Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Κατά  300.000 αυτοκίνητα αυξήθηκε από την αρχή του χρόνου ο στόλος των ασφαλισμένων αυτοκινήτων, σύμφωνα κορυφαίο στέλεχος της Επιτροπής; Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων αυτών ήταν ανασφάλιστα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους ασφάλισαν τελικά ενόψει της επιβολής προστίμων στα ανασφάλιστα αυτοκινήτα από τις 15 Απριλίου.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

25 YΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΟ CAPITAL.GR


«Όλη η Ελλάδα, Μανωλάδα». Κάπως έτσι περιέγραψε την κατάσταση της ανασφάλιστης, παράνομης εργασίας όχι μόνο αλλοδαπών αλλά και Ελλήνων στη χώρα μας, ο Διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ Μάρκος Τούντας. 

Τα στοιχεία που παρουσίασε χθες, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΙΚΑ για την ανασφάλιστη εργασία δεν καταδεικνύουν απλώς το μέγεθος του προβλήματος (τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους είναι ανασφάλιστοι, αφού οι έλεγχοι του ΙΚΑ για τον Μάρτιο τοποθετούν στο 40,5% την «μαύρη» εργασία»). Καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς όλων όσοι υποστηρίζουν ότι γίνεται προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης στην ελληνική αγορά εργασία. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Από το 2009 έως το τέλος του 2012, οι έλεγχοι της ειδικής υπηρεσίας του ταμείου μειώθηκαν δραματικά. Συγκεκριμένα, από 107.115 επιτόπιους ελέγχους που πραγματοποίησε το 2009 η ΕΥΠΕΑ, σε  κοινές και οικοδομικές επιχειρήσεις, αυτοί μειώθηκαν σε 46.730 ελέγχους το 2012 που αντιστοιχεί σε μείωση κατά 56%! Ειδικά στις κοινές επιχειρήσεις η μείωση είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού από 48.583 ελέγχους το 2010, έπεσαν σε 18.085 το 2012 (μείωση κατά 63%)...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ..

"Το ευρώ έχει μικρή πιθανότητα επιβίωσης. Μπορεί να αντέξει ακόμη 5 χρόνια...".
Την ανωτέρω δήλωση - βόμβα φέρεται να διατύπωσε ο Kai Konrad. Ποιος είναι αυτός; Ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης!
"Το ευρώ μπορεί να έχει 5 χρόνια ζωής ακόμη" δήλωσε ο σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, μιλώντας στη βρετανική Telegraph.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Το αργότερο μετά το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα ονόματα  15 έως 20 φορέων – ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημόσιου τομέα με μέσο όρο οκτώ με δέκα υπαλλήλους το καθένα που θα οδηγηθούν σε κατάργηση.
Αυτό σημαίνει ότι από τη «δεξαμενή» αυτή θα προέλθουν περί τους 1200 έως 2000 υπαλλήλους.  Σ’ αυτούς θα προστεθούν και μερικές εκατοντάδες επίορκοι με βαριά πειθαρχικά αδικήματα (υπολογίζονται γύρω στους 200) που θα ενταχθούν στους αποχωρούντες μετά τη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΔΩΝΙ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΦΗ ΜΑΛΛΙΩΝ

«Πόλεμος» για τη... βαφή 7 έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει μέσω του λογαριασμού του στο Twitter την εμφάνιση του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ.

«Συγγνώμη είδα τώρα την εμφάνιση Πάνου Καμμένου σήμερα στον ΣΚΑΪ. Πρόεδρε σου ξέφυγε λίγο η βαφή στο πλάι… τί νούμερο είναι; 7 Loreal;…», έγραφε το Σαββατοκύριακο ο Άδωνις στο Twitter του, προκαλώντας πλήθος σχολίων.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ιnvest in Greece χωρίς.. πτυχία



Ρεπορτάζ: Γ. Μανουσακάκης

Σοβαρό πρόβλημα με τα κριτήρια του διορισμού του φαίνεται πως έχει ο πρόεδρος του περίφημου οργανισμού «Επενδύστε στην Ελλάδα» κ. Αρης Συγγρός. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες ο κ. Συγγρός που διορίστηκε στην επίμαχη θέση υπό υπουργίας Χάρη Παμπούκη δεν διαθέτει τους κατάλληλους πανεπιστημιακούς τίτλους που προβλέπει η προκήρυξη διαγωνισμού για την κατάληψη της θέσης, γεγονός που έχει προβληματίσει την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του INVEST IN GREECE που έγινε με την διαδικασία του open gov που εφάρμοσε στην χώρα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το άτομο που έπρεπε να καταλάβει την συγκεκριμένη θέση θα πρέπει μεταξύ άλλων να διαθέτει πανεπιστημιακό δίπλωμα της ημεδαπής ή αλλοδαπής και επιπλέον να μην έχει άμεση ή έμμεση συμμετοχή ή άλλη ενεργή επαγγελματική σχέση με φορείς υλοποίησης στρατηγικών ή άλλων επενδύσεων που να δημιουργούν σύγκρουση συμφερόντων με την ιδιότητα του προέδρου της εταιρίας «Επενδύστε στην Ελλάδα». Ωστόσο τα πράγματα δεν δείχνουν ότι ο κ. Συγγρός πληροί τα κριτήρια.

O BENIZEΛΟΣ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΟΝ ΒΡΟΥΤΣΗ

Την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσαν οι πληροφορίες για την απομάκρυνση του διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια. Ο κ. Βενιζέλος το μεσημέρι της Δευτέρας επικοινώνησε με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του. Λίγο πριν είχε γίνει γνωστό ότι ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε ζητήσει την παραίτηση του κ. Κικίλια, χωρίς να έχουν γίνει επισήμως γνωστοί οι λόγοι, που οδήγησαν τον κ. Βρούτση σε αυτή την απόφαση.

ME EIΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις θα γίνουν οι εγγραφές νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων για την επόμενη χρονιά.

Σκοπός είναι να εξυπηρετηθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και να αποτραπεί η εγγραφή παιδιών με γονείς που εμφανίζουν υψηλό εισόδημα.

ΝΕW YORK TIMES: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

''Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει ακόμη τον κίνδυνο, αλλά είναι σε ένα αξιόπιστο μονοπάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα ξανά στο φως του ήλιου.

Αν και η οικονομία θα βιώσει ένα φριχτό 2013, το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο. Αλλά οι προοπτικές είναι εύθραυστες: θα μπορούσε να ξεσπάσει ξανά πολιτική κρίση, η φοροδιαφυγή είναι ευρεία και υπάρχει και το ρίσκο των εξωτερικών σοκ.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Αν. Σαμαρά έχει κρατηθεί απροσδόκητα καλά από τον περασμένο Ιούνιο που ανέλαβε την εξουσία, μετά από μια περίοδο πολιτικού χάους, παρά το ότι επέβαλε μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας