Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ

Τον επί σειρά ετών σύντροφό της ζωής του παντρεύτηκε χθες ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, Γκουίντο Βεστερβέλε. Η τελετή έγινε στην Βόννη σε στενό φιλικό και οικογενειακό κύκλο, μιας και ο υπουργός και ο Μίχαελ Μοντς - όπως ονομάζεται ο σύντροφός του - δεν επιθυμούσαν κάτι υπερβολικό και θεωρούν την τελετή "προσωπική υπόθεση"! 

ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΩΣ ΤΟ 2020

Το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας έως το 2020 μελετά η Κομισιόν: Ανώτατοι κοινοτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι πρώτον, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει τους σκληρούς όρους του Μνημονίου εντός του ορισμένου χρονοδιαγράμματος και δεύτερον, ότι ακόμη και στην αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει καμιά ένδειξη πως οι αγορές θα ανταποκριθούν και θα δανείσουν με λογικά επιτόκια στην Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2013.

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

34.000 ΕΥΡΩ Η ΕΚΠΟΜΠΗ + ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Στις 34.000 ευρώ την εκπομπή πέραν της συμμετοχής της ΕΡΤ θα κοστίσει μια από τις νεες παραγωγές της κρατικής τηλεόρασης. Προκαλεί αίσθηση και έκπληξη για την διοίκηση αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης όταν κόβει τους μισθούς όλων των στελεχών με αποτέλεσμα να καθίσταται το κανάλι μη ανταγωνιστικό. Λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο στην ΕΡΤ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Οι εκλογές του Νοεμβρίου δεν έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος. Θα στείλουν μηνύματα, αλλά δεν μπορεί να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 75η ΔΕΘ.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αντίθεση της Δημοκρατικής Αριστεράς και στη «“δήθεν” συσπείρωση εναντίον του Μνημονίου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει η βάση για να σταθεί αυτή η πολιτική συσπείρωση».

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΌΝΩΝ

Με τον νέο ασφαλιστικό νόμο, από το 2011 διευρύνεται η δυνατότητα αξιοποίησης πλασματικών χρόνων και με αυτόν τον τρόπο παρέχεται η δυνατότητα συμπλήρωσης των απαραίτητων προϋποθέσεων χρόνου ασφάλισης, οδηγώντας κατηγορίες ασφαλισμένων ακόμα και σε ταχύτερη συνταξιοδότηση.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

6 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ;

Σαρώνει η φήμη τα δημοσιογραφικά γραφεία ότι οι αρχές εντόπισαν λογαριασμό δημοσιογράφου με 6 εκατ ευρώ και 2 off shore εταιρείες στην Ελβετία. Αλήθεια ή ψέματα; Εαν επαληθευτεί η φήμη τότε θα αλλάξει η επικαιρότητα για μέρες...

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

900.000 ΕΥΡΩ ΣΥΝ ΦΠΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ;


*** Δύσκολα θα βρεθεί θέση για την Ράνια Θρασκιά στο νέο πρόγραμμα του Αnt. Το πρωινό του Σαββατοκύριακου θεωρείται παρελθόν λόγω κόστους. **** Επιστροφή στο κανάλι για 2 κυρίες από τα παλιά. Νανά Παλαιτσάκη και Ντόρα Κουτροκόη θα ενισχύσουν το 10-1 των Καραμέρου -Χαριτάτου.***Eνισχύσεις και για το νέο δελτίο με την έλευση Θωμάκου απο την ΕΡΤ. Το άλλοτε δυνατό δελτίο της κρατικής τηλεόρασης κατρακυλά όλο και πιο κάτω διατηρώντας πλέον σταθερά την τελευταία θέση στην τηλεθέαση.**** Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος για τα κανάλια, η πορεία των διαφημιστικών εσόδων θα κρίνει πολλά. Στο 15% κάτω οι διαφημίσεις σε σχέση με πέρσι αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από τις εισπράξεις.**** Βαραίνει το κλίμα στο Μπουρνάζι η καθυστερήσεις στους μισθούς έχει παίξει καταλυτικό ρόλο όπως και οι φήμες που κυκλοφορούν στους εργαζόμενους ότι ούτε απολύσεις μπορούν να γίνου λόγω έλλειψης ρευστού.****Συνεχίζονται τα Γυρίσματα στον Σκαι αλλά ουδέν νεώτερο από το μεσημεριανό μαγκαζίνο (16.00-17.00) με τον Γιώργο Ψάλτη και την Εύα Αντωνοπούλου *** Αλήθεια ποιος πολιτικός συντάκτης του σταθμού έχασε χοντρό στοίχημα για τον Παναθηναικό ; **** Εχουν σπάσει τα τηλέφωνα του Τηλέμαχου Χυτήρη  αλλά και του Γιάννη Ραγκούση για "μεταγραφή" στην ΕΡΤ . Δύσκολη η περίοδος. *** 900.000 ευρώ συν ΦΠΑ θα κοστίσει η εκπομπή "Οι παρέες γράφουν ιστορία " του Σεραφείμ Φυντανίδη ενώ 196.000 ευρώ οι δέκα εκπομπές της Μάγιας Τσόκλη. Τι να πω λεφτά υπάρχουν..

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

H ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Συνέρχεται το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλέξει νέο γραμματέα του Κινήματος, καθώς ο Σωκράτης Ξυνίδης τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

Ριζικές ανακατατάξεις στο προσωπικό δήμων, νομαρχιών και περιφερειών φέρνει ο «Καλλικράτης». Τον δρόμο για τους νέους δήμους παίρνουν περίπου 2.500 υπάλληλοι των σημερινών νομαρχιών, ενώ ανάλογη πορεία από τις κρατικές στις αιρετές περιφέρειες θα ακολουθήσουν άλλοι 4.000 εργαζόμενοι, καθώς οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών όπου απασχολούνται μεταφέρονται πλέον στις νέες υπηρεσίες. Ολες θα γίνουν έως το τέλος του χρόνου. 

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ "ΔΑΝΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ;"

Σίγουρα δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο οι δύο προηγούμενες εμφανίσεις του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Ενημερωμένος , προετοιμασμένος αλλά μάλλον κουρασμένος και με σχετική επιτυχία στις απαντήσεις ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αλλάξει  το μελαγχολικό κλίμα που σιγά σιγά κατακτά την κοινωνία.