Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ, ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ

Στο στάδιο της συνειδητοποίησης μπαίνει πλέον η Ελληνική κοινωνία εκτιμώντας  ότι από την βαθιά  ύφεση που πλήττει την Ελληνική οικονομία είναι περίπου αδύνατο να βγει κάποιος αλώβητος. Αντίθετα όλο και περισσότεροι  εμφανίζονται σίγουροι πως μετά την καταιγίδα του μνημονίου λίγα πράγματα θα θυμίζουν την οικονομία της παλιάς Ελλάδας. Θετικά και αρνητικά είναι γνωστά. Βασική αλλαγή  η σημαντική μείωση της κατανάλωσης που θα επιφέρει τρομερές κοινωνικές ανακατατάξεις τους επόμενους μήνες.

Οι ειδικοί εμφανίζονται μάλλον απαισιόδοξοι. Ούτε ο στόχος των εσόδων είναι εφικτός χωρίς νέες προσαρμογές ούτε ο στόχος της ύφεσης στο 4%. Η πτωτική τάση στην κατανάλωση δείχνει να μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο η οποία σε συνάρτηση με την άτυπη στάση πληρωμών που εφαρμόζει το δημόσιο προκαλεί εκρήξεις στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμη πιο απαισιόδοξα είναι τα στοιχεία για το 2011 ούτε ο στόχος για ύφεση 2,6% είναι εφικτός και αυτός είναι ο λόγος που πλέον και το υπουργείο εργασίας "βλέπει" ανεργία στο 20%.
Αν και οι γνώστες της κατάστασης θεωρούν ότι το κρίσιμο σημείο για την Ελληνική οικονομία θα είναι το πρώτο τρίμηνο του 2012 και τότε θα αποφασιστεί η αναδιάταξη του χρέους παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως σύντομα θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Αλλωστε με αυτά τα στοιχεία η κυβέρνηση και ο Γιωργος Παπακωνσταντίνου ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον μεγάλο αδελφό την Γερμανία..    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου