Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Στο ευρωκοινοβούλιο έχει μεταφερθεί η μάχη που θα κρίνει αν θα υπάρξει και νέα αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Στη συζήτηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου για το περίφημο «backloading», ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που παρενέβη, αποκάλυψε ότι με βάση μελέτη1  που δημοσιοποίησε πριν μερικές εβδομάδες το βρετανικό υπουργείο ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, οι Έλληνες καταναλωτές ενέργειας θα κληθούν να πληρώσουν ποσό που μπορεί να φτάσει τα 3,3 δις ευρώ, την περίοδο 2013-2020, αν περάσει από το ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο η πρόταση της Επιτροπής για αφαίρεση από την Ευρωπαϊκή Αγορά Ρύπων δικαιωμάτων που αντιστοιχούν σε 900 εκ. τόνους διοξειδίου το άνθρακα2.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ



ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
Ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργάτες, πρώην εργαζόμενοι σε χειρονακτικές εργασίες ή την τηλεόραση  αλλά και πωλητές, στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες γιατροί και  νοσοκόμες που έχασαν τη δουλειά τους σχηματίζουν ένα ποικιλόμορφο πλήθος που προσπαθεί να επιβιώσει.  Ξαφνικά η κρίση άλλαξε τα πάντα .

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

Προκαλεί αίσθηση και απορία στους οπαδούς της ΑΕΚ μεταξύ των 100 επιφανέστερων εφοπλιστών παγκοσμίως είναι και δύο γνωστοί για τις οπαδικές προτιμήσεις τους οι κκ Μελισσανίδης και Γεωργικόπουλος. Μάλιστα ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι πιο πάνω και από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού κ Μαρινάκη. Συνεπώς είναι μάλλον τραγική ειρωνία η ομάδα να πεθαίνει όπως δηλώνουν στελέχη της νυν διοίκησης να βλέπει καθαρά τον υποβιβασμό και αυτοί όπως και οι εφοπλιστές μέτοχοι της ομάδας Νοτιάς-Παππάς και άλλοι να αποστρέφουν το βλέμμα τους. Προσοχή γιατί όλοι κρίνονται από την ιστορία της ομάδας. Κανείς δεν έχει την απαίτηση να χάσουν εκατομμύρια όπως στο παρελθόν αλλά με χρήματα που ξοδεύουν για την συντήρηση των ...αυτοκινήτων τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ιστορική ομάδα ή μήπως όχι;    

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΤΡΙΒΕΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ



Όλα δείχνουν πως οι πρόσφατες στραβοτιμονιές στην υπόθεση του φορολογικού νομοσχεδίου ήταν μάλλον η κορυφή του παγόβουνου στο δημιουργικό χάος που επικρατεί στο υπουργείο οικονομικών τους τελευταίους  έξι μήνες  υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας αλλά και των αντιδημοφιλών μέτρων που έπρεπε να υιοθετηθούν.
 Παρά την φαινομενική  άψογη εικόνα των σχέσεων συνεργασίας που έχουν καλλιεργήσει επικοινωνιακά  όλα τα πρόσωπα στο υπουργείο, στην πραγματικότητα  οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

200 ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ



ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
200 ονόματα που «καίνε» εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος αλλά και μέλη των οικογενειών τους περιέχει η νέα λίστα Λαγκάρντ που έχει στη διάθεση του το Μέγαρο Μαξίμου. Ηδη το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει κόκκινο συναγερμό σε πολιτικά πρόσωπα , κόμματα και ελεγκτικές αρχές καθώς ξεκινά ένας νέος κύκλος ερευνών που θα ξεκαθαρίσει οριστικά την συγκεκριμένη ιστορία που έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα ζητήματα τόσο στην τρικομματική κυβέρνηση  όσο και τα κόμματα που την στηρίζουν.  Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αποκαλύπτουν  σήμερα νέα στοιχεία σχετικά με το παρασκήνιο της μυστικής συνάντησης στη βουλή των Σαμαρά-βενιζέλου-Σταμάτη για τη  λίστα Λαγκάρντ που θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις και θα διαμορφώσει ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κινηθεί αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων η τρικομματική κυβέρνηση.