Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Η ΤΡΟΙΚΑ ,ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

H δεύτερη χρονιά  του μνημονίου στην Ελλάδα που ξεκινά σε λίγες ημέρες κατέστησε σαφές και στους τελευταίους που το αμφισβητούσαν ότι η πτώχευση είναι εδώ και παρουσιάζεται κατά δόσεις ώστε να αποφευχθεί ένα μαζικό κοινωνικό σοκ που θα οδηγούσε σε μια απίστευτη  έκρηξη χωρίς τέλος.
Σε μια τέτοια περίπτωση η χώρα θα έμπαινε σε μια περιπέτεια χωρίς έξοδο για πολλά-πολλά χρόνια. Αντίθετα επιλέχθηκε η τακτική του οικονομικού ασανσέρ με στόχο την σταδιακή προσαρμογή προς τα κάτω μέσω της εσωτερικής υποτίμησης.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΨΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ

Τα λεφτά μας πίσω! Δεκάδες επενδυτές της «Ασπίς Capital», που, όπως καταγγέλλουν, έχουν χάσει τις οικονομίες τους επενδύοντας σε προϊόντα της εταιρείας, προπηλάκισαν τον Παύλο Ψωμιάδη. Ο πρόεδρος του ομίλου «Ασπίς»,

προσήχθη την Παρασκευή σε κλίμα έντασης στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

H ΑΒΥΣΣΟΣ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ

Του Aλεξη Παπαχελα
Πολλοί άνθρωποι οι οποίοι παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναρωτιούνται πώς και δεν έχει σημειωθεί θεαματική κοινωνική έκρηξη. Γνωρίζοντας το παρελθόν της χώρας και την κουλτούρα της διαμαρτυρίας χωρίς όρια, είναι φυσικό να τους εκπλήσσει η μέχρι τώρα ψυχραιμία που έχει επιδείξει η κοινή γνώμη.
Εξηγήσεις υπάρχουν. Πρώτα απ’ όλα ο κόσμος είναι τρομαγμένος, ακόμη και πανικόβλητος.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Ο χώρος των ΜΜΕ είναι ο πρώτος που καλείται να ευθυγραμμιστεί με το νέο τοπίο που επέφερε στη χώρα η προσφυγή στα δανεικά του ΔΝΤ.
Οι διαφημίσεις μειώθηκαν όπως και οι δυνατότητες για αρπαχτές μέσω προγραμμάτων, δημόσιων  έργων και εξυπηρετήσεων κάπως έτσι μια σειρά παθογενειών βγήκαν στην επιφάνεια ενώ μια ομάδα δήθεν ιδιοκτητών αποφάσισε να πετάξει τα άχρηστα οχήματα της διαπλοκής αδιαφορώντας για το προσωπικό που μένει χωρίς δουλειά.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ

Συνελήφθη γύρω στις 10 χθες βράδυ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας «Ασπίς Πρόνοια», Παύλος Ψωμιάδης.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

Τεράστιο λάθος ήταν η συνέντευξη της πονεμένης μάνας του -άδικα- σκοτωμένου 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. 
Μόλις δύο χρόνια από τον θάνατό του ήταν παραπάνω από προφανές ότι και η μητέρα του δεν ήταν έτοιμη να μιλήσει και η ημέρα  ακατάλληλη λόγω της ψυχολογικής φόρτισης

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ


Του Γρηγόρη Νικολόπουλου
O πολύς Johnny Rotten, τραγουδιστής του punk συγκροτήματος Sex Ρistols, είχε βγάλει έναν δίσκο με τίτλο «Τhis is what you want... this is what you get», δηλαδή «αυτό θέλετε... αυτό παίρνετε».
Το νόημα του τίτλου προφανές, αφού το κοινό είχε ασπασθεί το «αλήτικο» κίνημα της punk μουσικής και ζητούσε κακή συμπεριφορά και βρισιές, ενώ το «σύστημα» είχε εξοργίσει τους πάντες στέλνοντας στον δρόμο εκατομμύρια δυσαρεστημένους, αηδιασμένους και επιθετικούς νέους. Αυτό που ζητούσαν, αυτό τους έδινε ο κ. Rotten. Αυτό όμως τελικά είναι που συμβαίνει και στην Ελλάδα σήμερα. 

Απορούμε και «αηδιάζουμε» τώρα που καταλαβαίνουμε πόσο άθλιο είναι το επίπεδο των πολιτικών μας. Αυτούς ψηφίσαμε, αυτούς διαλέξαμε να μας κυβερνούν. Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει, που είναι τελικά αυτό που θέλει, ακόμη κι αν πολλοί δεν το παραδέχονται. Ετσι λοιπόν και εμείς έχουμε αυτούς τους πολιτικούς, αυτούς τους ακαδημαϊκούς, αυτούς τους δασκάλους, αυτούς τους παπάδες, αυτούς τους δικαστές, αυτούς τους δημοσιογράφους, αυτούς τους επιχειρηματίες, και πάει λέγοντας. 

Ξαφνικά όμως, λόγω κρίσης, όλες αυτές οι επιλογές αποδεικνύονται ολέθριες, και οι επιλογές που γίνονται από εδώ και πέρα αναδεικνύονται ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον μας- το συνολικό αλλά και το ατομικό τού καθενός μας. 

ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΣΤΟ 1970...

Πριν από λίγες ημέρες σε μια ενημερωτική εκπομπή όταν ο παρουσιαστής ρώτησε τον καλεσμένο ότι κάποιοι μιλούν πλέον για πτώχευση ο καλεσμένος με μεγάλη δόση χιούμορ απάντησε: Είναι παλιοημερολογίτες   η πτώχευση έχει ήδη επέλθει...