Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΧΟΝΤΑΙ KATΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Ακόμα και ολόκληρο το μισθό, και όχι μόνο τα επιπλέον από τα 1.000 ευρώ μηνιαίως, κατάσχουν πλέον  οι εφορίες, σε περιπτώσεις που κάποιος  έχει εισοδήματα και από άλλες  πηγές (συντάξεις, ενοίκια κλπ).

Η καθίζηση των εισπράξεων εσόδων (από την έμμεση φορολογία κυρίως) που σημειώθηκε τον Ιανουάριο, σήμανε συναγερμό στο υπουργείο Οικονομικών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος ειδικός γραμματέας εσόδων ξεκινά γύρο συναντήσεων με τους εφόρους, για να συζητήσει μέτρα για όσους χρωστάνε και δεν πληρώνουν το δημόσιο.

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ VS ΖΩΗΣ

Με χιουμοριστικό τρόπο απάντησε ο κ. Μαρκογιαννάκης ως πρόεδρος της Προανακριτικής στις απειλές της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι θα καταθέσει πρόταση μορφής εναντίον του.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Προανακριτικής, κ. Μαρκογιαννάκης κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της κας Κωνσταντοπούλου περί πρότασης μορφής δήλωσε χαρακτηριστικά "ας μου κάνει πρόταση μομφής".

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ CD ΤΗΣ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Το πρώτο CD είχε διαφορετικό τύπο αρχείων, από το πρωτότυπο που έλαβε τώρα η χώρα μας, φέρεται να είπε ο μάρτυρας.

Εντωμεταξύ, παρουσία 2 αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αποσφραγίστηκε στην Προανακριτική Επιτροπή ο φάκελος με πρωτότυπο αρχείο με τη λίστα Λαγκάρντ που έλαβε εκ νέου η χώρα τον Δεκέμβριο από το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Με την έναρξη των εργασιών της τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν γνώση του δεύτερου CD και σε λίγη ώρα θα κληθεί και ο πρώην συνεργάτης του Γ. Παπακωνσταντίνου, ειδικού σε θέματα πληροφορικής, Γιώργος Αγγελόπουλος προκειμένου να συγκρίνει τη μορφή του αρχείου που είχε το πρώτο CD – το οποίο είχε επεξεργαστεί ο ίδιος στο υπουργείο Οικονομικών – και του δεύτερου CD.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ 20ΧΡΟΝΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

Υπερήφανη για τον γιο της «που αγωνίζεται ενάντια στη σάπια κοινωνία» δηλώνει η Παυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του 20χρονου Νίκου Ρωμανού, ο οποίος κατηγορείται γα τη ληστεία με τα Καλάσνικοφ στην Κοζάνη. Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Alpha είπε «είμαι πάρα πολύ περήφανη για τον γιο μου, που αγωνίζεται ενάντια σε μία παράνομη και σάπια κοινωνία και άνομη και θα τον υπερασπιστώ μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου».

EΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΗΜΑΡ





        Παράλληλα η  ΔΗΜΑΡ θα καταθέσει επίσης πρόταση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για όλες τις ομάδες του πληθυσμού που βρίσκονται στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού, κάτι που όπως τονίζουν από την Αγίου Κωνσταντίνου εφαρμόζεται ήδη στην Ε.Ε.  ενώ αναμένεται να εφαρμοστεί  και σε δύο περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την πρώτη επεξεργασία που έχει γίνει από μια εργασία του καθηγητή πανεπιστημίου Μάνου Ματσαγγάνη  αναζητούνται   η εκτίμηση του κόστους του προγράμματος η ποσότητα των δικαιούχων αλλά  και πόσο θα συνέβαλε στη μείωση των δεικτών φτώχειας.
Τα δύο σενάρια έχουν ως εξής: Το «βασικό» σενάριο συνδέει το εγγυημένο ποσό με το τακτικό επίδομα ανεργίας (360 ευρώ το μήνα για ένα άτομο που ζει μόνο, 972 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά), ενώ το «εναλλακτικό» σενάριο με το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας (200 ευρώ το μήνα για ένα άτομο, 540 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά).

ANOΙΞΕ Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ



Μπροστά σε μια πολιτική Λερναία ύδρα βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση καθώς η πολύωρη σύσκεψη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις δεν κατάφερε να επιλύσει το ζήτημα οριστικά αλλά ουσιαστικά μένει ανοικτό να «σέρνεται» επικοινωνιακά με τα αγροτικά μπλόκα έως το τέλος του μήνα. Τότε θα πιστωθούν τα κονδύλια που υπάρχουν στα ταμεία για τους αγρότες και στην κυβέρνηση εκτιμούν πως θα λήξουν οι αντιδράσεις. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι απόψεις εντός και εκτός κυβέρνησης πως η πλαγιοκόπηση του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ μέσω των κινητοποιήσεων θα φέρει αργά ή γρήγορα νέο κύμα διεκδικήσεων στους δρόμους δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο που δεν θα μπορεί να υπάρξει διαχείριση.