Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ KAI AΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΒΛΕΠΕΙ Η CΙΤΙGROUP

Βαθιά ύφεση προβλέπει και για το 2012 ο αμερικάνικος επενδυτικός οίκος Citigroup ενώ οι εκτιμήσεις για την ανεργία του 2012 τοποθετούνται στο 16,4%. Στα 367 δισ. ευρώ το χρέος το 2012!

Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Η πολιτική που ακολουθούν οι τράπεζες στην χρηματοδότηση της οικονομίας, είναι αδιέξοδη. Οι τράπεζες δεν εγγράφουν σήμερα ζημιές – που υπάρχουν – μεταφέροντας το πρόβλημα στο μέλλον, αλλά ταυτόχρονα, δημιουργούν νέα προβλήματα και στις επιχειρήσεις και στους ισολογισμούς τους. Τι συμβαίνει;

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

Συνοπτικά η χώρα βρίσκεται στο εξής σημείο.Μετά από δέκα μήνες περιοριστικής πολιτικής που άλλοτε εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της χώρας και άλλοτε τις εμμονές Παπακωνσταντίνου σταδιακά τις επόμενες 60 ημέρες όλο και περισσότεροι θα συνειδητοποιούν το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομία.

ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


Του Γιώργου Γάτου
Mόνο με εξαγορά θα μπορούν να αναγνωρίσουν, είτε ο πατέρας είτε η μητέρα, τον πλασματικό χρόνο για κάθε παιδί που έχουν αποκτήσει (1 έτος για το πρώτο παιδί, 3 για το δεύτερο και 5 για το τρίτο) και να συνταξιοδοτηθούν... νωρίτερα. Tην πρόβλεψη εξαγοράς (δηλ. αντιτίμου που, με τα σημερινά δεδομένα, ανέρχεται σε 165 ευρώ κάθε μήνα) για την αναγνώριση του πλασματικού χρόνου των γονέων, προαναγγέλλει με δήλωσή του  ο αναπληρωτής υπουργός Eργασίας και Kοινωνικής Aσφάλισης, Γ. Kουτρουμάνης.

SHOW ΨΙΝΑΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Με το σύνθημα "Ηλία γερά, πάρ' τους τα μυαλά", ομάδα συμβασιούχων που έκανε κατάληψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αθηναίων υποδέχτηκε τη παρέμβαση του γνωστού τηλεστάρ και δημοτικού συμβούλου Ηλία Ψινάκη
Ο κ. Ψινάκης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του στον αγώνα των συμβασιούχων που μένουν χωρίς δουλειά καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους. Με απόφαση του Δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, θα γίνει νέος διαγωνισμός, μέσω ΑΣΕΠ, για νέες προσλήψεις.Οι συμβασιούχοι πήγαν μαζικά το δημοτικό μέγαρο στο κέντρο της Αθήνας ζητώντας από τον δήμαρχο να αποσύρει την απόφαση του και να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων.