Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η ΕΡΤ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ....ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ !!!!

Eδω και αρκετούς μήνες η Ελληνική κοινωνία ζει πρωτόγνωρα πράγματα που οφείλονται είτε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είτε στο ξεγύμνωμα της μιας ομάδας κοινωνικών κρίσεων που έφτασαν στο αποκορύφωμα τους.
Η γύμνια του Ελληνικού κράτους σε όλο του το μεγαλείο. Πριν από λίγο η ΕΡΤ 1  το δεύτερο κρατικό κανάλι που έχει μεταβληθεί σε φορέα πολιτισμού σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό πρόβαλε μια ταινία με τον τίτλο " πες στη μορφίνη ακόμα την ψάχνω" του σκηνοθέτη,μοντέρ, σεναριογράφου,και πολλών άλλων ειδικοτήτων Γιάννη Φαγκρά.

Η ταινία καταγράφει τη ζωή ενός αγοροκόριτσου -κλεφτρονιού που κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών με κόστος στις προσωπικές τις επιλογές όπως γράφει το ενημερωτικό δελτίο του σταθμού. Στην πραγματικότητα  μια καταγραφή στο δρόμο και στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου που έχει αποφασίσει πως η ζωή είναι παραισθήσεις,κλοπές και μαθήματα για να πέσεις στα ναρκωτικά.
Αφθονο υβρεολόγιο ώστε να σοκάρονται όσοι το παρακολουθούν και    απομίμηση μιας ζωής που περιγράφονται από περιθωριακά πολιτικά σχήματα  με μόνο στόχο την πρόκληση και τίποτε άλλο.
Οσο για την ίδια την ταινία παρά τους πολυάριθμους συντελεστές το καλλιτεχνικό επίπεδο δεν ξεπερνούσε με τίποτε το ερασιτεχνικό επίπεδο  με τα κλισέ του κακού αστυνομικού ,του εύκολου γυμνού με άφθονο σεξισμό, το χωρίς ειρμό σενάριο με τα άπειρα λάθη στο μοντάζ και την ηχοληψία. Λάθη που δεν επιτρέπονται για προβολή ταινίας ακόμη και πειραματικών με μηδενικό κόστος σε κρατικό πανελλαδικό κανάλι.
Προφανώς ουδείς εκ των υπευθύνων του καναλιού δεν σκέφτηκε να δει την ταινία έστω και στο γρήγορο... Διαφορετικά ούτε οι τηλεθεατές θα άκουγαν και θα έβλεπαν αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.
Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Στους τίτλους τέλους οι συντελεστές της ταινίας και κατά συνέπεια η ΕΡΤ που την πρόβαλε ευχαριστούσαν τον Σάββα Ξηρό και την Αλίθια Ρομέρο...
Αντε και εις ανώτερα.. Μήπως  είναι η ώρα  κάποιοι να πάνε σπίτι τους.. Γιατί ή βλάκες είναι ή επικίνδυνοι αλλά και στις δύο περιπτώσεις μάλλον δεν κάνουν για την ΕΡΤ.           

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς στη δημοκρατία και οι βλάκες έχουν άποψη και ικανότητα κριτικής.Γεγονός που κάποιοι με όπλα και παραισθήσεις δεν αποδέχονται και αγωνίζονται να επιβάλλουν την θεωρία της κολοβής αλεπούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή