Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΛΟΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Aποστρατείες φέρνει η ήττα της εθνικής ομάδας μπάσκετ και ο πρόωρος αποκλεισμός από το παγκόσμιο κύπελλο.Ηδη ο Δημήτρης Διαμαντίδης  ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του ότι το παιγνίδι με την Ισπανία ήταν το τελευταίο του ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι δείχνοντας ότι υπήρχε κακό κλίμα στην ομάδα και για τις ήττες δεν έφταιγαν μόνο οι διαιτητές...

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Στο αστυνομικό τμήμα διανυκτέρευσε χθες ο διευθυντής της αθλητικής εφημερίδας βορείου Ελλάδος «MetroSport», Νίκος Πετρουλάκης, λόγω του πρωτοσέλιδου της Παρασκευής (με θέμα τον αγώνα Φενερμπαχτσέ-ΠΑΟΚ) το οποίο θεωρήθηκε από τον αθλητικό εισαγγελέα ότι προάγει τη βία. 

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

H ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ TOY ΑLPHA ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ

Πάτο έχει πιάσει η Ελληνική εμπορική τηλεόραση καθώς στην προσπάθεια της να κρατήσει τα έσοδα και την τηλεθέαση πραγματικά φτάνει σε απίστευτες εκπτώσεις και φθήνιες. Με σήριαλ που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία, σενάρια συνήθως αντιγραφή αστυνομικών υποθέσεων που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, επαναφέρουν την αρρώστια χωρίς καν να ενδιαφέρονται για το βασανιστήριο που υποβάλλουν στα θύματα των υποθέσεων.

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΚΡΗΞΗ

Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς σπουδαίος οικονομολόγος για να έχει προβλέψει ότι η θεραπεία-σοκ της τρόικας θα έριχνε την ελληνική οικονομία στον φαύλο κύκλο της ανατροφοδοτούμενης ύφεσης. Υφεση αρκετά μεγαλύτερη από όσο λέγεται. Το «κίνημα των αποδείξεων» ενέταξε στην επίσημη οικονομία ένα σημαντικό τμήμα της παραοικονομίας. Λόγω αυτού, εάν το 2010 είχαμε μηδενική ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ, το επίσημο ΑΕΠ θα εμφάνιζε σημαντική άνοδο. Το επίσημο ΑΕΠ, όμως, αναμένεται να μειωθεί περίπου κατά 4%. Αυτό σημαίνει ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα μειωθεί αρκετά περισσότερο.

ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ALTER


Παραμένει η ανησυχία των εργαζομένων στο Αlter παρά το γεγονός ότι πληρώθηκαν έστω και καθυστερημένα το επίδομα αδείας. Αιτία η καθυστέρηση στην πληρωμή του μισθού του Αυγούστου.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Σύνταξη από τέσσερα έως και επτά χρόνια νωρίτερα και μάλιστα με... εκπτώσεις στην εξαγορά έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν από το 2011 οι ασφαλισμένοι. Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι μπορούν από τη νέα χρονιά να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη ασφάλισης και να αποφύγουν την παραμονή τους στην εργασία μέχρι το 65ο έτος.
Χθες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης) έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο για την αναγνώριση των πλασματικών ετών ασφάλισης. Τα πλασματικά έτη που μπορούν να αναγνωριστούν ξεκινούν από τέσσερα το 2011 και σταδιακά αυξάνονται για να φτάσουν τα επτά το 2014.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΒΙΛΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ

Ποιος πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο siemens ετοιμάζει την επόμενη κίνηση του πριν βρεθεί στη φυλακή και έχει βγάλει στο σφυρί το πολυτελέστατο σπίτι του;

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ


Συντάξεις από πεθαμένους αλλά και διπλές, καθώς και ΕΚΑΣ που δεν δικαιούνται...
Περίπου 200.000 (σε σύνολο 2.600.000) είναι οι συνταξιούχοι που εισπράττουν παράνομα συντάξεις και επιδόματα, ενώ ο έλεγχος που συνεχίζεται βγάζει λαβράκια. 
Περίπου 200.000 (σε σύνολο 2.600.000) είναι οι συνταξιούχοι που εισπράττουν παράνομα συντάξεις και επιδόματα, ενώ ο έλεγχος που συνεχίζεται βγάζει λαβράκια. Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος επισημαίνει πως «Ο,τι ήταν να πάρουμε από το εισόδημα των πολιτών, το πήραμε», ενώ ο υφυπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης διαβεβαιώνει ότι «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα στο Ασφαλιστικό».

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Φασούλας τέλος. Στον Μίχα το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ


Aνοιξε το δρόμο για την αποχώρηση ο Παναγιώτης Φασούλας μετά την δήλωση του πως δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά εφόσον δεν πάρει το χρίσμα από το Πασοκ. Εκλεισε η υποψηφιότητα Μιχα για την περιοχή

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Νέο περιστατικό απίστευτης βαρβαρότητας σημειώθηκε εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου σκυλιού στην Κω.

Όπως καταγγέλουν στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ οι ιδιοκτήτες του, το σκυλί εξαφανίστηκε μέσα από τον περιφραγμένο χώρο του σπιτιού τους.
Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του, στις γύρω περιοχές, χωρίς αποτέλεσμα.

ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ


ΑΠΟ  ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Του Δηµήτρη Μητρόπουλου 
ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ, τις ηµέρες της ΔΕΘ του 2009, ξεκαθαρίστηκε ότι ο Λουκάς Παπαδήµος δεν θα ελάµβανε θέση ούτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ούτε στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Οι στενές επαφές του Γιώργου µε τον τότε αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είχαν ξεκινήσει όταν επισκέφθηκε τη Φρανκφούρτη στις...
αρχές εκείνης της χρονιάς. Και συνεχίστηκαν διακριτικά τους επόµενους µήνες. Η συνοµιλία όµως αποδείχθηκε άγονη. Είναι κάτι που απογοήτευσε τους ανθρώπους του Παπανδρέου και µείωσε τις προσδοκίες τους.

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ..



















ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

TO ΛΙΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Ο Αθηναίος, πολύπειρος μηχανικός, περιέγραφε στον συνομιλητή του τον σκοτεινό ορίζοντα της οικονομίας και συνακόλουθα της κοινωνίας· διαπίστωνε δε ότι στην επαρχία η κρίση σαν να μην έχει φτάσει, σαν να μην αγγίζει ακόμη την καθημερινή ζωή, την κατανάλωση, τις συνήθειες. Κάπου στον θεσσαλικό κάμπο

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Ο πρώτος μήνας θα λειτουργήσει ως περίοδος χάριτος, καθώς θα γίνονται μόνο συστάσεις, οι οποίες όμως θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, εφόσον μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής «υποτροπιάσουν» αργότερα και το φαινόμενο επαναληφθεί.

Τα πρόστιμα στους υπεύθυνους διαχείρισης για την εφαρμογή του νόμου, είτε αυτοί είναι καταστηματάρχες, είτε υπεύθυνοι χώρων εργασίας, όπως οι διευθυντές επιχειρήσεων και εταιρειών ή άλλοι, θα κυμαίνονται από 500 ευρώ έως 10.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Η ενοποίηση των 40 διαφορετικών επιδομάτων που δίνονται σήμερα σε τρία, τα οποία όμως θα προσμετρούνται στο υπολογισμό της σύνταξης, η σύνδεση των αυξήσεων με τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας είναι τα συστατικά του νέου μισθολογίου για το δημόσιο τομέα με στόχο την εξοικονόμηση 2,7 δισ. από το κονδύλι μισθοδοσίας μέχρι το 2013.

Σύμφωνα με παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, η γενική κατεύθυνση είναι να εξαλειφθούν οι κραυγαλέες και προκλητικές διαφορές στους μισθούς μεταξύ υπουργείων και κατηγοριών υπαλλήλων.

ΕΚΤΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ Η ΣΙΟΥΤΗ

Στην απομάκρυνση από το Μέγαρο Μαξίμου της Γλυκερίας Σιούτη από τη θέση της υπεύθυνης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού προχώρησε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

O ΔΡΑΚΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ALTER

Mε το μισθό του Αυγούστου περιμένουν να εισπράξουν το επίδομα αδείας οι εργαζόμενοι στο alter. Η καθυστέρηση αυτή έχει προκαλέσει την απογοήτευση στους μισθωτούς καθώς αντιλαμβάνονται ότι το φθινόπωρο θα είναι θερμό και ουδείς μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω συρρίκνωση του προσωπικού. Κακός οιωνός  είναι για τους περισσότερους και την τύχη του καναλιού  η δημιουργία του νέου καναλιού contra channel του μεγαλομετόχου Γιώργου Κουρή