Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η ΕΡΤ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ....ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ !!!!

Eδω και αρκετούς μήνες η Ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρα πράγματα που οφείλονται είτε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είτε στο ξεγύμνωμα της μιας ομάδας κοινωνικών κρίσεων που έφτασαν στο αποκορύφωμα τους.
Η γύμνια του Ελληνικού κράτους σε όλο του το μεγαλείο. Πριν από λίγο η ΕΡΤ 1  το δεύτερο κρατικό κανάλι που έχει μεταβληθεί σε φορέα πολιτισμού σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό πρόβαλε μια ταινία με τον τίτλο " πες στη μορφίνη ακόμα την ψάχνω" του σκηνοθέτη,μοντέρ, σεναριογράφου,και πολλών άλλων ειδικοτήτων Γιάννη Φαγκρά.

H AΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η γέννηση ενός παιδιού, το μεγαλύτερο δώρο στη ζωή ενός ανθρώπου, μετατράπηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε τραγωδία. Ένας πατέρας που έχασε τη ζωή του, μία μάνα που έμεινε μόνη με δύο μικρά παιδιά και ένα βρέφος που δεν θα γνωρίσει ποτέ τον άνθρωπο που του χάρισε τη ζωή. 

Μία σύγχρονη τραγωδία συγκλονίζει από το πρωί όλη την Ελλάδα. Δύο νέοι άνθρωποι με όνειρα για μία μεγάλη οικογένεια, ετοιμάζονται για τον ερχομό του δεύτερου παιδιού τους.

Η κάμερα που κρατούσε ο άτυχος 44χρονος για να αποθανατίσει την πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής του, τη γέννα του παιδιού του, στάθηκε αρκετή για κάποιους για να του στερήσουν την ίδια τη ζωή.

Το χρονικό της δολοφονίας

Τα ξημερώματα της Τρίτης, και ενώ η σύζυγος του ήταν ετοιμόγεννη, ο 44χρονος άνδρας με μια βιντεοκάμερα στο χέρι, βγαίνει από το σπίτι στην οδό Ηπείρου, προκειμένου να φέρει το αυτοκίνητό του και να τη μεταφέρει στο μαιευτήριο.

Ο 44χρονος κατευθυνόταν σε πάρκινγκ στην οδού Ιουλιανού, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα. Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό, επειδή αντιστάθηκε και αφού του άρπαξαν την κάμερα και εξαφανίστηκαν. 

Η γυναίκα του και η πεθερά του, που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, ανησύχησαν όταν εκείνος άργησε να τους τηλεφωνήσει. Τότε, κατέβηκαν στο δρόμο και βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Οι δύο γυναίκες έπαθαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τρεις άγνωστοι, πιθανότατα αλλοδαποί σκότωσαν τον 44χρονο άνδρα. 

Τα όνειρα που έμειναν... στη μέση

Το μεσημέρι της Τρίτης, η πνευμονολόγος Σιμόνα Βιρτζίλι γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Στον Πύργο Ηλείας Πύργος Ηλείας, από όπου εκεί κατάγεται η γιατρός, η κοινωνία έχει βυθιστεί στο πένθος.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία και στην Κύθνο από όπου καταγόταν ο άτυχος Μανώλης Καντάρης, ο οποίος είχε ακόμα μια αδερφή.

Ο Μανώλης Καντάρης, στέλεχος σε φαρμακευτική εταιρεία, χαρακτηρίζεται από όλους όσους τον γνώρισαν ως εξαιρετικός οικογενειάρχης ενώ η Σιμόνα Βιρτζίλι θεωρείται από τις καλύτερες γιατρούς που διαθέτει αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Το ζευγάρι έιχε ήδη ένα γιο, δύο ετών και ετοιμαζόταν για τον ερχομό της κόρης τους.

Όλοι κάνουν λόγο για ένα παραδειγματικό ζευγάρι, που είχε όνειρα για μια μεγάλη οικογένεια.

Δυστυχώς, κάποιοι είχαν διαφορετικά σχέδια για αυτούς...

ΑΠΟ ΤΟ NEWPOST.GR

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΩΝ CDS KAI TO ΡΙΣΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Σε ρυθμιστικό παράγοντα για την προσπάθεια της Ελλάδος να αναδιαρθρώσει μέσω επιμήκυνσης το χρέος της και να αποφύγει την χρεοκοπία θα αποδειχθούν τα Credit Default Swaps.
Τα CDS είναι ένας μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου παράγωγο προϊόν δηλαδή το οποίο το αγοράζει ένας επενδυτής ώστε να προστατευθεί από το ρίσκο χώρας.
Η συνολική τους αγορά αντιστοιχεί σε 30 τρισ δολάρια όταν η συνολική αγορά παραγώγων αντιστοιχεί σε 450 τρισ δολάρια.
Τα CDS παρ΄ ότι δημιουργήθηκαν από την J P Morgan αποτελούν ένα σχετικά νέο προιόν και χρησιμοποιήθηκαν ειδικά στην περίπτωση της Exxon με την υπόθεση Exxon Βαλντεζ το 1994.

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΤΣΩΝ

Του Παντελή Καψή

Ολα λοιπόν ήταν μια συνωμοσία! Ο κ. Παπανδρέου γνώριζε πολύ καλά τα χάλια της οικονομίας και έκανε μυστικές διαπραγματεύσεις για να ρίξει τη χώρα στις δαγκάνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μας κορόιδευε όμως και... έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν ακόμη και μετά τις εκλογές, προφανώς για να μας το κάνει έκπληξη και να δώσει και τη χαριστική βολή στην προσωπική του αξιοπιστία.