Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Αυστηρό μήνυμα του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος.

«Ξεχάστε την επιμήκυνση, μέτρα τώρα», ήταν το μήνυμα του κ. Τρισέ.

Ο Λουκάς Παπαδήμος που είχε μεταβεί στην έδρα της ΕΚΤ ως απεσταλμένος του Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέναντι στην Ελλάδα, µετέφερε στον Πρωθυπουργό, σύµφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", µια ιδιαίτερα δυσοίωνη εικόνα για την Ελλάδα που επικρατεί αυτή τη στιγµή στην ΕΚΤ, και προφανώςκαι στην ευρωζώνη.

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΙΚΡΟΥ ΠΟΤΗΡΙΟΥ


Από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα ξεκινήσει το "ξεκαθάρισμα" του υπεράριθμου προσωπικού ώστε να ικανοποιηθεί το επιτακτικό αίτημα των εκπροσώπων της Τρόικας για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων. Σήμερα, στα ΝΠΙΔ και τις εταιρείες του Δημοσίου υπηρετούν περίπου 70.000 υπάλληλοι, ενώ στις ΔΕΚΟ υπηρετούν 30.000 και στις τράπεζες 13.000.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



TOY ΣΤΕΛΙΟΥ MAINA
Δικαιούμαι δια να ομιλώ.
Όχι μόνο γιατί κι εγώ υπήρξα θύμα δολοφονικής επίθεσης, αλλά γιατί θα ήταν βλακώδες να με χαρακτηρίσει κανείς άνθρωπο κακών προθέσεων, πως μιλώ άκριτα, και ωθούμενος περισσότερο απ’ το θυμικό παρά απ’ τη λογική. Παρά το ότι έχω πληρώσει, για όποια θέση έχω πάρει, μιλώντας για το αυτονόητο.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


Του Πασχου Mανδραβελη
Δεν είναι δέκα τα πράγματα που πρέπει να γίνουν για να σωθεί η χώρα. Ούτε καν εκατόν δέκα. Είναι χιλιάδες κι όλα αλληλένδετα. Γι’ αυτό οι κουβέντες δεν καταλήγουν πουθενά. Η συζήτηση μοιάζει με φαύλο κύκλο. Ναι: η (μη) λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του τόπου. Για να έχουμε όμως αδέκαστους δικαστές πρέπει να τους αμείβουμε καλά. Για να πληρώνουμε πολλά λεφτά, πρέπει η εφορία να τα μαζεύει. Για να τα μαζεύει πρέπει οι φοροφυγάδες να ξέρουν ότι η Δικαιοσύνη θα τους τιμωρήσει και συνεπώς θα λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί, λεφτά δεν μαζεύονται, άρα αδιέξοδο...