Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ ,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



To πακέτο των μέτρων πρωτοφανούς αγριότητας κυρίως για μισθωτούς και συνταξιούχους  που θα ανακοινωθεί αύριο θα επιφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο νέα δεδομένα για την Ελληνική κοινωνία.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ 30%


Η «πυρκαγιά» στην ελληνική οικονομία μπορεί να σβήσει μετά την εκταμίευση του πακέτου στήριξης. Ομως ο οικογενειακός προϋπολογισμός εκατομμυρίων Ελλήνων θα έχει ήδη πυρποληθεί. Αν υλοποιηθούν τα μέτρα που άκουσαν οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων από το στόμα του πρωθυπουργού -κατάργηση δύο μισθών και νέες αυξήσεις στον...
ΦΠΑ κατά δύο μονάδες βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας- οι ετήσιες απώλειες εισοδήματος θα φτάσουν ακόμη και στο 30%.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αυτή την περίοδο η Αριστερά είναι με τσιτωμένα τα νεύρα. Ακόμη και ο Φώτης Κουβέλης του ΣΥΝ, άνθρωπος εκ χαρακτήρος πράος, τις προάλλες εξανέστη πρωτοφανώς σε τηλεοπτική εκπομπή, με την αφορμή ότι η δημοσκόπηση που παρουσιαζόταν έδειχνε περίπου το 55% των ερωτηθέντων να θεωρεί υπεύθυνο για το σημερινό κατάντημα το σύνολο του πολιτικού κόσμου, περιλαμβανομένης και της Αριστεράς.

ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ....

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Σοκ και δέος σε οικονομία και κοινωνία προκαλεί το πακέτο μέτρων πρωτοφανούς σκληρότητας που αναγκάζεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου η τρόικα και η κ. Μέρκελ να πατήσουν το περιβόητο...κουμπί της οικονομικής συνδρομής προς την Ελλάδα.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΕΊΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ

Είναι άξιο απορίας εάν κάποιος στην κυβέρνηση έχει καταλάβει πως μια από τις λιγοστές  κοινωνικές ομάδες που δεν επωφελήθηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια από το πάρτυ που τελειώνει στην Ελλάδα, οι μισθωτοί οδηγούνται ολοταχώς στο 1950.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Τους ασκούς του Αιόλου ετοιμάζονται να ανοίξουν στην Ελληνική αγορά εργασίας τα μέτρα του ΔΝΤ  που θα μειώνουν ( θα μηδενίζουν) την αποζημίωση για απόλυση. Σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες  η σύγκλιση που επιδιώκουν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ είναι απο τους 16 μισθούς για 20 χρόνια εργασίας να περιορισθούν στους 4.

ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Θέμα ωρών είναι πλέον η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και του κλιμακίου ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ για το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις επικρατέστερες πληροφορίες, το σχέδιο στήριξης κλειδώνει σήμερα ή - το πολύ - αύριο, ενώ η κυβέρνηση σκοπεύει να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις την Κυριακή, μετά το πέρας της Πρωτομαγιάς.

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗΤΕΡΗ


Φωτιά και στους φόρους βάζουν οι απαιτήσεις της τρόικας ως αντάλλαγμα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης καθώς ζητούν νέα και άμεση αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ αλλά και νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε τσιγάρα ποτά και καύσιμα. Τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς στο μέγαρο Μαξίμου.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 22,2
ALTER 16,2
STAR    9,3
ALPHA  9,3
ANT       9,1
SKAI     7,2

H MHXANH TOY XΡONOY ΣTO ΙΝΤΕΡΝΕΤ

H μηχανή του χρόνου στο internet. 

κάντε κλικ στη διεύθυνση κι ακούστε το ραδιόφωνο της Μηχανής του Χρόνου.
Επιλέξτε την εκπομπή που σας αρέσει και καλή ακρόαση.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕGA ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Στην δημιουργία μέγα - τράπεζας η οποία θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στην σημερινή αδυναμία των τραπεζών να «αιμοδοτήσουν» την ελληνική οικονομία προσανατολίζεται η κυβέρνηση.
Αυτή θα προέλθει από την συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ), της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Συνέχιση των πτωτικών πιέσεων στις τιμές των ακινήτων και το επόμενο διάστημα αναμένει η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία μάλιστα σημειώνει στην ετήσια έκθεσή της ότι η ένταση των πιέσεων αυτών θα εξαρτηθεί κατά βάση από τις γενικότερες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα.

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ

MEGA 25,9
ALTER  16,3
ALPHA  11,3
ANT       9,6
STAR      8,1
SKAI      4
NET 3,6

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας βρέθηκε σήμερα η Ελλάδα, αφού οι πιθανότητες της διαρκώς αυξάνονται. Στη γενική κατάταξη της η CMA, διαμορφώνει τις πιθανότητες της Ελλάδας να χρεοκοπήσει στο 43,67%, περισσότερες από την τρεις φορές χρεοκοπημένη Αργεντινή (42,92%) και τη Βενεζουέλα η οποία κατείχε για περισσότερο από ένα χρόνο τη δεύτερη θέση.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ -ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Ολοταχώς προς την χρεοκοπία σπρώχνει τη χώρα η συγκυρία των κερδοσκόπων που επιζητούν τεχνική χρεοκοπία που θα τους αποφέρει κέρδη πάνω από 10 δις ευρώ, η αδιαφορία της Ανγκελα Μέρκελ που επιζητά μέτρα που ουσιαστικά σημαίνουν και πολιτική χρεοκοπία πέραν της οικονομικής αλλά και  Ελληνική πολιτική άγνοια που φέρνει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

NOYMEΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ

ΜΕGA 21,6
ALTER  18,5
STAR    11,9
ALPHA 11,8
ANT      9,9
NET 4,3
SKAI  3,7

ΤΑΚΤΙΚΗ ΧΟΝΤΖΑ Ή ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;


Μέτρα - σοκ περιλαμβάνει το μνημόνιο που πιέζεται από ΔΝΤ και Γερμανία να υπογράψει η Αθήνα ως προϋπόθεση για την εκταμίευση των δανείων του Ταμείου και των χωρών της ευρωζώνης.
Τα μέτρα που προκαλούν... δέος- και αναμένεται να οδηγήσουν και σε μεγαλύτερες αντιδράσεις- περιλαμβάνουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή το δώρο Πάσχα, το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων όπως...
επίσης και την κατάργηση του ορίου 2% τον μήνα στις απολύσεις.

Α.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ :ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


"Εάλω το ψεύδος. Από την Παρασκευή η χώρα βρίσκεται υπό "Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο". Δεν επιθυμώ να μιλήσω τώρα για τα συναισθήματα που προκαλούνται στο Έθνος απ' αυτή την εξέλιξη.
Είναι όμως εύλογο όλοι να ρωτούν πλέον, τι πρέπει να κάνουμε για να ξεφύγουμε από την βαθειά οικονομική κρίση, που ενέσκηψε στη χώρα. Απαντώ:
Να εφαρμόσουμε το τρίπτυχο: Εθνική Αυτογνωσία - Εθνική Απόφαση - Εθνική Αξιοπρέπεια.

ΔΑΝΕΙΟ -ΓΕΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Τη δυνατότητα χρηματοδότησης «γέφυρας» από το ΔΝΤ και κράτη-μέλη της ευρωομάδας προς την Ελλάδα, σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση της έγκρισης του πακέτου της ελληνικής οικονομίας σε κάποια από αυτά ανακοίνωσε επίσημα  από την Ουάσιγκτον ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

ΜΑΝΟΣ:ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή εμφάνιση του Στέφανου Μάνου στον Σκάι.Με τη γλώσσα της αλήθειας και χωρίς να κρύψει τις καταστάσεις όπως συνηθως γίνεται στην πολιτική έδωσε την διάσταση της προσφυγής στο ΔΝΤ αποδραματοποιόντας την όλη υπόθεση.


ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ....

Ενας βετεράνος του blogging μετα τις τηλεοπτικές του περιπέτειες επανήλθε δριμύτερος στο διαδίκτυο υποσχόμενος όρκους αιώνιας πίστης στην ενημέρωση μέσω του blog του timeslink.blogspot.com. Νέα προσπάθεια, νέοι αγώνες.    

NOYMΕΡΑ ΚΑΙ ...ΔΕΛΤΙΑ


MEGA 20,2
STAR   15,4
ANT     13,4
ALPHA  13,3
ALTER    9,5
NET        8,1
SKAI 6,1