Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΤΙ ΒΛΕΠΕΙ Η CITIGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εξακολουθεί να θεωρεί πιθανή την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Citigroup στην τελευταία 80σέλιδη έκθεση της με τίτλο “The Debt of Nations” (τα χρέη των κρατών) στην οποία μεταξύ άλλων κάνει εκτενείς αναφορές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας την επόμενη πενταετία.



Σύμφωνα με τη Citigroup η Ελλάδα πιθανόν μόλις λήξει το 2013 το πρόγραμμα των 110 δισ. ευρώ να ενταχθεί στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης (EFSF), με μία παράλληλη αναδιάρθρωση του χρέους που θα περιλαμβάνει και haircut.

Τέσσερα είναι τα σενάρια που μπορεί να συμβούν και να οδηγήσουν σε διάσπαση της ευρωζώνης σύμφωνα με τη Citigroup:

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΑΠΗ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν δύο ακόμη δικογραφίες. Η πρώτη είναι σε βάρος των υπουργών Μεταφορών και Επικοινωνιών από το 2004 έως το 2008. Σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα μετά από έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και μηνυτήριας αναφοράς του... 
Γενικού Επίτροπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στο διαβιβαστικό της δικογραφίας προς τη Βουλή δεν καταγράφονται συγκεκριμένες πράξεις, σύμφωνα όμως με πληροφορίες αφορά στις προσλήψεις στην Αττικό Μετρό.

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΣΗΜΙΤΗ

 H υπόθεση ξεκινά από μήνυση κατά της Goldman Sachs που υπέβαλε τον Απρίλιο του 2010 ο Αυστριακός οικονομολόγος Fayad Mulla-Khalli, κατηγορώντας την τράπεζα ότι εξαπάτησε την ΕΕ και τους πολίτες της και έθεσε σε κίνδυνο την ευρωζώνη με τη σύναψη του ελληνικού swap.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ ΟΔΗΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΔΙΟΔΙΑ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε κινέζος ιδιοκτήτης φορτηγών, που απέφευγε επί οκτώ χρόνια να πληρώνει διόδια κατά τις μετακινήσεις του στο οδικό δίκτυο. Η αυστηρότητα της ποινής προκάλεσε αντιδράσεις υποστήριξης στο Ίντερνετ και το δικαστήριο ανακοίνωσε πως η δίκη του θα επαναληφθεί.

Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ KAI TO ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΠΡΩΙΝΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

...και ο δάσκαλος Γ Παπαδάκης
Ο μαθητής Γιώργης Αυτιάς...
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την Ελληνική κοινωνία το πρόβλημα μοιάζει με λερναία ύδρα. Το πολιτικό προσωπικό είναι σαφώς κατώτερο των περιστάσεων, οι συνδικαλιστές δείχνουν ξεπερασμένοι και πολεμούν σε μάχες οπισθοφυλακών  για τα προσωπικά τους οφίτσια
Οι εκπρόσωποι των πολιτών οι δήμαρχοι επιλέγουν  μια τακτική δήθεν σύγκρουσης με το πολιτικό κατεστημένο παίζοντας παιγνίδια εξαπάτησης που έχουν μάθει από την επικοινωνία, την τηλεόραση ή τα κομματικά γραφεία δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επανάσταση ενώ απλά αναζητούν άλλοθι για όσα θα επακολουθήσουν αλλά και την εξασφάλιση του δημοτικού θώκου

Τελευταίο ισχυρό κρούσμα άκρατου λαικισμού  που πλήττει πλέον την χώρα όπως οι βροχές την Αυστραλία  είναι οι πρωινές εκπομπές των καναλιών.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΟ ΨΑΛΙΔΙ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Να περικόψει  κατά 1 δισ. ευρώ επιπλέον από φέτος τους μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο, βάζει στόχο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Για να το καταφέρει, ποντάρει πολλά στο ενιαίο μισθολόγιο, που θα εφαρμοστεί από 1ης Ιουλίου 2011. 

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει τα μέσα να “διασώσει” την Ισπανία εάν εκείνη καταρρεύσει, εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος του ευρώ, επισημαίνει ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΠΡΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ

ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΑΓΚΟΥ
Καλά να πάθουν οι κάτοικοι της Στυλίδας που ψήφισαν τον Απόστολο Γκλέτσο για δήμαρχο και άγια έκανε ο εισαγγελέας που διέταξε την σύλληψή του για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αν μπορούσε μάλιστα να του φορτώσει και καμιά δεκαριά ακόμη κατηγορίες, ακόμη καλύτερα. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη μόδα που απλώνεται σαν την ραδιενέργεια, της ανυπακοής στους νόμους και του ψευτοτσαμπουκά.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ...ΟΡΓΗΣ 2

Tου Πασχου Μανδραβελη / pmandravelis@kathimerini. gr
Aντε να καταλάβουμε γιατί οι οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν διόδια στην εθνική οδό Αθηνών - Πατρών. Λένε ότι το οδόστρωμα είναι χάλια και τα δύο ή τρία ευρώ που πληρώνουν δεν αντιστοιχούν στις υπηρεσίες που προσφέρει ο συγκεκριμένος δρόμος. Aντε και μια πιο αριστερή λογική, να καταλάβουμε γιατί οι οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν διόδια και στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Εκεί ο δρόμος είναι καλός, αλλά τον εκμεταλλεύονται ιδιώτες, αφού ο κ. Γιώργος Σουφλιάς είχε τη φαεινή ιδέα να πληρώνουν οι χρήστες ενός δρόμου την κατασκευή ενός άλλου δρόμου τον οποίο ίσως να μη χρησιμοποιούσαν ποτέ (και όπως πάνε τα πράγματα, ίσως να μη γίνει και ποτέ).

ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ...ΟΡΓΗΣ

ΤΟΥ Θ.ΜΑΥΡΙΔΗ
Αυτό που ζητούν οι κινηματίες των διοδίων είναι εξωφρενικό: Να μην πληρώνουμε διόδια. Είναι μία πρόταση σοκ που απειλεί με κατάρρευση το εργολαβοκεντρικό σύστημα  εξουσίας των Αθηνών. Επί σειρά ετών άπαντες επένδυσαν στα... διόδια και θα έρθουν τώρα ορισμένοι αναρχοαυτόνομοι και κομμουνιστές (πάντα αυτοί έφταιγαν για όλα) να ανατρέψουν την ομαλή ροή του χρήματος; 

Η ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ

Πολύ πιθανή χαρακτηρίζουν για μια ακόμη φορά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους οι Financial Times, σε δημοσίευμα με τίτλο «Τα δεινά της Ευρώπης επαναφέρουν την αναδιάρθρωση του χρέους στην ατζέντα».

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ...

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ




ΒΡΙΣΚΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ την ιδέα του λεγόµενου «Κινήµατος κατά των ∆ιοδίων». Υποθέτω ότι έρχεται σε συνέχεια του «Κινήµατος για τις Ελεύθερες Ακτές» που διεκδικούσε να µην πληρώνει εισιτήριο στις παραλίες. 

ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ να διευρυνθεί µε µια σειρά ακόµη κινήµατα στα οποία θα συµπεριελάµβανα κατά προτεραιότητα το «Κίνηµα κατά της απόδοσης ΦΠΑ», το «Κίνηµα κατά του Φόρου Εισοδήµατος» και ασφαλώς το «Κίνηµα της ∆ωρεάν Βενζίνης» _ διότι ποιο το νόηµα να µην πληρώνεις διόδια όταν δεν σου δίνουν και τζάµπα βενζίνη να τρέξεις στους τζάµπα δρόµους; 

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;

Nέες αποκαλύψεις για τα πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων θα έρθουν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ειδικός γραμματέας επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης στον ΣΚΑΙ.