Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ολο και πιο έντονα φωλιάζει στις καρδιές των εργαζομένων το συναίσθημα της απογοήτευσης και της απελπισίας καθημερινά καθώς βλέπουν ξεκάθαρα πως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες όχι μόνο ήταν παντελώς απροετοίμαστες για την κρίση αλλά και εντελώς ανίκανες να την διαχειριστούν.

Κορυφαίο παράδειγμα οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στα ΜΜΕ αφού χάθηκαν δεκάδες εκατοντάδες θέσεις εργασίας και οι εργοδότες έφεραν στα μέτρα τους τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα ενώ οι συνδικαλιστές ανέμεναν διαπραγματεύσεις για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό !!!!
Οταν κατάλαβαν την κωλυσιεργία των εργοδοτών  άρχισε η επαναστατική απεργιακή  γυμναστική που βέβαια βόλεψε ξανά τους ιδιοκτήτες που γλίτωναν μεροκάματα σε δύσκολες οικονομικά περιόδους.
Ετσι λοιπόν χάθηκε η μάχη πριν από λίγες εβδομάδες για τα Κυριακάτικα που κυκλοφόρησαν νωρίτερα ενω οι εργαζόμενοι 25% του μισθού τους σε κινητοποιήσεις.
Η επόμενη κίνηση έρχεται τώρα την ερχόμενη εβδομάδα με νέες κυλιόμενες 48ωρες απεργίες αδιαφορώντας για το δυσβάστακτο οικονομικό κόστος προς τα μέλη ενώ ήδη έχουν αποτύχει παταγωδώς να περιορίσουν έστω τη μάστιγα των απολύσεων.
Μάλιστα στον Σκαι παρά τις τεράστιες ευθύνες τους που οδήγησαν τους αρκετούς εργαζόμενους σε μισθολογικές απώλειες της τάξης του 30% μίλησαν με θράσος για αναξιοπρεπή μέλη που υπέκυψαν στις προσταγές του εργοδότη.
Πρότειναν μάλιστα και τριήμερη απεργία ώστε να τιμωρηθεί ο εργοδότης για τις απολύσεις που είχε ανακοινώσει αδιαφορώντας για την πληγή που θα ανοίξει εκ νέου και τις απολύσεις που θα ακολουθήσουν.
Ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό τους αρνήθηκαν να ακούσουν όσα τους έλεγαν οι εργαζόμενοι για τις τρεις κατηγορίες μισθωτών που δημιούργησαν με την τακτική τους και που θα φέρουν νέα δεινά κατά εργαζομένων και σωματείων   αλλά  προκλητικά  καλούσαν (!!!!) όσους δέχτηκαν την περικοπή "σκύβοντας το κεφάλι" όπως είπαν  να "καλύψουν" τώρα όσους δεν υπέγραψαν και απειλούνται με απόλυση....
Είχαν ξεχάσει βέβαια τους τρεις προηγούμενους  μήνες πως κάποιος έπρεπε να ασχοληθεί και με τις χαμένες αποδοχές των εκατοντάδων εργαζομένων..αλλά και τις ευθύνες των συνδικαλιστών...
Ξέχασαν πως κατάφεραν τα προεδρεία με τις οδηγίες τους  οι πολλοί να θρηνούν για τις απώλειες στους μισθούς και οσοι δεν υπέγραψαν να πιστεύουν αφελώς ότι μπόρα ήταν και πέρασε και ευτυχώς το κόστος πλήρωσαν μόνο οι διπλανοί.
Η απελπισία σε όλο της το μεγαλείο. Αραγε ποιος θα φταίει όταν σε λίγες ημέρες έρθουν νέες καταρρεύσεις ΜΜΕ. Χωρίς καμία στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης παρά μόνο με εντυπωσιασμούς είτε για την υστεροφημία  είτε για τις επερχόμενες εκλογές αυγά δεν βάφονται ή μήπως όχι ;        
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου