Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ολο και πιο έντονα φωλιάζει στις καρδιές των εργαζομένων το συναίσθημα της απογοήτευσης και της απελπισίας καθημερινά καθώς βλέπουν ξεκάθαρα πως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες όχι μόνο ήταν παντελώς απροετοίμαστες για την κρίση αλλά και εντελώς ανίκανες να την διαχειριστούν.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΚΟ 760 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ


Σε πάρκο θα μετατραπεί μία περιοχή έκτασης περίπου 760 στρεμμάτων του Φαληρικού Όρμου, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού. Η μελέτη έγινε από τον αρχιτέκτονα Renzo Piano και αποτελεί χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το σχέδιο είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση της θαλάσσιας σχέσης, την απόκτηση σύγχρονης ταυτότητας και την ανάδειξη της Αθήνας ως ανταγωνιστικού κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΛΟΓΙΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Tην ώρα που η χώρα δίνει την μεγάλη μάχη για να ξεφύγει από την απίστευτη περιπέτεια της οικονομίας η έμπνευση του Λάκη Λαζόπουλου βυθίζεται όλο και περισσότερο σε έναν απίστευτο λαικισμό.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Αλήθειες που θα έπρεπε να έχουν ειπωθεί εδώ και πάρα πολλά  χρόνια από το πολιτικό σύστημα είπε ο Αλέκος Παπαδόπουλος στην συνέντευξη του στον Αλέξη Παπαχελά.
Περιέγραψε με ακρίβεια χειρουργού την δυσμενή κατάσταση και την πολυεπίπεδη κρίση  που έχει περιέλθει η χώρα. Προέβλεψε ότι είναι περίπου απίθανο να βγούμε από την περιπέτεια που μπήκαμε χωρίς αλλαγή νοοτροπίας με επώδυνες αλλαγές με αναδιαμόρφωση των κρατικών δομών από τη αρχή.

"ΣΒΗΝΕΙ" ΤΟ ALTER


Αναστέλλεται η μετάδοση ζωντανού προγράμματος από τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, ο οποίος από σήμερα παίζει μόνο επαναλήψεις και ταινίες. Η απόφαση οφείλεται κυρίως στην επίσχεση εργασίας στην οποία έχει προχωρήσει μεγάλος αριθμός εργαζομένων, κυρίως τεχνικών, που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, αλλά και στις συνεχείς κυλιόμενες απεργίες του υπολοίπου προσωπικού.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Tου Πασχου Mανδραβελη
Περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, λένε, δεν θέλουν. Και ορθώς, διότι οι οριζόντιες περικοπές είναι μεν πυροσβεστικές, αλλά είναι και ταυτοχρόνως άδικες. Μείωση δαπανών, δηλώνουν, δεν μπορούν. Τις αποκρατικοποιήσεις τις απεχθάνονται. Πώς στην ευχή νομίζουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ότι θα σώσουν τη χώρα από τη χρεοκοπία; Με τις παλιές κακές συνταγές, που προτείνει και ο κ. Τσίπρας, δηλαδή με επιπλέον προσλήψεις στο Δημόσιο;

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ


Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κάνει και άλλους… λογαριασμούς λόγω της υστέρησης των εσόδων. Περικοπή ή κατάργηση των φοροαπαλλαγών απο ένα εισοδηματικό όριο και πάνω, αύξηση των χαμηλών συντελεστών του ΦΠΑ, φορολόγηση αναψυκτικών και φυσικού αερίου, νέο κύμα περαίωσης και ένταξη αγροτεμαχίων στη μεγάλη ακίνητη περιουσία είναι μεταξύ των ρυθμίσεων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.