υπάρχει ζήτημα ελευθεροτυπίας;
Αυτό το δημοσίευμα ξεπερνά κάθε προηγούμενο  τον έχουν βάλει πυροβολημένο στο κεφάλι. Το μάτι του, του το έχουν βγάλει, τα γυαλιά σπασμένα και δαρμένος. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν γίνονται αυτά. Εδώ δεν είναι ζήτημα ελευθεροτυπίας αλλά ασυδοσίας και στοχοποίησης του πρωθυπουργού για τρομοκρατική ενέργεια.
Διαβάζω στο διαδίκτυο ότι ο Γεωργιάδης έχει ευαισθησίες για το photosop αλλά όχι για τους φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα. Τι απαντάτε;
Εχω ευαισθησίες.Εύχομαι κουράγιο στις οικογένειες τους,  μακάρι να μπορούσα να κάνω οτιδήποτε για αυτούς. Η οικογένεια Γεωργιάδη έχει γνωρίσει το θάνατο από πολύ νωρίς.
  Να αλλάξουμε πεδίο, τελικά  πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων;
Θα έπρεπε να τις έχουμε κάνει από το Μάιο του 2010 ήδη έχουμε καθυστερήσει πολύ. Το ζήτημα διχάζει την κοινωνία αλλά και εσωτερικά την κυβέρνηση. Η προσωπική μου άποψη είναι καθαρή πρέπει να γίνουν απολύσεις.
Πως σχολιάζετε την αρνητική διάθεση της τρόικας για αλλαγές στο πρόγραμμα αλλά και το όχι στις ρυθμίσεις  για  στεγαστικά δάνεια  και  ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία;
Ηρθε η ώρα να πούμε και μερικά όχι στην τρόικα. Οι ιδεολογικές εμμονές δεν βοηθούν στην εφαρμογή του προγράμματος. Εχουμε κάνει μεγάλα λάθη κι  εμείς αλλά έχουν κάνει  σοβαρά λάθη και αυτοί .
Τελικά τι είναι το μνημόνιο για τους Ελληνες;
Είναι λάθος να πιστεύουμε  ότι για όλα τα δεινά, μας φταίει το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν ευθύνεται πρώτα χρεοκοπήσαμε και μετά ήρθε το μνημόνιο. Δεν συνέβη το αντίθετο. Εάν τα φορτώσουμε όλα εκεί είναι  σαν να λέμε ότι πριν, τα κάναμε όλα σωστά. Δεν είναι αλήθεια τα είχαμε κάνει θάλασσα.
Θα έχουμε ανασχηματισμό στην κυβέρνηση το επόμενο διάστημα; Πρέπει να αλλάξουν υπουργοί;
Ουδέν σχόλιον. Αυτό είναι θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του πρωθυπουργού.
Τι γίνεται με τις εργασίες της  προανακριτικής επιτροπής; Ακούω στις συζητήσεις πολλούς να λένε πως δεν θα αποκαλυφθεί η αλήθεια ποτέ και οι διαδικασίες θα συνεχιστούν μέχρι να ξεχαστεί το ζήτημα.
Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θέλουν το θέμα της  λίστας Λαγκάρντ να σέρνεται για να κρατούν όμηρο το πολιτικό κόσμο. Δεν θα τους γίνει το χατίρι η υπόθεση θα εξελιχθεί κανονικά και θα ολοκληρωθεί εντός του προδιαγεγραμμένου χρονοδιαγράμματος. Και πρέπει να είναι όλοι βέβαιοι πως δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη και οι ευθύνες θα αποδοθούν  σε όποιο πρόσωπο
 Με την Ζωή Κωσταντοπούλου πως τα πάτε στην επιτροπή;
Πρόκειται για μια εξαιρετικά επιμελή συνάδελφο αλλά με την στάση της  χάνει πολλές φορές  το μέτρο.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου