Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ

Ολοι αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία των περιστάσεων και την πίεση που πρέπει να νιώθουν υπουργοί οι οποίοι χειρίζονται πολύ επώδυνες αλλαγές. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κουτοπονηριά και τα φτηνά τεχνάσματα ορισμένων. Παράδειγμα; Οι χειρισμοί της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, που τη μια εμφανίζεται να «κερδίζει» σε θέματα που δεν έχουν τεθεί από το ΔΝΤ ή την Ε.Ε. και την άλλη να μην αντιλαμβάνεται την κατάθεση τροπολογίας, η οποία προβλέπει αυξήσεις σε συντάξεις που γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να δοθούν. Οποιος νομίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα περάσουν πιο εύκολα οι αλλαγές στο εργασιακό και το ασφαλιστικό είναι γελασμένος. Αυτά τα τεχνάσματα βάζουν ένα ακόμη καρφί στην αξιοπιστία των πολιτικών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΡΕΝ: ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ


Η Κομισιόν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημιουργίας μηχανισμού που θα επιτρέπει σε κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ να προχωρούν σε «ελεγχόμενη χρεοκοπία», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο επίτροπος Οικονομικών Όλι Ρεν.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
ΜΕΙΩΣΕΙΣ- ΣΟΚ έως και 50% στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ) λόγω της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού τους φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που δόθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΙΚΑ.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα των εκπροσώπων του προσωπικού του ΙΚΑ, ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων είναι αποτέλεσμα της ακόλουθης μεθοδολογίας: το ΙΚΑ με βάση το ισχύον νομοσχέδιο δίνει συντάξεις με βάση την ασφαλιστική κλάση και τα ημερομίσθια.

ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

Στα αμαξοστάσια παραμένουν τα λεωφορεία της EΘΕΛ καθώς οι οδηγοί προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή των μισθοδοσίας τους.
Οι μισθοί έπρεπε να είχαν καταβληθεί από την Τρίτη, ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε διαδικαστικούς λόγους και ότι η καταβολή των μισθών θα γίνει κανονικά μέσα στις επόμενες μέρες, τα χρήματα δεν μπήκαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΚΟΡΩΝΑ -ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Κορώνα -γράμματα θα παίξει την πολιτική του επιβίωση το Πασοκ το φθινόπωρο σύμφωνα  με τις εκτιμήσεις των ξένων. Παρά τα μεγάλα λάθη που έγιναν στην διαπραγμάτευση του μνημονίου αλλά και τα παιγνίδια πολιτικής ανέλιξης κάποιων υπουργών η αντίδραση των πολιτών δεν είχε υπολογισθεί σωστά. Τώρα αντιλαμβάνονται ότι πλήρης ανατροπή του ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων σημαίνει και πλήρη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με τη μορφή λοταρίας.Ουδείς μπορεί να προβλέψει σε ποιόν θα δοθεί η εντολή.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ


Πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανάλογη απόφαση στις διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ερωτηθείς σχετικά δήλωσε ότι «αυτό είναι μια απόφαση, που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι θέμα νομοτεχνικό».

EΛΛΑΔΑ : Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα ανήλθαν το 2009 στο 101% του μέσου όρου των 27 χωρών μελών της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην κατηγορία των χωρών μελών της ΕΕ μαζί με τη Σουηδία (104%), την Κύπρο (108%) και την Ιταλία (108%) των οποίων οι τιμές τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών κυμάνθηκαν το 2009 μέχρι και 10% πάνω από το μέσο κοινοτικό όρο.

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ....ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Προκαλεί σοκ και δέος για την αντίληψη περι σοσιαλιστικής πολιτικής που έχουν στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος και όσοι τον βοήθησαν στην σύνταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Στο τερατούργημα ανεβάζει στα ύψη τα ηλικιακά όρια για όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα ( δεν επηρεάζονται αγρότες, στρατιωτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι) ενω περικόπτει σημαντικά τις συντάξεις με κόλπα είτε της αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών είτε με τα ζητούμενα χρόνια εργασίας.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Δεκαήμερος Γολγοθάς αρχίζει από αύριο για την κυβέρνηση, για την ψήφιση του ασφαλιστικού (και του εργασιακού) νομοσχεδίου και το κλίμα που έχει καλλιεργηθεί θα μπορούσε να προοιωνίζεται ακόμη και επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων.
Ωστόσο κυβερνητικοί παράγοντες είναι καθησυχαστικοί και διαβεβαιώνουν με ασυνήθιστη κατηγορηματικότητα ότι «τίποτε δεν θα γίνει» και πως η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι συμπαγής στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Μεγάλοι χαμένοι των ανατροπών στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις είναι οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι, που μπήκαν στην αγορά εργασίας το κρίσιμο διάστημα από το 1983 έως και το 1992.Οι πλέον επώδυνες αλλαγές αφορούν τις μητέρες ανηλίκων, οι οποίες τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται αντιμέτωπες με την αύξηση των ορίων ηλικίας έως και 15 χρόνια.