Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ



Το ΒΑΝ κατέγραφε ισχυρά ηλεκτρικά σήματα για το Ιόνιο εδώ και ένα μήνα
ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
Αίσθηση και προβληματισμό προκαλεί η αποκάλυψη του σεισμολόγου Γεράσιμου Χουλιάρα στα Παραπολιτικά ότι επιστήμονες –συνεργάτες του καθηγητή Βαρώτσου όσο και η επίσημη πολιτεία γνώριζαν τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα ότι πλησίαζε η σεισμολογική καταιγίδα της Κεφαλονιάς.
 Ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας αποκαλύπτει στα Παραπολιτικά ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση στο νησί  είχε προβλεφθεί από την ομάδα ΒΑΝ καθώς είχαν καταγραφεί ισχυρές ενδείξεις δονήσεων  στην νοτιοδυτική Ελλάδα στην περιοχή της Πελοποννήσου.  Σύμφωνα με τον  κ. Χουλιάρα «Ενάμισι μήνα πριν τον σεισμό στην Κεφαλονιά υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις καθώς είχαν αρχίσει να καταγράφονται πολλά ηλεκτρικά σήματα, στον σταθμό ΒΑΝ του Πύργου Ηλείας, τα οποία «έδειχναν» το συγκεκριμένο ρήγμα αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Ιονίου».

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

18 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ



Ο εφευρέτης –καθηγητής που άλλαξε τη ζωή του με εναλλακτικές μορφές ενέργειας
ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
Πενία τέχνας κατεργάζεται λέει το γνωστό γνωμικό και στην περίπτωση του εφευρέτη Μιχάλη Καλογεράκη φαίνεται πως είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Ο Κρητικός ηλεκτρονικός μηχανικός, αν και είναι άνεργος εδώ και καιρό, έχει καταφέρει να ζει δεκαοχτώ χρόνια χωρίς να πληρώνει τη ΔΕΗ και τα πρατήρια καυσίμων.  Η ανάγκη του για αυτονομία σε συνδυασμό με τις πανεπιστημιακές του γνώσεις και τη σπάνια εφευρετικότητά του, τον ώθησαν να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, δίνοντας λύση σε κάθε ανάγκη του σε ηλεκτρική ενέργεια, θέρμανση και καύσιμα. Οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και οι τρόποι παραγωγής που έχει επινοήσει αποτελούν ένα ιδανικό παράδειγμα των επιστημονικών δυνατοτήτων της χώρας εφόσον βέβαια υπήρχε η απαραίτητη στήριξη από δημόσιες ή ιδιωτικές επενδύσεις. 

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτες εικόνες και ιστορίες από τα Αθηναικά δικαστήρια




 Μια εικόνα για γέλια και για κλάματα  που θυμίζει παράλληλα χύτρα που ετοιμάζεται να εκραγεί εμφανίζει τα τελευταία χρόνια η δικαιοσύνη. Η ανεξέλεγκτη εισαγώμενη μετανάστευση τα προηγούμενα χρόνια άφησε το ανεξίτηλο αποτύπωμα της και έτσι τα πινάκια γεμίζουν  καθημερινά με δίκες για παραβατικές πράξεις μεταναστών σε ποσοστό πάνω από 70% με καταστάσεις που προκαλούν άφθονο γέλιο στους διάδικους αλλά βάζουν σε σημαντικό κίνδυνο την ποιότητα απονομής της δικαιοσύνης.