Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΑΜΑΡΑ

Στη Βόννη θα ταξιδέψει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου για τη σύνοδο του ευρωπαικού Λαικού κόμματος. Εκεί θα συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ, και μάλλον με τους Γκρουέφσκι και Μπερίσα. Η έκπληξη λένε οι γνωρίζοντες θα είναι εαν τελικά συνοδεύσει τον πρόεδρο της Νεας Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΟΥΤΟΥΠΗ

Το σύνδρομο Κουτούπη κυνηγά την κυβέρνηση καθώς  το "κυνήγι μαγισσών" έχει πάρει ανεξελεγχτες διαστάσεις. Σε τρία πρόσωπα επικεντρώνονται τα βέλη Ν Ματζούφα,Μ.Καλτσά, Αλ. Φούρλα

ΝΕΟ ΔΙΔΥΜΟ

Νέο δίδυμο ετοίμαζει ο antenna για την κορυφή της ενημερωτικής πυραμίδας του. Όλα δείχνουν πως Στρατής Λιαρέλης και Γιάννης Παπαδόπουλος θα είναι οι αντικαταστάτες του Ανδρέα Παναγόπουλου και του Νίκου Ευαγγελάτου.

ΝΕΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Οι Κώστας Γκιουλέκας για τη Θεσσαλονίκη, και ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ή ο Βασίλης Μιχαλολιάκος  για το Πειραιά είναι τα πρόσωπα που σκέφτεται η Ρηγίλλης με στόχο το τρία στα τρία στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τι θα γίνει στην Αθήνα; Ουδείς γνωρίζει από τώρα αλλά η σχέση Σαμαρά -Κακλαμάνη δεν διανύει την καλύτερη φάση της

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ;

Ανεβαίνουν οι τόνοι σταδιακά προετοιμάζοντας το κλίμα για το Σαββατοκύριακο. Μετά τις φραστικές βόμβες του Γιώργου Καρατζαφέρη κατά του Αλέξη Τσίπρα  στη βουλή, τοα άρθρο του προέδρου του Σύριζα στο protagon.gr με τίτλο «Ποιος φοβάται τους Δεκέμβρηδες;» δημιούργησε ένα νέο χάος αντιπαραθέσεων. Δημοσιογράφοι και πολιτικοί άρχισαν  να απαντούν στον Αλέξη Τσίπρα κάποιοι μάλιστα με πολύ σκληρό τρόπο οπως ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης.
Με άρθρο του «Ο Τσίπρας στην παιδική χαρά της βίας» χαρακτήρισε έκθεση ιδεών το κείμενο Τσίπρα.Ακολούθησαν στελέχη  της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ που σχολίαζαν θετικά  το άρθρο του Κανέλλη. Μετά απο όλα αυτά είναι επίκαιρο το ερώτημα ποιός φοβάται τη φωτιά;

ΤΙ ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ ΑΡΑΓΕ;

Κουιζ μέτριας δυσκολίας. Ποιές είναι οι αρμοδιότητες της Αγγελικής Γκερέκου;

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2403/β/1.12.2009).
Με σχετική του απόφαση σήμερα ο Πρωθυπουργός καθόρισε τις αρμοδιότητες του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου και της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελας Γκερέκου.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ο Μάρτιος του 2010 αποτελεί το χρονικό όριο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
ΟΗΕ,Αμερικανοί και Βρετανοί έχουν συνειδητοποιήσει οτι αυτή θα είναι μάλλον η τελευταία ευκαρία αλλάγης status στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν τα χαρτιά τους οι Τούρκοι με πρόταση για τις εξουσίες και την διακυβέρνηση.
Προετοιμασία κάνει και η Ελληνοκυπριακή   πλευρά σε μια προσπάθεια να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να επαναδιαπραγματευούν αν και αναγνωρίσουν ότι οι πιθανότετες είναι λιγοστές   

ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Στον ΟΗΕ  θα θέσει την Δευτέρα το ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα ο υπουργός πολιτισμού  Παύλος Γερουλάνος.
Η συζήτηση στον οργανισμό  αφορά την υιοθέτηση ή μη ψηφίσματος για την επιστροφή ή απόδοση πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

TO TΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

ΥES WE CAN



ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ AΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Κραυγή αγωνίας των μελών του μικτού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ μπροστά στην επιχειρούμενη κατάρρευση του σωματείου...
Η επιστολη αναλυτικά:
Τα εκλεγμένα μέλη του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αγωνία μας, καθώς και των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, για τις εξελίξεις στα ΜΜΕ. Η καταιγίδα είναι ήδη εδώ. 

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ

Μεγάλη μάχη στο παρασκήνιο με βιογραφικά, e-mail, επαφές και τηλέφωνα για την επίζηλη θέση του προέδρου του ΟΠΑΠ.
Η sort list του Μαξίμου έχει αλλάξει πολλές φορές έως τώρα αλλά οι γνωρίζοντες θα στοιχημάτιζαν υπερ του παλιού ΠΑΣΟΚ.
Νεώτερα προσεχώς..

ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να πήρε μία επικοινωνιακή ανάσα για την οικονομία μετά το ecofin αλλά κλιμάκιο του ΔΝΤ βρίσκεται απο σήμερα στην Αθήνα για να ενημερωθεί για την πορεία του ελλείμματος και του χρέους.
Στο ΔΝΤ περιμένουν και το στέλεχος που θα αντικαταστήσει την Μιράντα Ξαφά που έχει παραιτηθεί ενω νέα επίσκεψη θα πραγματοποιηθει τον ερχόμενο Φεβρουάριο

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ;

Και ο Αλέξης Τσιπρας θα πάει στην Κοπεγχάγη.
Δεν θα είναι στους προσκεκλημένους αλλά στου διαδηλωτές..

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ -2

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι υπο παραίτηση διοίκηση οργανισμού εξακολουθεί να δίνει εντολές και να δαπανά μεγάλα ποσά σε πλασματικές υπερωρίες. Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με γαλάζια φόδρα.. Σύντομα και νέα στοιχεία

TΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

NEW ENTRY

Η Αλκηστις Μαραγκουδάκη αναλαμβάνει σύμβουλος διοίκησης στα τηλεοπτικά μέσα του Ομίλου Ρέστη.
Η κ. Μαραγκουδάκη, με μακρά θητεία στον τηλεοπτικό χώρο, (antenna) μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της διευθύντριας προγράμματος στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Ο Βέλγος Π Πράτ διευθυντής της εθνικής τράπεζας θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο αντικαταστάτης του Ελληνα Λουκά Παπαδήμου στην ΕΚΤ.
Η θητεία του άλλοτε διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος λήγει μέσα στο 2010 και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση Παπανδρέου όταν επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

«Με πρόστιμα συνολικού ύψους 130.000 ευρώ φιλοδώρησε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς.
Στο ΜΕΓΚΑ επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για απαξιωτική συμπεριφορά έναντι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη κατά την προεκλογική περίοδο στην εκπομπή των Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Μανώλη Αναγνωστάκη.
Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «Κανάλι 10» για υπέρβαση στο χρόνο τηλεπωλήσεων και έλλειψη της προβλεπόμενης σήμανσης.
Με 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε και το Σπορ TV, καθώς διαπιστώθηκαν υπερβάσεις στις σφήνες τηλεπωλήσεων.
Με πρόστιμο 20.000 ευρώ τιμωρήθηκε και το «Star» για την «Πρωινή Μελέτη» της Ελεονώρας Μελέτη, καθώς διαπιστώθηκε έλλειψη σοβαρότητας και αισθήματος ευθύνης στην παρουσίαση θέματος το οποίο αφορούσε βιασμό και κακοποίηση ζευγαριού και παρουσιάστηκε ως «πικάντικη ιστορία». Σύσταση επιβλήθηκε στον «Σκάι TV» για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας την προεκλογική περίοδο. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης εξήγησε ότι όντως υπήρξε χαμηλή ποσοστιαία προβολή σε ΚΚΕ (2,5%) και ΛΑΟΣ (1,6%), όμως πρόσθεσε ότι το κανάλι... ισορρόπησε τα πράγματα με τη φιλοξενία εκπροσώπων και των δύο αυτών κομμάτων.»

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Ποιά -υπο παραίτηση- διοίκηση εταιρείας του δημοσίου εξακολουθεί να δίνει εντολές για την καταβολή πλασματικών υπερωριών σε ημέτερους;
Η απάντηση σε λίγο..

ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟ..

Πωλητήριο στις ασφαλιστικές του εταιρείες βάζει ο ομίλος Ασπίς.
Η απόφαση αφορά στις Commercial Value και Πρώτη Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στην ασφαλιστική Ζωής Aspis Liberty Life Insurance που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στην Interalbanian Sha που δραστηριοποιείται στην Αλβανία.

ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ... ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκπροσωπήσει τον Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο του economist για την πράσινη ανάπτυξη και θα πραγματοποιήσει μάλιστα την ομιλία που είχε προγραμματιστεί να κάνει ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ...ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑ

Τον αποκεφάλισαν πριν καν καθίσει στην καρέκλα . Πρόκειται για τον ειδικό Γραμματέα ΔΕΚΟ Αντρέα Κουτούπη , που μόλις την Δευτέρα το βράδυ ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του η οποία ανακλήθηκε την Τρίτη λίγο πριν τα μεσάνυχτα με έκτακτη Κυβερνητική ανακοίνωση .
Όπως, αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ο Ανδρέας Κουτούπης είχε "εκφραστεί συνεχώς και επωνύμως μέσω του διαδικτύου με χυδαίους,υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την Κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης". Ο Α Κουτούπης είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Ν Δ στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης υποστηρίζεται ότι το βιογραφικό του «κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο και για το λόγο αυτό ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς- τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη». Όταν ωστόσο έμαθε τα στοιχεία αποφασίστηκε η ανάκληση του διορισμού του. «Η στάση αυτή αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση αλλά είναι επίσης, έκθετος και υπόλογος. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση» καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.
Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, έλεγε στους φίλους του«ΠΑΣΟΚΟΙ, ξεκινάει περίοδος μεγάλης κονόμας, τα λαμόγια τρίβουν τα χέρια τους…».
Aργότερα ανακοίνωσε , ότι θα στείλει και αυτός βιογραφικό, πιστεύοντας ότι όλα θα γίνουν αντικειμενικά. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι λίγες γραμμές πιο κάτω αποκαλύπτει και τις μύχιες σκέψεις του και καταλήγει:
«Με το ΠΑΣΟΚ όλα θα γίνονται με διαφάνεια… Θα κονομήσουμε… Γουστάρω πολύ».
Μετά την τοποθέτηση του έσπασαν τα τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν όμως αργά λίγες ώρες αργότερα σε έκτακτη σύσκεψη αποφασίστηκε η αποπομπή του..

Από το http://www.new-deal.gr/

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ... ΕΣΗΕΑ

Αποφασισμένοι να φτάσει το σωματείο μέχρι το πρωτοδικείο είναι κορυφαία στελέχη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, καθώς αδιαφορούν πλήρως και για το δεύτερο κύμα απολύσεων που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στα ΜΜΕ.
Παρά τα δικαιολογημένα παράπονα των συναδέλφων και βλέποντας ότι σταδιακά διαμορφώνεται κλίμα, εκλογής αντιπροσωπευτικού προεδρείου απο του υπολοίπους ρίχνουν πλέον στη μάχη διατήρησης της καρέκλας, κάθε μέσο.
Κινδυνολογίες για το ταμείο, μεταφορά των ευθυνών στις υπόλοιπες παρατάξεις, ακόμη και στήριξη του αντιπαλου αρκεί να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα να μην χαθεί η καρέκλα του προεδρείου.
Κρίμα και πάλι κρίμα για δημοσιογράφους που ολοκληρώνουν την καριέρα τους και θα κουβαλούν το στίγμα της πλήρους αποδιοργάνωσης του σωματείου..

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ

Την Πέμπτη στη Φλόριντα των ΗΠΑ θα συναντηθούν Νίκος Νοτιάς και Χαράλαμπος Κοζώνης, προκειμένου να υπογραφεί το προσύμφωνο μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ

Ευάγγελος Αβέρωφ.
Σημαίνουσα προσωπικότητα στην κεντροδεξιά παράταξη βουλευτής της ΕΡΕ και αργότερα της Νέας Δημοκρατίας.
Υπουργός εξωτερικών στο πλευρό του Κωνσταντίνου Καραμανλή "χρεώθηκε" πολιτικά την συνθήκη της Ζυρίχης για το κυπριακό το 1958 αλλά και τις διαπραγματεύσεις με την χούντα το 1974.
Θεωρείται ο γεφυροποιός που "σταμάτησε" στο παραπέντε την ορκομωσία του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και επέμενε στην επιστροφή Καραμανλή απο το Παρίσι. Ανέλαβε υπουργός άμυνας και διεκδίκησε την αρχηγία του κόμματος την οποία έχασε απο τον Γεώργιο Ράλλη.
Η ήττα απο τον Ανδρέα Παπανδρέου το 81 τον έκανε τον τρίτο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά η ήττα στις ευρωεκλογές , η κλονισμένη του υγεία και η απίστευτη αμφισβήτηση απο τον Κώστα Μητσοτάκη τον οδήγησε σε παραίτηση. Τελευταία του ανακάλυψη και πνευματικό του τέκνο ο Αντώνης Σαμαράς που έγινε βουλευτής το 1977 σε ηλικία 26 ετών και υπουργός εξωτερικών στο πλευρό του Κώστα Μητσοτάκη μόλις στα 38 του..

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

Πλην του Αντώνη Σαμαρά η εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία είχε μεγάλους κερδισμένους και πολλούς χαμένους. Οι κερδισμένοι: Κώστας Μαρκόπουλος το πουλέν του νέου αρχηγού αλλάζει πλέον κατηγορία.Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν το κλειδί για την ανατροπή.Σταύρος Δήμας κορυφαία επιλογή. Πάνος Παναγιωτόπουλος ο μόνος βουλευτής της Β Αθήνας που στήριξε Σαμαρά.
Μάξιμος Χαρακόπουλος ο υπαρχηγός του Αρη έπαιξε δυναμικά το ρόλο του αντίβαρου σε μια περιοχή-φέουδο για τον Γιώργο Σουφλιά.Κώστας Τασούλας σημαία του επανερχόμενου Αβερωφισμού άλλοτε γραμματέας του Ευάγγελου Αβέρωφ. Γιάννης Μανώλης, Κατερίνα Παπακώστα,Φωτεινη Πιπιλή, Βασίλης Μιχαλιολιάκος είναι μια ακόμη κατηγορία που ανέλαβαν την δύσκολη δουλειά της επικοινωνίας.
Θα επιβιώσουν και θα συνεργαστούν αρμονικά παρά το γεγονός ότι υποστηριξαν την Ντόρα Μπακογιάννη: Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χαντζηδάκης,Αρης Σπηλιωτόπουλος, Νίκος Δένδιας, Σωτήρης Χαντζηγάκης (ανιψιός του Ευάγγελου Αβέρωφ)
Οι μεγάλοι χαμένοι: Νικήτας Κακλαμάνης,(χωρίς λόγια)Λευτέρης Ζαγορίτης,ΜιλτιάδηςΒαρβιτσιώτης, Σοφία Καλατζάκου,Γεράσιμος Γιακουμάτος, Προκόπης Παυλόπουλος, Ευάγγελος Μειμαράκης,Κώστας Κιλτίδης,Σίμος Κεδίκογλου και όλη η γενιά των 60ρηδων νυν και πρωην βουλευτων (Πετραλιά,Κασσίμης, Μαρκογιαννάκης).

ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΤΖΟΓΟΣ

Τρόπους να περιοριστεί ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 6 δις ευρώ αναζητά το υπουργείο οικονομικών.
Στόχος να φορολογηθεί και το παράνομο παιγνίδι μέσω internet που υπολογίζεται στα 3 δις ευρώ ώστε να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.
Τις επόμενες εβδομάδες θα εξεταστεί και το ζήτημα των ιδιωτικών λεσχών με φρουτάκια

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

HMEΡΑ ΠΙΚΡΑΣ

Φοβερή ατάκα του Μιχάλη Λεάνη. Ημέρα πίκρας για
τους Πατέρες η σημερινή...

ΓΙΑΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Σε τέσσερις παράγοντες οφείλεται η άνετη νίκη του Αντώνη Σαμαρά. Πρώτον ζήτησε και πήρε εντολή για ένα καθαρά δεξιό σχηματισμό και όχι για μια καλύτερη κυβερνητική διαχείρηση πολιτικών που θύμιζαν έντονα ΠΑΣΟΚ (και είχαν φέρει στα όρια τους οπαδούς του κόμματος επι Καραμανλή).
Δεύτερον έκανε κίνηση-ματ όταν άρχισαν οι προσωπικές επιθέσεις για το 1993 ανεβάζοντας τους τόνους όχι επι προσωπικού αλλά για το όνομα των Σκοπίων.
Ετσι μπλόκαρε ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων σπρώχνωντας τον Παναγιώτη Ψωμιάδη προς το ακροατήριο της Ντόρας Μπακογιάννη. Τρίτον η συμφωνία με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο του έφερε τους κεντρώους περιορίζοντας ακόμη περισσότερο την δεξαμενή ψηφοφόρων για την αντίπαλο του. Τέταρτον έδωσε μια λογική ανατροπής στην καμπάνια του βάλλοντας κατά όσων πλήγωσαν τη Νέα Δημοκρατία, τα συμφέροντα και τους μηχανισμούς που όπως φάνηκε συγκινούν και τους συντηρητικούς ψηφοφόρους..

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

Ανετη νίκη από τον πρώτο γύρο για τον Αντώνη Σαμαρά, προδικάζουν κορυφαία στελέχη του κόμματος και δημοσκόποι. Η συμμετοχή στην εκλογή που θα ξεπεράσει τις 500.000 ψηφοφόρους ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την επικράτηση του πρώην υπουργού πολιτισμού. Αγκάθι είναι πλέον οι υψηλοί τόνοι του Παναγιώτη Ψωμιάδη και τα υπονοούμενα που άφησε αλλά όλοι πιθανολογούν σε μια απο τις γνωστές "διευκρινήσεις" του Νομάρχη ώστε να μην δημιουργηθεί κλίμα διάσπασης.