Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ME EIΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις θα γίνουν οι εγγραφές νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων για την επόμενη χρονιά.

Σκοπός είναι να εξυπηρετηθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και να αποτραπεί η εγγραφή παιδιών με γονείς που εμφανίζουν υψηλό εισόδημα.

Ακόμη και το υπαρκτό εισόδημα μπορεί να θεωρηθεί πολύ!

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι οι διατιθέμενες θέσεις είναι ελάχιστες και βάσει της νέας ρύθμισης, πιθανότατα να καταληφθούν από οικογένειες χωρίς καθόλου εισόδημα, όπως οδηγεί τα πράγματα η αυξανόμενη ανεργία και η κακή οικονομική κατάσταση όλο και περισσότερων αθηναϊκών νοικοκυριών. Συνεπώς, ο όρος "υψηλό εισόδημα" ίσως να μην αφορά και τόσο υψηλές απολαβές τελικά, αλλά απλά απολαβές.

Μετά το Πάσχα θα αρχίσουν οι αποδοχές παιδιών για την επόμενη χρονιά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία επανεγγραφής των φιλοξενουμένων παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πρωτεύουσας για τη σεζόν 2013/14, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013.

Μετά το Πάσχα, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών θα έχει εικόνα για τις κενές θέσεις στους σταθμούς και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία των νέων αιτήσεων εγγραφής για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά.

Οι αιτήσεις των γονέων θα διασταυρώνονται ηλεκτρονικά, διαδικασία που θα αποτρέπει τη φιλοξενία παιδιών που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις.

Ταυτόχρονα, θα γίνει σωστός καταμερισμός των παιδιών στους σταθμούς προκειμένου να αποτραπεί το φαινόμενο σε κάποιους να υπάρχουν κενές θέσεις και την ίδια στιγμή να έχουν μείνει εκτός αρκετά παιδιά.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, Μαρία Ηλιοπούλου, 450 οικογένειες κατέθεσαν αυτή τη χρονιά αίτηση στους σταθμούς προκειμένου να απαλλαχθούν από την καταβολή τροφείων, καθώς υπέστησαν δυσμενείς μεταβολές στο εισόδημά τους.

Η κ. Ηλιοπούλου υπενθυμίζει, επίσης, το θέμα του προσωπικού, σημειώνοντας ότι πέρυσι οι σταθμοί του Δήμου Αθηναίων άνοιξαν με έλλειψη 170 υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου