Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥΣ




Μετά τις πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω περικοπές, μετά τις εκκλήσεις των πολιτών για μείωση της φορολόγησης, μετά τη διαχείριση της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι βλέπουν τις υπηρεσίες που υπηρετούν να συγχωνεύονται ή να κλείνουν, το επόμενο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση ακούει στο όνομα, «αγριόχοιροι».
Τα εντυπωσιακά καφέ τετράποδα, έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς και -εν είδη συμμορίας- να επιτίθενται κατά ομάδες σε καλλιέργειες (κυρίως καλαμποκιού) σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμα τους.
Η περιοχή που φέρεται να έχει πληγεί περισσότερο από την «μαχητικότητα» και την δράση των αγριογούρουνων είναι αυτή που βρίσκεται περιμετρικά της λίμνης Κορώνειας στο εξωτερικό όριο της Α΄ Ζώνης στην περιοχή της θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στα «Παραπολιτικά», όταν το σκοτάδι πέφτει, η αγέλη βγαίνει από το ορμητήριό της και δεν αφήνει τίποτα στο πέρασμα της κάνοντας την περιοχή να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.
Το ακόμα πιο θλιβερό ωστόσο είναι το γεγονός ότι στη λίστα των αρμόδιων υπουργείων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δεν προβλέπεται αποζημίωση για καταστροφές που δεν έχουν επέλθει από φυσικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα οι γεωργοί να βρίσκονται σε απόγνωση.