Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ....

Πιάσαμε πάτο σε όλα. Την πολιτική, την οικονομία, την καθημερινότητα ακόμη και στο ποδόσφαιρο. Γιατί είναι τραγικό να προσπαθείς να εξηγήσεις τα ανεξήγητα σε παιδιά των 7-8 ..10 ετών τι έγινε και η ομάδα τους έμεινε χωρίς τη νίκη. Αλλά και γιατί το  γεγονός εξαγρίωσε χιλιάδες οπαδούς που ξέσπασαν με το γνωστό σύνθημα.
Η αλήθεια είναι ότι η κατηφόρα που έχουμε πάρει είναι χωρίς σταματημό. Οσοι δηλητηριάζουν τη ζωή μας, τον αθλητισμό, (μια από τις λίγες διασκεδάσεις που έχουν απομείνει τους εργαζόμενους) δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Επειδή οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις είναι τουλάχιστον  ύποπτες διαβαστε την ακόλουθη ιστορία..
Πέρσι σε μια μακρινή χώρα  η πρώτη αγωνιστική έφερε αντίπαλες δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου. Τότε επιλέχθηκε η λύση της αναβολής με την πρώτη ευκαιρία μιας και οι βεντέτες του κοκκιναικού ήταν κουρασμένες. Αργότερα όταν έγινε ο αγώνας ο διαιτητής έσφαξε τον κιτριναικό παραβλέποντας συγκεκριμένη φάση για πέναλτυ που έβγαζε μάτι. Αλλά γενικά η όλη του συμπεριφορά ήταν στο να αλλοιώσει το αποτέλεσμα. (Τότε όλοι υποψιάστηκαν δάκτυλο του κοκιναικού) Την επόμενη αγωνιστική ένας επιστήμονας κρητικός βοήθησε (επιστημονικά) τον πρασιναικό να πάρει τη νίκη με φάουλ από το πουθενά. Η επόμενη αγωνιστική βρήκε τον κιτριναικό να χάνει εκ νεου απο επαρχιακή ομάδα πάντα με εξοργιστική διαιτησία που αλλοίωνε το αποτέλεσματου αγώνα . Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι σε γειτονική πόλη έπαιζαν τα μήλα με ομάδες και διαιτητές που κόσμο άκουγαν και κόσμο δεν έβλεπαν.
Τελικά ο ενοχλητικός Κιτριναικός γρήγορα βγήκε εκτός  στόχων. Φέτος κάποιοι θέλουν να ακολουθήσουν την ίδια επιτυχημένη ταχτική. Την δεύτερη αγωνιστική ο αγωνιστής διαιτητής που πέρσι έκλεισε τα μάτια στο πιαστό του παίκτη του Κοκιναικού εφηύρε πέναλτυ στον αγώνα Πρασιναικού - Αρη Γλυφάδας. Την επόμενη αγωνιστική ο πάντα ενοχλητικός Κιτριναικός αντιμετωπίζει μια σουπερ εχθρική διαιτησία που με το έτσι θέλω δεν δίνει 4 πεναλτυ αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα. Ποιος είναι; Διαβολική σύμπτωση αυτός που βοήθησε πέρσι τον πρασιναικό. Αλλη διαβολική σύμπτωση, τον βοηθά φέτος σε ένα αγωνιστικό  παραπάτημα που κόστισε 2 βαθμούς.... 
Βεβαια αυτή η ιστορία είναι φανταστική μάλλον κλεμμένη από το βιβλίο του Σαμπράκου. 
Στην Ελλάδα όλα πάνε καλά δεν γίνονται τέτοια πράγματα. Ούτε αποκαλύπτονται μάνατζερ που έπαιζαν με τον πρασιναικό να έχουν εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς τους. Για όλα φταίει η φαντασία μας   ή ίσως ο πάτος που έχουμε πιάσει σαν κοινωνία αλλιώς θα είχαμε το κουράγιο να πούμε στα παιδιά πόσο ψεύτικα είναι όλα σε αυτή τη ζωή....         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου