Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ



 Στον κάλαθο των αχρήστων τα χρήματα του Ελληνικού λαού


ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΟΥΤΣΑΚΟΥ


Το πάλαι ποτέ στολίδι της περιοχής έχει προ πολλού απολέσει τον αθλητικό του χαρακτήρα και, ένεκα της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων, έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και σε «στέκι» ατόμων που εμφανίζουν παραβατικές συμπεριφορές.

Οι κατασκευές για το κλειστό γυμναστήριο, για τις οποίες έχουν μέχρι σήμερα δαπανηθεί 3,5 εκατομμύρια ευρώ (!), τα τελευταία τρία χρόνια έχουν «παγώσει», καθώς η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν προχωρούσε στην περαιτέρω έγκριση της χρηματοδότησης (η οποία ανερχόταν σε 1, 5 εκατ. ευρώ προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί).

Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το αθλητικό κέντρο είναι αποκαρδιωτική με  σπασμένα τζάμια, σκουπίδια, απομεινάρια από φωτιά, σκουριασμένα σίδερα και κατεστραμμένα ντουβάρια να συνθέτουν την εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας.

«Οι εγκαταστάσεις έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Το γυμναστήριο είναι ερειπωμένο και έχει γίνει βορρά στους παραβατικούς οι οποίοι εισβάλλουν όποτε θέλουν και λεηλατούν τα πάντα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Αρχικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν ενέκρινε την χρηματοδότηση. Τώρα πάντως μάθαμε ότι ο υπουργός αθλητισμού προτίθεται να βοηθήσει ώστε να ολοκληρωθούν οι κατασκευές» αναφέρει κάτοικος της περιοχής μιλώντας στα «Παραπολιτικά».


Αδύνατη η φύλαξη

Παρόλο που η τεχνική κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, έχει προσλάβει εταιρεία security προκειμένου να διαφυλάσσει τις εγκαταστάσεις από βανδαλισμούς και λεηλασίες, η φύλαξη του γυμναστηρίου έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση.

Σύμφωνα με τον εργολάβο της κατασκευαστικής εταιρείας, κ. Νικόλαο Παπαθανασίου, οι υπάλληλοι της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη αδυνατούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα καθήκοντα τους καθώς φοβούνται για τη ζωή τους.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι φύλακες φοβούνται για την ζωή τους. Κλέφτες, κυρίως Ρομά, κυκλοφορούν με όπλα και κλέβουν ότι βρουν, από υλικά μέχρι καλώδια και σίδερα. Περιμετρικά το κτήριο έχει εμφανή σημάδια από σφαίρες και όλα σχεδόν τα τζάμια είναι σπασμένα. Πριν από έναν χρόνο  μάλιστα, Ρομά έβαλαν φωτιά στο κτήριο και ευτυχώς το προλάβαμε την τελευταία στιγμή πριν καεί ολοσχερώς. Μέρα παρά μέρα αλλάζουμε κλειδαριές, ξανακολλάμε τις πόρτες με ηλεκτροκόλληση και παρόλα αυτά καταφέρουν και τις παραβιάζουν. Έχουμε καταθέσει μήνυση και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης» επισημαίνει.

Βιολογική βόμβα

Επιπλέον, η αδιαφορία των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας να «σκύψουν» πάνω από το πρόβλημα και να προβούν στην άμεση επίλυσή του, είναι το κτήριο να έχει μετατραπεί σε μία βιολογική βόμβα η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί.

Η ύπαρξη των αναρίθμητων σκουπιδιών και των απομειναριών από της φωτιά που είχαν βάλει οι Ρομά πριν από περίπου  ένα χρόνο έχουν «μεταμορφώσει» τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε εστία μόλυνσης.

«Στην πίσω πλευρά του κτηρίου είναι παρατημένα λάστιχα αυτοκινήτων, ενώ μέσα στον χώρο δεσπόζουν σκουριασμένα σίδερα, σπασμένα γυαλιά και καρφιά. Μέρα με την μέρα η κατάσταση χειροτερεύει. Μπαίνει μέσα όποιος θέλει και κάνει ότι γουστάρει» εξηγούν στα «Π» οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα.


Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

To νέο «ΠΑΣΟΚ» της ΔΗΜΑΡ.




Η ισχυρή ενδεκάδα του Ευρωψηφοδελτίου της Αγ Κωνσταντίνου και οι κινήσεις Κουβέλη.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Με μια δυναμική ενδεκάδα αναγνωρίσιμων προσώπων, κορυφαίων κομματικών στελεχών, αλλά και υποψηφιοτήτων που θα σηματοδοτούν ευρύτερη  πολιτική ισορροπία, στο πλαίσιο του τρίτου πόλου  της κεντροαριστεράς αναμένεται να μπει στη μάχη των ευρωεκλογών η Δημοκρατική Αριστερά- Δημοκρατική συμπαράταξη προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις.
Αν και επισήμως οι διαδικασίες διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, στο παρασκήνιο οι συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό ώστε ήδη να έχει σχηματιστεί η βασική ομάδα που θα τραβήξει το εκλογικό κουπί στο μαραθώνιο που θα ακολουθήσει για μια ευπρόσωπη εκλογική παρουσία στις κάλπες της 25ης Μαίου.