Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ 2011 KAI TO ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου οτι αν δεν βρεθεί σύντομα ευρωπαική λύση, η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα παρόλο που δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του προβλήματος, είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική.  Είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός παραδέχεται οτι η λύση του ελληνικού δράματος δεν εξαρτάται απο τις εγχώριες εξελίξεις αλλά απο τς ευρωπαικές.  Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση έβλεπε φώς στην άκρη του τούνελ όταν θα ολοκληρωνόταν οι μεταρρυθμίσεις. Τώρα αντιλαμβάνεται οτι οι προσπάθειες δεν επαρκούν αν δεν συνοδευτούν απο χρηματοδότηση – διότι αυτό εννοεί ο υπουργός «Ευρωπαική λύση».

ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ,Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ

Tου Πασχου Mανδραβελη
Πριν από κάποια χρόνια μπορούσε κάποιος να αγοράσει ελαφρά αναλγητικά (Ασπιρίνη, Αλγκόν κ.ά.) ακόμη και από τα περίπτερα. Σήμερα, έπειτα από κρατικές αποφάσεις πρέπει να βρει ανοιχτό φαρμακείο, να πληρώσει 23,4% ποσοστό κέρδους στον φαρμακοποιό για να πάρει ένα κουτάκι ασπιρίνες. Αν βρει ανοιχτό φαρμακείο, διότι η κυβέρνηση (έντρομη, προφανώς, που πράττει το σωστό) διαπραγματεύεται ακόμη κι αν θα μένουν ανοιχτά τα φαρμακεία τα Σάββατα. Λάθος! Ο καθένας πρέπει να μπορεί να κλείνει το μαγαζί του, όποτε θέλει. Απλώς οι καταναλωτές θα πρέπει να εξυπηρετούνται κι από αλλού.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΥΣ ΛΕΕΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ;


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.

ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΕΣ

Περίεργη κινητικότητα επικρατεί στο επιτελείο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται κινήσεις δανεισμού που αν καρποφορήσουν θα αποτελέσουν …σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της χώρας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Σε λίγες ώρες ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών τις νέες αντικειμενικές αξίες για περιοχές 26 νομών της χώρας, στις οποίες μέχρι σήμερα οι τιμές γης προσδιορίζονταν από τους εφόρους. Η κυβέρνηση ουσιαστικά επεκτείνει το σύστημα των αντικειμενικών προσδιορισμού σε 4.500 νέες περιοχές.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

Δυστυχώς φθάσαμε στην ουσιαστική οικονομική και πολιτική χρεοκοπία ακολουθώντας σταθερά μια πορεία δεκαετιών που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε το καράβι στην ξέρα.

Ηταν σε όλους γνωστό ότι μια χώρα δεν μπορεί επί δεκαετίες να καταναλώνει περισσότερα από όσα παράγει στηριζόμενη σε πόρους των προηγούμενων γενεών, των επόμενων (συνεχής αύξηση του δανεισμού) και της Ε. Ε.

MNHMONIO ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Η επόμενη ημέρα στο Alter βρίσκει τους εργαζόμενους σε ανησυχία παρά το γεγονός ότι εξοφλήθηκαν. Και ανησυχούν διότι γνωρίζουν καλά ότι οι τράπεζες που έδωσαν χέρι βοηθείας στο κανάλι έθεσαν όρους και μάλιστα πολύ αυστηρούς.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

MEDIA , BLOGS, KAI NEA ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΜΕΡΙΚΑ πράγματα μοιάζουν αδιάφορα για τους πολίτες, στην πραγματικότητα όμως όχι απλώς τους αφορούν, αλλά καθορίζουν την καθημερινή τους ζωή.
ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, για παράδειγμα, ενώ φαίνονται απαξιωμένες μπροστά στην παρουσία της τηλεόρασης και στη διάδοση του Internet, εξακολουθούν και είναι ο υπ' αριθμόν ένα παραγωγός και αναλυτής ειδήσεων, ο υπ' αριθμόν ένα παράγοντας που επηρεάζει την πολιτική και οικονομική σκηνή και ο σχεδόν αποκλειστικός τροφοδότης της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του Internet σε ειδησεογραφικό υλικό.

ΜΕDIA KAI EYXEΣ

MEDIA KAI EYXEΣ

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εντός των επόμενων μηνών, εκτιμούν οι διεθνείς αναλυτές, θα εκδηλωθεί μια νέα κρίση στα ομόλογα της Ευρωπαικής Ένωσης. Παράξενη πρόβλεψη, αφού υποτίθεται οτι οι αιτίες της κρίσης υπάρχουν ήδη. 

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Την δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου, προκάλεσε η πράξη των τουρκικών δυνάμεων κατοχής να απαγορεύσουν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων για τουςΕλληνοκύπριους εγκλωβισμένους στα χωριά Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο στην κατεχόμενη Καρπασία...