Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ Π ΤΣΙΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη δημοσιογραφία και όχι μόνο ήρθε το ατόπημα του Παύλου Τσίμα. Ετσι μετά την πρόσφατη αγιογραφία του Βασίλη Μαρκεζίνη από το δελτίο του Mega (πέρσι και από τον Πρετεντέρη) ήρθε η ώρα  και για τον Παύλο Τσίμα που ήταν μέχρι τώρα σχετικά προσεκτικός. Ομως η πίεση από τον Σταύρο Ψυχάρη πρέπει να ήταν αφόρητη και η εκπομπή μεταβλήθηκε σε μια έξυπνη πολιτική παρουσίαση του γιου του άλλοτε πρωθυπουργού της χούντας. Συλλογική ευθύνη βέβαια δεν υπάρχει αλλά εδώ ισχύει το ρητό με τη γυναίκα του Καίσαρα ...

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ '40...

Tου Αλεξη Παπαχελα
Το πολιτικό μας σύστημα κινδυνεύει σύντομα να βρεθεί σε ένα απόλυτο αδιέξοδο, το οποίο το ίδιο δημιούργησε εδώ και 30 χρόνια, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσον το ίδιο θα μπορέσει τελικά να λύσει. Ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ φοβούνται, δικαιολογημένα, το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Θεωρούν ότι οι κάλπες μπορεί να βγάλουν ένα «ηχηρό χαστούκι» λόγω της οργής του κόσμου και της όλο και πιο βαθιάς ύφεσης.

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Tα πάντα στη ζωή έχουν όρια. Απόλυτα σεβαστή η επιθυμία κάποιων συμβασιούχων να διεκδικήσουν σε μια πολύ δύσκολη εποχή το δικαίωμα της εργασίας.
Βέβαια  τα μέσα που χρησιμοποιούν δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να βάζουν σε κίνδυνο τη χώρα, την πολιτιστική της κληρονομιά, ή την ασφάλεια των πολιτών.
Η πρωτοφανής κίνηση των συμβασιούχων του υπουργείου πολιτισμού να καταλάβουν τον αρχαιολογικό χώρο στην Ακρόπολη  με μαύρο πανό που θύμισε την πράξη των Γερμανών ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια διεκδίκησης ενός αιτήματος.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ...ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ


ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Οι πολιτικές ηγεσίες που κατηγορούν την κυβέρνηση για την υπογραφή του μνημονίου ή προτείνουν άλλες λύσεις, π.χ. πτώχευση ή προσφυγή σε τρίτες χώρες, όπως η Κίνα ή το Κατάρ, για δανεισμό, προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί. Διότι αν δεν καταλαβαίνουν, τότε είναι επικίνδυνες.

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ Παιδείας δήλωσε ότι «τα ελληνικά πανεπιστήµια δεν ανήκουν στους φοιτητές και τους καθηγητές αλλά στην ελληνική κοινωνία». Θα µπορούσε να το πει πιο απλά: ότι τα πανεπιστήµια ανήκουν σε εκείνους που τα πληρώνουν, δηλαδή στους φορολογούµενους. 

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ (2)



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΙΤΗ


Τρόµο στη Νέα Δηµοκρατία προκαλεί το ενδεχόµενο πρόωρων εκλογών...
Εστριψε διά... της καφετέριας MΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ αναψυκτικό, στα τραπεζοκαθίσµατα της πλατείας Αριστοτέλους, αντί για γεύµα στο «γκουρµέ» restaurant - bar «Clochard», ολοκληρώθηκε ο περίπατος του κ. Σαµαρά  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι επιτελείς του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είχαν προγραµµατίσει ότι 
αµέσως µετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας στον Αγιο Δηµήτριο ο κ. Σαµαράς θα περπατούσε µέχρι την οδό Προξένου Κοροµηλά, όπου θα γευµάτιζε στο πολυτελές εστιατόριο. Οµως, οι συνεργάτες του την τελευταία στιγµή πληροφορήθηκαν ότι στη 1 το µεσηµέρι θα γευµάτιζε στο εστιατόριο «Τα Νησιά», που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 µέτρων από το «Clochard», ο Γιώργος Παπανδρέου µε τα κοµµατικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ετσι ο κ. Σαµαράς µαταίωσε το γεύµα στο εστιατόριο και κάθησε στο καφέ «Ολύµπιον» της πλατείας Αριστοτέλους...
Τσουρουφλίζει τη Ρηγίλλης το ενδεχόµενο πρόωρων εκλογών. Η απόφαση του Πρωθυπουργού να αποκαλύψει ότι δεν θα διστάσει να πάει σε πρόωρες εκλογές, εάν οι πολίτες δεν τον στηρίξουν µε την ψήφο τους τον Νοέµβριο, έχει παγιδεύσει τον Αντώνη Σαµαρά, καθώς ούτε εκείνος ούτε το κόµµα του είναι έτοιµοι για µια τέτοια αναµέτρηση.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

Ο προεκλογικός εκβιασμός του πρωθυπουργού άλλαξε δραματικά τα δεδομένα. Η επίκληση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες επέφερε τις εξής επιπτώσεις. Πρώτον ο Παπανδρέου κέρδισε την αλλαγή στάσης από τον Σαμαρά. Τον ανάγκασε να ψελλίσει ότι θέλει καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και όχι εκλογές.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ διλήµµατα δεν γίνεται. Ο Γιώργος Παπανδρέου το γνωρίζει διότι αντιµετωπίζει διλήµµατα εδώ και δώδεκα µήνες. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ η επιλογή ήταν ωµή: Μνηµόνιο ή χρεοκοπία; Επέλεξε το πρώτο, όχι µόνο ως µη χείρον αλλά και ως ελπίδα εξυγίανσης. Δεν είναι µόνη. Στη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία ακολουθούνται πολιτικές λιτότητας. Οχι γιατί είναι δηµοφιλείς ή δεν συνεπάγονται οδύνες, αλλά γιατί αποτελούν µονόδροµο. Σε όλες αυτές τις χώρες, οι κοινωνίες δεν έχουν εκραγεί. Η εξαίρεση είναι η Γαλλία, όπου όµως η προσωπικότητα του Νικολά Σαρκοζί δηλητηριάζει το πολιτικό κλίµα. 

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Παπανδρέου ξεκίνησε µε ένα αβαντάζ και ένα ντεζαβαντάζ.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΤΤΑΣ; (2)

Η στρατηγική που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην διακαναλική συνέντευξη εμπεριείχε πολύ  μεγάλο ρίσκο.
Πρώτον ξεκίνησε με τον "εκβιασμό" για πρόωρες εκλογές από την αρχή εκτιμώντας ότι κάποιοι θα παρακολουθούσαν μόνο για λίγα λεπτά. Οι θυμωμένοι ψηφοφόροι του κόμματος δεν συγκινούνται από αυτές τις κινήσεις του πρωθυπουργού. Αφενός γιατί θεωρούν ότι το Πασοκ έχει μετακινηθεί ιδεολογικά ( κυρίως υπουργοί που είδαν το μνημόνιο είτε ως χρυσή ευκαιρία για να περάσουν εξαιρετικά δύσκολες ρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά το εργασιακό στάτους στη χώρα είτε ως μοχλό για να εφαρμόσουν πρακτικές απαγορευμένες στο κίνημα ).Αφετέρου γιατί είναι μάλλον εγωιστικό και κοντόφθαλμο πολιτικά να αλλάζεις προς το χειρότερο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και να απαιτείς να μην εκφράσουν την δυσφορία τους.

ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΤΤΑΣ;

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ένα ωραίο ανέκδοτο. Πως αν καταψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στους δήµους και τις περιφέρειες, η κυβέρνηση θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές! 

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ αυτό; Πολύ απλά. Θα εµφανιστεί στην τρόικα και θα ανακοινώσει ότι προτίθεται να προσφύγει στη λαϊκή ετυµηγορία. – Για ποιο λόγο; θα απορήσει η τρόικα. Δεν έχετε ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή; Δεν είχατε εκλογές µόλις πριν από ένα χρόνο; – Ναι, θα απαντήσει η κυβέρνηση. Αλλά εν τω µεταξύ βγήκε ο Δηµαράς και έχασε ο Τατούλης!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ...