Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ...


Η οικονομική κρίση έχει βάλει εδώ και πολύ καιρό όλους μας σε ένα τεστ διαρκείας για την αξιοπρέπεια μας  ίσως το σημαντικότερο που μας έχει απομείνει μετά την πτώχευση που ατύπως έχει κηρύξει η χώρα. Αξιοπρέπεια που δοκιμάζεται σκληρά ,καθημερινά από αρκετούς που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία για να κερδοσκοπήσουν  πάνω στις ανθρώπινες ζωές  με μεθόδους που δεν απέχουν και πάρα πολύ από αυτές που έκαναν γνωστούς τους μαυραγορίτες.
Μέσα στη μαυρίλα όμως έρχονται καθημερινά λίγα αλλά δυνατά σημάδια ελπίδας. Οπως αυτό του Γιώργου Χαρβαλιά από το Εθνος που προτίμησε να χάσει την διεύθυνση της εφημερίδας παρά να συναινέσει σε δεκάδες απολύσεις συναδέλφων του και περικοπές μισθών που θα καταρράκωναν κάθε έννοια αξιοπρέπειας  των εργαζομένων.  Είναι λίγες οι φορές στη ζωή που την ώρα κάποιοι σκυλεύουν "ζωές", αξίες και κόπους ετών ,κάποιοι άλλοι  ξεπερνώντας το φόβο της επιβίωσης να αποδεικνύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι και ποντίκια...     

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Αποχώρησαν και τυπικά σήμερα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οι  Φώτης Κουβέλης, Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΤΟΣΥΝΗΣ

Τη βεβαιότητά του ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες διαθέτουν αρκετά χρήματα, ώστε να καλύψουν τα χρέη ορισμένων κρατών – μελών της ευρωζώνης, εξέφρασε ο διοικητής της Φέντεραλ Ριζέρβ Μπεν Μπερνάνκι, σημειώνοντας πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί για την επιβίωση του ευρώ.

ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Στο 14,2% ανέρχεται το ποσοστό της αναθεώρησης του ΑΕΠ που θα αιτηθεί η ελληνική κυβέρνηση στις Βρυξέλλες και αναμένεται να λάβει την τυπική έγκριση της Τρόικας, κλιμάκιο της οποίας καταφθάνει έως το τέλος της εβδομάδας στην Αθήνα.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Κατ’ αρχήν, η χρεοκοπία ενός κράτους είναι ουσιαστικά η επίσημη εξαγγελία της κυβέρνησης του, με την οποία καθιστά διεθνώς γνωστή την αδυναμία της να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη της χώρας της (εξ ολοκλήρου, ενός μέρους ή των τόκων τους). Επίσης η «στάση πληρωμών», στην οποία εκ των πραγμάτων υποχρεώνεται (άδεια ταμεία, αδυναμία πρόσθετου δανεισμού), ανεξάρτητα από το εάν έχει προηγηθεί ή όχι κάποια επίσημη ανακοίνωση.