Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΛΟΒΕΡΔΟΣ:ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ Ή ΦΕΥΓΩ

Στρατηγική ανάγκη για τη χώρα είναι η ρήξη και αλλαγή του κομματικού συστήματος αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ, υποστήριξε ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος προανήγγειλε την επιστροφή του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μόνο όταν τεθεί ηγεσίας και αντικατάστασης του Ευάγγελου Βενιζέλου μέσα από αυτήν.
Ο πρώην υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά τονίζει ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Τετάρτη παρουσίασε εικόνα διάλυσης και «ή θα γίνει νέο κόμμα ή θα μετασχηματιστεί καθολικά το ΠΑΣΟΚ, διότι ως έχει σήμερα έχει κλείσει τον κύκλο του ή θα ενωθεί τοΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ  ή θα γίνει ομοσπονδία κομμάτων , δικτύων και προσώπων τύπου «Ελιάς. Το σίγουρο είναι ότι δεν μετακινούμαι από την Κεντροαριστερά».

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Aίσθηση και έντονο προβληματισμό προκαλεί η πληροφορία πως ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας  επανεφέρει την τροπολογία που αποδοκιμάστηκε στην βουλή για ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ταμείων των μηχανικών,των γιατρών και των δημοσιογράφων.Και μάλιστα επί το δυσμενέστερο καθώς θα εμπεριέχει και άλλες ομάδες ασφαλισμένων που είχαν εξαιρεθεί στην πρώτη απόπειρα.Ο προβληματισμός αφορά πως η συγκεκριμένη διάταξη θα επανέλθει στο πολυνομοσχέδιο του ενός άρθρου.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Σε ό,τι αφορά τις μειώσεις στα εφάπαξ προβλέπεται:
Στους ασφαλισμένους μέχρι 31.12.1992 που αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν της υπηρεσίας από 1.8.2010 και μετά, στους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, το ποσό του εφάπαξ βοηθήματος μειώνεται ποσοστιαία κατά φορέα - τομέα πρόνοιας

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

AΘΩΟΣ Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ


Αθωωτική ήταν η απόφαση του Δικαστηρίου για το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, καθώς πριν από λίγο το Δικαστήριο ανακοίνωσε την ετυμηγορία του.
«Την απόφαση την ξέρετε. Η απόφαση βγήκε μέσα απο τις εξελίξεις. Ήταν απελευθέρωση της δημοσιογραφίας. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πολύ σοβαρη νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους, ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της δίκης ο δημοσιογράφος ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τα ξένα μίντια για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς έλληνες δημοσιογράφους.
ΑΠΟ ΤΟ KOUTIPANDORAS.GR

ΕΝΟΧΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ


Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη. Αυτή την στιγμή η δίκη βρίσκεται στην φάση των αγορεύσεων των συνηγόρων και σε λίγη ώρα θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

 ΑΠΟ ΤΟ ENIKOS.GR


Τι κατέθεσε ο Βαξεβάνης


"Αν εγώ είμαι υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων της λίστας, κάποιοι άλλοι πριν από εμένα τα έχουν χειριστεί και αυτοί που το έκαναν είναι γνωστοί. Δεν διώκονται αυτή την ώρα", ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην απολογία του.
"Η εισαγγελία κυρία Πρόεδρε έχει δημοσιοποιήσει το όνομά σας σε χαρτί ανακοίνωσης για να πάτε να πάρετε την κάρτα της Αγροτικής Τράπεζας για να πληρώνεστε. Δεν διέπραξε αδίκημα που δημοσιοποίησε αυτή την πληροφορία", τόνισε ο δημοσιογράφος και συνέχισε:
"Ο λόγος που δημοσιοποιήθηκε η λίστα είναι για να πάψει ο καθένας να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ο κόσμος ξέρει ότι εδώ και καιρό υπάρχει μία λίστα. Έχουν γίνει πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό και κοινωνικό".
"Η λίστα είναι ένα  ντοκουμέντο που αποδεικνύει ό,τι φοβάται ο ελληνικός λαός. Ότι υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δεν απειλείται ποτέ κανένα συμφέρον τους",

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ



Είναι πρώτη φορά που το Ελεγκτικό Συνέδριο χαρακτηρίζει μη συμβατό με το Σύνταγμα το σχέδιο νόμου




Αντισυνταγματικές κρίθηκαν σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες επέρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, της τάξεως από 5% έως 15%, ενώ με την είσοδο του νέου έτους (1.1.2013) αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη και φτάνει στο 67-ο έτος της ηλικίας και από την ίδια χρονική στιγμή (1.1.2013) καταργούνται για τους συνταξιούχους τα επιδόματα (δώρα) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και το επίδομα θερινής άδειας.

Και τώρα πλέον το Μαξίμου είναι σε κόκκινο συναγερμό, καθώς πέρα από τους κυβερνητικούς τριγμούς που κάνουν αμφίβολη την ψήφιση των μέτρων, πλέον έχει να αντιμετωπίσει και το γεγονός πως οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για πρώτη φορά, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, έκριναν σχέδιο νόμου, μη συμβατό με τις συνταγματικές επιταγές.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΠΥΥ !!

 

 Aίσθηση και έντονο προβληματισμό προκαλεί η πληροφορία πως ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα επανεφέρει την τροπολογία που αποδοκιμάστηκε στην βουλή για ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ταμείων των μηχανικών,των γιατρών και των δημοσιογράφων.Και μάλιστα επί το δυσμενέστερο καθώς θα εμπεριέχει και άλλες ομάδες ασφαλισμένων που είχαν εξαιρεθεί στην πρώτη απόπειρα.Ο προβληματισμός αφορά πως η συγκεκριμένη διάταξη θα επανέλθει στο πολυνομοσχέδιο του ενός άρθρου.


ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΟΠΥΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δεκτό κατά πλειοψηφία, επί της αρχής και επί των άρθρων, έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Στην ψηφοφορία - θρίλερ, η ΝΔ ψήφισε συντεταγμένα, το ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατακερματισμένα, ενώ τον τόνο έδωσε η για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά αποχή από την ψηφοφορία … δυο πολιτικών αρχηγών, του Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Θ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ




Για την υπόθεση της «Πρωινής Ενημέρωσης» στην ΕΡΤ
Ήταν ανακρίβειες αυτά που έλεγαν οι δημοσιογράφοι και μάλιστα έθεσαν και θέμα παραίτησης του υπουργού, ενώ διαβάζω σήμερα ότι η Εισαγγελία έστειλε στον ανακριτή τη δικογραφία, άρα θεωρεί βάσιμες τις καταγγελίες της Αστυνομίας κι επομένως βάσιμη και την μήνυση που κάνει ο κ. Δένδιας στην Guardian που τα είχε γράψει αυτά.
Ο δημοσιογράφος δεν έχει το δικαίωμα να λέει «Ζήτω η Guardian, κάτω ο Έλληνας υπουργός, να παραιτηθεί», εκτός αν είναι στρατευμένος.Στο ερώτημα αυτό που γεννάται, απαντάω ναι. Στο ερώτημα αν ο δημοσιογράφος μπορεί να είναι στρατευμένος στην δημόσια τηλεόραση, απαντάω όχι, διότι στην δημόσια τηλεόραση πληρώνουμε όλοι.
Θεωρώ στρατευμένο το επεισόδιο, γιατί ζήτησαν αστοιχείωτα με ψεύδη και χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα την παραίτηση του κ. Δένδια, χωρίς να τον έχουν ρωτήσει ή ακούσει. Η απόλυση είναι θέμα εκτίμησης της διοίκησης. Κι εγώ θα προτιμούσα να τον έχει επιπλήξει, για να μη τον κάνουμε και ήρωα.

Για τον Κώστα Αρβανίτη
Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο. Βρισκόταν στα οδοφράγματα της Κερατέας.
περισσότερα στο Media-script.blogspot.com

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ



TA  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Τελικά η συνεχιζόμενη άσκηση  των σκληρών διαπραγματεύσεων με την τρόικα επί δύο και πλέον χρόνια  δείχνει ότι μπορεί να πάρει επικίνδυνες ατραπούς πέρα από τις όποιες οικονομικές επιπτώσεις. Η ατέλειωτη προσπάθεια όσων από το πολιτικό προσωπικό ( από το πρώτο μνημόνιο έως σήμερα) μετέχουν στην διαπραγμάτευση είναι να δώσουν μια επικοινωνιακή διάσταση των ζητημάτων μειώνοντας εμφατικά τις όποιες δυσμενείς επιπτώσεις και να τις εμφανίσουν περίπου ότι είναι παροδικές, είτε ότι είναι υστερικές αντιδράσεις  κάποιων ευνοημένων του συστήματος. Στην πρώτη περίπτωση υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη των πολιτών επενδύοντας στην άγνοια και την αδιαφορία τους όταν δεν τους αγγίζει άμεσα το ζήτημα ενώ στην δεύτερη στον περίφημο κοινωνικό αυτοματισμό. 

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗ-ΚΑΣΙΜΗ

Το κόψιμο της εκπομπής της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση», που παρουσίαζαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη, αποφάσισε σήμερα η διοίκηση της ΕΡΤ προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. «Δεν είχαμε καμμία εμπλοκή» λένε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

ΕΚΟΨΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗ -ΚΑΤΣΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΕΛΑ
ΑΠΟ ΤΟ NEWSIT.GR

Με το που βγήκαν από την εκπομπή, τους είπαν ότι αύριο… δεν θα βγουν! Ο λόγος για τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη, που μόλις ολοκληρώθηκε η εκπομπή «Πρωινή ενημέρωση» που παρουσιάζουν στη ΝΕΤ, τους ανακοίνωσαν ότι αύριο… δεν θα βγουν στον αέρα.

H WALL STREET JOURNAL ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

ΑΠΟ ΤΟ KSIPNISTE.GR 

Την σύλληψη του ερευνητή δημοσιογράφου έχουν διατάξει οι Ελληνικές Αρχές όταν το περιοδικό το οποίο εκδίδει, αποκάλυψε τα ονόματα χιλιάδων Ελλήνων οι οποίοι είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς στην ...
Ελβετία, συμπεριλαμβανομένων μελών της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ της χώρας. Το ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε από την εισαγγελία Αθηνών για τον εκδότη του περιοδικού Hot Doc, είναι η τελευταία εξέλιξη σ’ ένα έπος που πλήττει την Ελλάδα για βδομάδες και αφορά τις αδιέξοδες προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης να εντοπίσει δήθεν τους φοροφυγάδες από μια λίστα ονομάτων που τους παρέχονται από τις γαλλικές αρχές. 

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΠΟIΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

 Tου Γρηγόρη Νικολόπουλου
Από το protothema.gr


Η δημοσίευση της φερόμενης - απο τον εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη - ώς Λίστας Λαγκάρντ, προκαλεί αυτή τη στιγμή μια πολύ ενδιαφέρουσα "περιπλοκή" στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας.