Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΤΙ ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ ΑΡΑΓΕ;

Κουιζ μέτριας δυσκολίας. Ποιές είναι οι αρμοδιότητες της Αγγελικής Γκερέκου;

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2403/β/1.12.2009).
Με σχετική του απόφαση σήμερα ο Πρωθυπουργός καθόρισε τις αρμοδιότητες του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου και της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελας Γκερέκου.
Στην υφυπουργό ανατέθηκαν τα θέματα των υπηρεσιών του τέως υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Παράλληλα, στις αρμοδιότητες του υπουργού παραμένει η εποπτεία της εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ, του Οργανισμού Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου, του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, καθώς και της εταιρείας «Αγροτικός Τουρισμός και Ήπιες Μορφές Αναψυχής Α.Ε.».
Σε σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι στις αρμοδιότητες της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού περιλαμβάνονται οι κοινοβουλευτικές με εξαίρεση την νομοθετική πρωτοβουλία που παραμένει στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και η αρμοδιότητα για την πρόταση προς έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων, καθώς και για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών πράξεων και η συνυπογραφή των Προεδρικών Διαταγμάτων και αποφάσεων με άλλους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.
Από τις ανωτέρω αρμοδιότητες ασκούνται παράλληλα από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού οι κοινοβουλευτικές και η αρμοδιότητα για την πρόταση προς έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου