Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

OI ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ





Οι  11+1 αλλαγές στα όρια ηλικίας, στις συντάξεις , τα νέα πλαφόν και τις εισφορές


 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

Μια σειρά αλλαγών που μεταβάλουν δραματικά το τοπίο στο ασφαλιστικό καθώς περιλαμβάνονται, αυξήσεις στα όρια ηλικίας, καταργήσεις επικουρικών και δώρων, μειώσεις και πλαφόν αποδοχών στις συντάξεις έφερε η αλλαγή του χρόνου.
Μεγάλο μέρος των δραστικών αλλαγών προέρχεται από το πρόσφατο μνημόνιο ωστόσο δεν λείπουν  και οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από νόμους του παρελθόντος όπως αυτές  που ψήφισαν  το καλοκαίρι του 2010 οι Α. Λοβέρδος-Γ. Κουτρουμάνης.
Πρόκειται για 11 +1 αλλαγές που από την πρώτη Ιανουαρίου του 2013 επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή όσων είναι ήδη συνταξιούχοι ή μέσα στο χρόνο θα επιλέξουν το δρόμο της συνταξιοδότησης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο το στόχο της συνταξιοδότησης.  Κορυφαίες αλλαγές είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας για όλες τις βαθμίδες κατά 2 έτη όσο και ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων . Επίσης καθοριστική είναι η κατάργηση των επιδομάτων που είχαν αντικαταστήσει τα δώρα όπως και οι σημαντικές περικοπές στο άθροισμα των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



 Πίσω στην δεκαετία του 50 οι πωλήσεις ακινήτων και αυτοκινήτων


Ελλάδα μια «ανατολική» χώρα στα βαλκάνια



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ

 Μια διαφορετική χώρα εμφανίζουν τα άκρως εντυπωσιακά ευρήματα για την Ελλάδα της κρίσης που «ματώνει» από τα συνεχή πακέτα μέτρων προς τη αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή  ενώ ο χρόνος ανάκαμψης της οικονομίας  παραμένει ακόμη απροσδιόριστος, παρότι η κοινωνία εισέρχεται στην 6η χρονιά ύφεσης και το φως στο τούνελ -δηλαδή η πολυπόθητη ανάπτυξη-  παραμένει ζητούμενο.
Τα Παραπολιτικά παρουσιάζουν σήμερα μια σημαντική δημοσιογραφική  έρευνα  για τις δραματικές κοινωνικές  επιπτώσεις  όπου τα αποτελέσματα της, είναι πραγματική γροθιά στο στομάχι, φαίνεται  αναλυτικά τόσο το μέγεθος της κρίσης που χτύπησε την Ελλάδα όσο και η βιαιότητα των περικοπών και των αλλαγών που ζητήθηκαν από τους δανειστές.
 Η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης που προκρίθηκε από  τρόικα, διεθνείς οργανισμούς, οικονομολόγους, και πολιτικούς τρία χρόνια μετά, σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση, τους λάθος υπολογισμούς και την παντελή έλλειψη επενδύσεων  οδηγεί τη χώρα σε ένα θανατηφόρο οικονομικό σπιράλ  τα αποτελέσματα του οποίου σπρώχνουν τη Ελλάδα σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία όλο και  πιο κοντά στην οικονομική κατάρρευση παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης  το καράβι να αλλάξει ρότα ενώ η κοινωνία βλέπει πλέον καθαρά  μια επερχόμενη ανθρωπιστική κρίση.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ΑΘΗΝΑ:ΚΟΝΤΡΑ ΟΛΓΑΣ –ΨΥΧΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ



Των Νίκου Ψαρά, Θανάση Φουσκίδη, Δημήτρη Μαρκόπουλου
 
Τι δείχνει η μυστική δημοσκόπηση για Δούρου,Κασιαδιάρη,Κεφαλογιάννη.

 
Έναν σκληρό αγώνα δρόμου για τις πολιτικές και επικοινωνιακές  εντυπώσεις, -που δίνουν το καθοριστικό προβάδισμα - έχουν ξεκινήσει οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες από όλα τα κόμματα  για το  χρίσμα στους δήμους ,λίγες μόλις εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι κομματικές διαδικασίες.
Η μεγάλη μάχη  αναμένεται  για όλους τους υποψηφίους  να είναι η εσωκομματική  για το χρίσμα, και ίσως  δυσκολότερη από την εκλογική καθώς όπως όλα δείχνουν οι ενδιαφερόμενοι θα είναι πολλοί και με ηχηρά ονόματα
Η μητέρα όλων των μαχών αναμένεται να δοθεί στο δήμο της Αθήνας όπου και τα κόμματα ενδιαφέρονται να καταγραφούν οι νέοι συσχετισμοί αλλά και οι υποψήφιοι να κατακτήσουν τη θέση- εφαλτήριο για τις μελλοντικές τους επιδιώξεις δηλαδή  μια προνομιακή θέση στην μελλοντική ηγετική ομάδα του κόμματος