Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΔΝΤ: ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ

Προειδοποίηση για τις δραστικές περικοπές στις οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες στέλνει το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με έρευνα του Ταμείου το «σφίξιμο των λουριών» στις αναπτυγμένα οικονομικά χώρες ίσως δεν αποτελεί πλέον τον κύριο παράγοντα για την προώθηση της ανάπτυξης, σε σχέση με την περίοδο όπου η οικονομική κρίση βρισκόταν στο ζενίθ, εντούτοις όμως οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όσον αφορά τις δραστικές περικοπές δαπανών.

ΦΟΡΟΣ-ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΞΟΔΕΨΕΙΣ

Το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι το 2013 απασχόλησε τη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ

Συνελήφθη ύστερα από εισαγγελική παραγγελία για χρέη ύψους 9.171.000 ευρώ προς το ΙΚΑ για το ALTER.
Στη σύλληψη του προέδρου της εταιρείας Real Media Ανδρέα Κουρή προχώρησε την Πέμπτη η Ασφάλεια Αττικής για οφειλές προς το ΙΚΑ. Ο 41χρονος επιχειρηματίας, γιος του εκδότη Γιώργου Κουρή, συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Διόνυσο με βάση παραγγελία του εισαγγελέα για οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 9.171.000 ευρώ από την επιχειρηματική του σχέση από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.


Πηγή:www.reporter.gr

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

«Η προτεραιότητα στο θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι η επέκτασή τους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών», τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα για φοροκαταιγίδα στην ακίνητη περιουσία.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΤΡΟΙΚΑ:ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Ή ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΕΚΟ

«Η πουλάτε ΔΕΚΟ και ελληνική γη ή φορτώνεται με 2,5 δισ πρόσθετα μέτρα τους φορολογούμενους».
Πρόκειται για το «φιρμάνι» που εξέδωσε η Τρόικα για το καυτό θέμα των ιδιωτικοποιήσεων με τους δανειστές να έχουν το «πάνω χέρι» σε περίπτωση που δεν πιαστεί ο ποσοτικός στόχος από τις 23 αποκρατικοποιήσεις που θα πρέπει να μπουν σε τροχιά υλοποίησης το 2013.

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

KINΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ;

Του Γιώργου Κράλογλου

Οι τοποθετήσεις οικονομιών, από την μεσαία τάξη, σε σπίτια για ενοικίαση και σε μετοχές με σκοπό κάποιο κέρδος ήταν (ίσως) μόνο από το περίσσευμα. Οι καταθέσεις όμως ταμιευτηρίου και προθεσμιών είναι από το υστέρημα. Ας το προσέξουν αυτό η κυβέρνηση και τα κόμματα και ας μην τολμήσουν ούτε να πειραματιστούν.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΤΙΚΩΝ

creditcards291212Tην υποχρεωτική χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές των πολιτών από τα 500 ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Το νέο μέτρο αναμένεται να ισχύσει από το 2013 και σε δεύτερη φάση το ποσό αναμένεται να μειωθεί κάτω από τα 500 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Καθημερινή", ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης σημειώνει ότι εξετάζεται η παροχή κινήτρων στους καταναλωτές για τη χρήση μέσων ηλεκτρονικής πληρωμής, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στις συναλλαγές και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.