Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΝΙΑΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

Πρωτοφανές περιστατικό απασχολεί τις αστυνομικές αρχές στην Κάλυμνο, μετά τον –ευτυχώς ελαφρό- τραυματισμό ενός μαθητή 9 χρόνων μέσα στο σχολείο του από βλήμα αεροβόλου! Το τραγικό είναι ότι δράστης του τραυματισμού είναι ένας… συμμαθητής του θύματος που, άγνωστο πώς, βρέθηκε με το όπλο στην σχολική του τσάντα!

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ

Στο στάδιο της συνειδητοποίησης μπαίνει πλέον η Ελληνική κοινωνία εκτιμώντας  ότι από την βαθιά  ύφεση που πλήττει την Ελληνική οικονομία είναι περίπου αδύνατο να βγει κάποιος αλώβητος. Αντίθετα όλο και περισσότεροι  εμφανίζονται σίγουροι πως μετά την καταιγίδα του μνημονίου λίγα πράγματα θα θυμίζουν την οικονομία της παλιάς Ελλάδας. Θετικά και αρνητικά είναι γνωστά. Βασική αλλαγή  η σημαντική μείωση της κατανάλωσης που θα επιφέρει τρομερές κοινωνικές ανακατατάξεις τους επόμενους μήνες.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΟΡΤΗΓΑ, ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Tου Στεφανου Κασιματη
Επαγγελματική διαστροφή με έκανε, προχθές το βράδυ, να παρακολουθήσω την πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση σε ιδιωτικό κανάλι των εννέα υποψηφίων για την περιφέρεια Αττικής. Οχι ολόκληρη, καθώς ήταν αληθινή δοκιμασία για τα νεύρα· πάντως αρκετά, ώστε να καταλάβω την πολιτική θέση του κάθε υποψηφίου και το πεδίο της αντιπαράθεσης. Οι αναφορές στα προβλήματα της περιοχής και στις δυνατότητες του περιφερειάρχη είχαν τη θέση υποχρεωτικών παρεκβάσεων στη συζήτηση. Το κύριο ζήτημα που απασχολούσε τους υποψηφίους ήταν να εκφράσουν την εναντίωσή τους στο Μνημόνιο και μάλιστα από τη θέση του «πολίτη». Ακόμη και ο Γιάννης Σγουρός, ο οποίος ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να στραφεί ευθέως κατά της κυβέρνησης, υποχρεώθηκε προς το τέλος της συζήτησης να δηλώσει ότι «φυσικά, ως πολίτης, διαφωνώ με το Μνημόνιο, αλλά...» κ. λπ.
Η αντίθεση των πολιτικών όλου του φάσματος στο Μνημόνιο, έπειτα από τρεις δεκαετίες βασιλείας του λαϊκισμού στην πολιτική ζωή, δεν εκπλήσσει. Εκείνο που εκπλήσσει και εξοργίζει (εμένα τουλάχιστον) είναι η διαστρέβλωση του όρου «πολίτης» από τα χείλη εκείνων που διεκδικούν την ψήφο του. Την έχουν καταντήσει ευφημισμό. Στην αντίληψη των περισσότερων πολιτικών, ο πολίτης είναι ένα είδος ζώου, χωρίς δυνατότητα ανάλυσης της πραγματικότητας, χωρίς κρίση, χωρίς ευθύνη. Λειτουργεί με το θυμικό και οι αντιδράσεις του περιορίζονται στο πιο ρηχό επίπεδο της αντίθεσης μεταξύ ηδονής και πόνου: του δίνεις, λ. χ., εκατό ευρώ και χαίρεται, του παίρνεις εκατό ευρώ και θυμώνει. Αυτός ο «πολίτης» είναι κάτι σαν διασταύρωση ανάμεσα σε ζωάκι και καθυστερημένο παιδάκι. Εχει πάντα δίκιο, ποτέ δεν ευθύνεται και η δουλειά του πολιτικού είναι να τον κατευνάζει και να τον ικανοποιεί.

Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Και όμως επτωχεύσαμε


TOY ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
O υπουργός Οικονομικών διαλαλεί διαρκώς όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι «δεν θα πτωχεύσουμε». Η δήλωση αυτή απευθύνεται κυρίως στους ξένους επενδυτές, τους οποίους ο υπουργός προσπαθεί να πείσει για να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα. Μέχρι στιγμής δεν τον πιστεύουν.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ....

Πιάσαμε πάτο σε όλα. Την πολιτική, την οικονομία, την καθημερινότητα ακόμη και στο ποδόσφαιρο. Γιατί είναι τραγικό να προσπαθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα σε παιδιά των 7-8 ..10 ετών τι έγινε και η ομάδα τους έμεινε χωρίς τη νίκη. Αλλά και γιατί το  γεγονός εξαγρίωσε χιλιάδες οπαδούς που ξέσπασαν με το γνωστό σύνθημα.
Η αλήθεια είναι ότι η κατηφόρα που έχουμε πάρει είναι χωρίς σταματημό. Οσοι δηλητηριάζουν τη ζωή μας, τον αθλητισμό, (μια από τις λίγες διασκεδάσεις που έχουν απομείνει τους εργαζόμενους) δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Επειδή οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις είναι τουλάχιστον  ύποπτες διαβαστε την ακόλουθη ιστορία..