Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑLPHA BANK: AΝΑΓΚΑΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Χωρίς πρωτογενή πλεονάσματα που θα πείθουν για τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών της χώρας και για τη βιωσιμότητα (δυνατότητα εξυπηρέτησης) του παλαιού και του νέου δανεισμού της από το εξωτερικό, η Ελλάδα θα είναι καταδικασμένη στη λιτότητα και στην ανεργία για δεκαετίες, υποστηρίζει η Alpha Bank στην εβδομαδιαία ανάλυσή της.
Οι εντυπωσιακές εξελίξεις στο ελληνικό χρηματιστήριο τις τελευταίες εβδομάδες, η σημαντική καθαρή εισροή νέων επιχειρηματικών κεφαλαίων και το πλήθος των ξένων επενδυτών που κατακλύζουν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια την Ελλάδα, οφείλονται στο πρωτογενές πλεόνασμα που επιτυγχάνουμε το 2013 και δείχνουν από πού θα έρθει η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα από εδώ και πέρα. Το πρωτογενές πλεόνασμα όχι μόνο δεν συνεπάγεται επέκταση της «λιτότητας», αλλά είναι τώρα ο μόνος μηχανισμός με τον οποίο μπορούμε έγκαιρα να βγούμε από τη λιτότητα.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΑΥΓΗ- ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ




« Η πατρίδα μας οδηγεί στην εξαθλίωση και τον θάνατο». Οργή των συλλόγων επαναπατρισθέντων για την απόφαση-σκούπα του υπουργείου εργασίας 
ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ ΚΗΠΟΥΡΟΥ
Τους γονείς μας τους σκότωσαν με τα όπλα, η Ελλάδα θέλει να μας «σκοτώσει» με την πείνα. Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά δεν έπρεπε να γυρίσουμε πίσω, λέει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο κ. Γιώργος Πανίδης, ένας από τους 35.000 περίπου παλιννοστούντες ομογενείς και Βορειοηπειρώτες που χάνουν τη σύνταξή τους καθώς δεν πληρούν τα νέα, αυστηρότερα κριτήρια που θέτει ο πρόσφατος νόμος. Τα πρώτα ειδοποιητήρια διακοπής της σύνταξης έχουν φτάσει ήδη στους ομογενείς συνταξιούχους, ενώ, την ίδια στιγμή, κύκλοι του Υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν πως το θέμα θα επανεξετασθεί.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση ορίζεται, μεταξύ άλλων, πως η μηνιαία σύνταξη των ανασφάλιστων ομογενών καταβάλλεται μόνο εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται σύνταξη από οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού. Με τη ρύθμιση αυτή όμως 15.000 υπερήλικες παλιννοστούντες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ και 17.000 Βορειοηπειρώτες χάνουν τη σύνταξή τους καθώς, λόγω των ιστορικά διαμορφωμένων συνθηκών, δεν πληρούν το κριτήριο της 20ετούς διαμονής στην Ελλάδα. Επιπλέον, κάποιοι από τους ομογενείς λαμβάνουν μια μικρή σύνταξη από τις χώρες του ανατολικού μπλοκ και ως εκ τούτου δεν δικαιούνται τη σύνταξη των 340 ευρώ του ΟΓΑ.

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΦΟΒΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ



Προειδοποιήσεις Τσίπρα για «γουναράδικα και τσελεμεντέδες». Φόβοι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή του κόμματος με βάση την θεωρία των άκρων.


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΥ
Με διπλή γραμμή εξακολουθεί να εμφανίζεται η Αριστερά και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή και την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου. Επισήμως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος αντέδρασαν με ψυχραιμία στις εξελίξεις ακόμη και στην απελευθέρωση των τριών κατηγορούμενων βουλευτών της Χρυσής Αυγής κινούμενοι πάνω στην βασική γραμμή όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου πως «η αποφυλάκιση δεν σημαίνει και αθώωση των κατηγορουμένων».
Ωστόσο στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχουν αρκετά στελέχη που υψώνουν τους τόνους  με δηλώσεις όπως  «αν έπρεπε να αποφυλακιστούν προς τι το επικοινωνιακό σόου  με τις χειροπέδες;» Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλά «για πλεόνασμα επικοινωνιακής διαχείρισης της κυβέρνησης» ενώ μέσω του γραφείου τύπου επεσήμανε πως «η απόφαση της δικαιοσύνης για την μη προφυλάκιση στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης γεννά εύλογα ερωτήματα, ενώ εκθέτει πολλαπλά την κυβέρνηση για την επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση της υπόθεσης". Οι αντιδράσεις αυτές δημιουργούν προβληματισμό σε άλλα στελέχη που φοβούνται μην εμφανιστεί το κόμμα σε μια κομβική πολιτικά φάση, να συντάσσεται έστω και εμμέσως με επιχειρήματα που χρησιμοποιεί το πολιτικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.