Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Βαρύ παραμένει το κλίμα στη ΔΗΜΑΡ για τον πρώην εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλο μετά την νέα παρουσία του στις Βρυξέλλες στην εκδήλωση της ευρωβουλευτού Άννυς Ποδηματά  για την ελληνική κρίση με ομιλητή τον Τάσο Γιαννίτση. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος εμφανίζεται διατεθειμένος παρά την σκληρή κριτική που δέχτηκε από τα στελέχη της πλειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ  για την προηγούμενη ομιλία του με τους 58 στην Κηφισιά να πάει και στον Πειραιά.
Στην συγκεκριμένη  εκδήλωση στις  3 Φεβρουαρίου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, θα μιλήσουν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος και ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος.
Την ίδια ώρα πάντως  ο πρώην Γραμματέας του κόμματος Σπύρος Λυκούδης τόνιζε σε όλους τους συνομιλητές του πως δεν αποδοκίμασε την στάση Παπαδόπουλου παραδεχόταν ωστόσο ότι θα υπάρξει ζήτημα καθώς οι 58 πλέον  αποκτούν κομματική διάσταση

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

«ΑΛΛΑΞΑΝ» ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΦΕΣΙΑ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ




Οι  κρατικοί οργανισμοί  αυξάνουν τις οφειλές και προκαλούν πονοκεφάλους στη ΔΕΗ.


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Σε άτυπη στάση πληρωμών προς την ΔΕΗ έχουν προχωρήσει δεκάδες δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί που καθυστερούν χαρακτηριστικά  να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανεβάζοντας  μήνα –μήνα τα συνολικά  χρέη σε δυσθεώρατα ύψη εκατομμυρίων ευρώ. Η  πρακτική αυτή είναι πλέον αρκετά διαδεδομένη και στραγγαλίζει την ρευστότητα  της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού προκαλώντας με τη σειρά της σημαντικά λειτουργικά  προβλήματα. Η κατάσταση λόγω της κρίσης επιδεινώνεται διαρκώς και  στους οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές οι οποίοι μπαίνουν στον κύκλο όσων καθυστερούν μόνιμα τις πληρωμές προκαλώντας  οικονομική ασφυξία  στην επιχείρηση. Μέσα στο 2013 τα συνολικά φέσια προς τη ΔΕΗ εκτοξεύτηκαν σημαντικά  και από τα 770 εκατομμύρια  ευρώ ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο κατά τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ. Μεσοσταθμικά μέσα σε μόλις 12 μήνες  η αύξηση των οφειλών αγγίζει πλέον το 25%.
Σημαντική αυξητική τάση υπάρχει στα χρέη  τόσο από τους οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές ( μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες) ενώ για τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα όσο και τις βιομηχανίες καταγράφεται  μικρή αποκλιμάκωση κυρίως από τις πληρωμές των υπουργείων.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης παραδέχεται μιλώντας στα   Παραπολιτικά ότι « λόγω της κρίσης έχουν αυξηθεί οι συνολικές οφειλές παρά τις διευκολύνσεις σε πάνω από 1.200.000 καταναλωτές από τους οποίους οι  550.000 έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο και χιλιάδες άλλοι στις πρόσφατες διευκολύνσεις για την επανασύνδεση ή την πληρωμή της οφειλής σε 40 δόσεις».