Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ

Από την αρχή της κρίσης έχει γίνει κατανοητό και στον τελευταίο Ελληνα ότι τα μέλη του πολιτικού προσωπικού της χώρας μάλλον δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τη δουλειά και τους εργαζόμενους. Γιατί αλλιώς δεν εξηγούνται ούτε η ευκολία με την οποία απαλλάσουν τους εργαζόμενους από δικαιώματα λκαι προστασίες αναγκαίες για την επιβίωση στη σημερινή ζούγλα αλλά και είναι εντυπωσιακή η άγνοια της πραγματικότητας.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ELEVENEXT.BLOGSPOT.COM

Το νέο πακέτο μέτρων -με ή χωρίς τις αλλαγές στα εργασιακά- ασφαλώς θα αποτελέσει ένα κομβικό σημείο για το πολιτικό σύστημα. Το 3ο  κατά σειρά μνημόνιο είναι  ο μοχλός πίεσης για να πέσει ακόμη χαμηλότερα το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων καθώς  οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ΕΕ το θεωρούν αναγκαίο κακό για την δημοσιονομική ανάταξη της χώρας.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
Η πρόβλεψη του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία το 2013 άθελά της αποκαλύπτει τον παραλογισμό της ακολουθούμενης πολιτικής: Από τη μία μεριά δείχνει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα πέφτει κάτω του 5% του ΑΕΠ, το μισό σχεδόν από το περυσινό και ίδιο ή μικρότερο από το έλλειμμα που θα έχουν πέντε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Θα είναι επίσης σημαντικά χαμηλότερο από το έλλειμμα της Βρετανίας και των ΗΠΑ και το μισό από αυτό της Ιαπωνίας. Φεύγει λοιπόν επιτέλους η Ελλάδα από το ναρκοπέδιο του χρέους και τη λυσσώδη στοχοποίηση που υφίσταται στη διεθνή σκηνή;

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ…ΗΛΙΟ



      
Η πολιτική αντιπαράθεση των δύο πρώην συμφοιτητών και συμμάχων κατά του Παπανδρέου δύσκολα θα έβρισκε εξήγηση αν  δεν ήταν  περίπου μια νομοτελειακή πορεία στην μυθολογία του ΠΑΣΟΚ ή μια καλοπαιγμένη παρτίδα σκάκι για την εσωκομματική εξουσία.