Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρόεδρος του κινήματος και πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, παρά τη θερμή έγγραφη πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ζητούσε από τον κ. Σημίτη, αν το επιθυμούσε, να λάβει το λόγο και να απευθυνθεί όχι μόνο στους συνέδρους αλλά και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.
Με μια ευγενική, σύντομη επιστολή του, ο κ. Σημίτης ευχαριστεί για την πρόσκληση, ενημερώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο συνέδριο, εύχεται καλή επιτυχία στις εργασίες του και δηλώνει πάντα πρόθυμος να συμβάλει «στην κοινή προσπάθεια ενός ουσιαστικού ρεύματος ανανέωσης»

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Στα 305 δισ. ευρώ έφθασε το δημόσιο χρέος το 2012 - Το 60% των δανείων προέρχεται από την Τρόικα - Παρά το PSI και την επαναγορά, πρόσθετο χρέος 2.200 ευρώ «φορτώθηκε» στην 4ετία 2009 - 2012 κάθε Έλληνας πολίτης

Πρόσθετο χρέος 2.200 ευρώ «φορτώθηκε» στην τετραετία 2009 - 2012 κάθε Έλληνας πολίτης από τα δάνεια της Τρόικας.
Παρά τις δύο διαγραφές που έχουν προηγηθεί, με το PSI+ και το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, το δημόσιο χρέος «σκαρφάλωσε» στα 305,5 δισ. ευρώ στο τέλος του 2012 από 298,5 δισ. ευρώ που ήταν το ύψος των δανείων που χρωστούσε η χώρα το 2009-προ Μνημονίου εποχής.

Ο ΞΕΝΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δημοσιεύει διαλόγους του εκπροσώπου του «άγνωστου επενδυτή», που τον συνδέουν με τον... παλιό γνώριμο της ΠΑΕ ΑΕΚ
Την ίδια ώρα που εντείνεται η φημολογία που θέλει τον Βασίλη Ξενιάδη να «κρύβεται» πίσω από το δάνειο των 400.000 ευρώ που περιμένουν στην ΑΕΚ, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» δημοσιεύει διαλόγους που συνδέουν τον εκπρόσωπο του «άγνωστου δανειστή» Άκη Λιμοντζόγλου με τον... παλιό γνώριμο της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ. Σε αυτές τις συνομιλίες του φερόμενου σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία ως Λιμοντζόγλου με δικηγόρο (οπαδό της ΑΕΚ), εμφανίζεται να δηλώνει καθημερινός συνομιλητής του Ξενιάδη, αλλά και εκπρόσωπός του στην προσπάθεια εξαγοράς της ΠΑΕ. Ο φερόμενος ως Λιμαντζόγλου επιτίθεται σε Βιντιάδη και Αδαμίδη ενώ προαναγγέλει την επιστροφή του Θωμά Μαύρου στην προεδρία της ΑΕΚ αν... ο Ξενιάδης πάρει την ΠΑΕ. Οι διάλογοι που δημοσιεύθηκαν τοποθετούνται χρονικά μέχρι τις 4 Ιανουαρίου και δεν προκύπτει από αυτούς με βεβαιότητα ότι ο «άγνωστος δανειστής» είναι ο Ξενιάδης, ωστόσο -αν πράγματι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα- είναι λογικό να αποτελούν ακόμη ένα στοιχείο έντονου προβληματισμού...

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ GREXIT

Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδα από την Ευρωζώνη λόγω χρεοκοπίας έχει μειωθεί σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ενώ η προοπτική να επιστρέψει κάποια χώρα της Ευρωζώνης στο εθνικό της νόμισμα είναι ακόμα πιο αδύναμη, αναφέρει η Standard & Poor΄s σε ανάλυση της για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης. 

Ο οίκος σημειώνει ταυτόχρονα ότι η προοπτική μιας τρίτης πτώχευσης της Ελλάδας (B-/Stable/B) δεν είναι επικείμενη.
"Ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας ξεπερνά το 160% παραμένοντας βαρύς", αναφέρει ο αναλυτής της Standard & Poor΄s, Moritz Kraemer και προσθέτει: 

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Καταρρέουν τα σπίτια όπου έζησαν ο Κωστής Παλαμάς και ο Μενέλαος Λουντέμης



ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Στην.. τύχη τους φαίνεται πως έχουν αφεθεί τα σπίτια όπου έζησαν μερικά χρόνια από την ζωή τους o εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς, στην Πλάκα και την Πάτρα αλλά και ο κορυφαίος λογοτέχνης Μενέλαος Λουντέμης στον Εξαπλάτανο Πέλλας. Τα κτίρια ενώ έχουν κριθεί διατηρητέα από το υπουργείο Πολιτισμού, στην σημερινή τους μορφή έχουν καταστεί επικίνδυνα για τους περαστικούς καθώς μέρα με την ημέρα τμήματά τους καταρρέουν.

Η ΚΡΙΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ




ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ

 Μαύρα, σαπισμένα και αποφλοιωμένα τμήματα κορμών και κλαδιών. Νεκρά 'κουφάρια' πεσμένα στο έδαφος. Τα πεύκα του νοτίου Υμηττού πεθαίνουν κατά δεκάδες από μία νέα και μυστηριώδη επιδημία. Από το Μαυροβούνι μέχρι τα όρια του βουνού με τον οικιστικό ιστό της Βάρης και της Βούλας, τα δέντρα εμφανίζουν εικόνες σήψης και αποσύνθεσης ενώ πολλά πέφτουν και στο έδαφος καθώς οι ρίζες και η βάση του κορμού τους εξασθενούν και αποσυντίθενται ταχύτατα."Πρόσφατα διαπιστώσαμε μια ταχύτατη ξήρανση μεγάλου αριθμού πεύκων (pinus halepensis) σε διαφορετικά σημεία του βουνού. Τα πεύκα αρχικά εμφανίζουν ξήρανση των πευκοβελόνων τους, στις άκρες των κλαδιών και στη κορυφή τους, και πολύ σύντομα ξεραίνονται χάνοντας, σε διάστημα λίγων εβδομάδων, όλη την κόμη τους και σε μόλις 1-2 μήνες επιδεικνύουν εικόνα προχωρημένης σήψης" εξηγεί ο κ. Σπύρος Κίνιας, μέλος της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

H ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν μπορείς εύκολα να μιλήσεις για τη βία των ανθρώπων. Γιατί πρέπει να μιλήσεις για ζωές. Χαμένες ζωές. Καταστροφικές και αυτοκαταστροφικές. Ούτε οι πιο δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούν να τις ερμηνεύσουν. Πολύ λιγότερο η τηλεοπτική ψυχολογία και η κοινωνιολογία του ταμπλόιντ.
Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, όμως, είναι να μιλήσουμε για τον τρόπο που η κοινωνία δέχεται τη βία, την αναπαράγει, τη νομιμοποιεί, τη χρησιμοποιεί, την αθωώνει, την κάνει κοινότοπη. Λένε ότι η Ελλάδα δεν ξεπέρασε ποτέ την παράδοση της βίας, δεν έκλεισε ποτέ τη ρωγμή του Εμφυλίου. Με αποτέλεσμα οι γενιές να αλλάζουν και η βία να παραμένει πάντα παρούσα, οικείος τρόπος επίλυσης των κοινωνικών και πολιτικών διαφορών.