Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΠΟΙΟΥΣ KΑΛΥΠΤΕΙ Η "ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ" ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τελικά με αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες καταφέραμε να καλύψουμε επικοινωνιακά όλα τα δυσάρεστα που έχουν ξεκινήσει από την πρώτη Ιανουαρίου. Το φορολογικό πέρασε χωρίς αμυχή και όλα βάινουν καλώς για την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση που έπαιξε για τις εντυπώσεις.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ



Για πολλά χρόνια την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Σημίτη, στους διαδρόμους του ιστορικού κτιρίου της Χαριλάου Τρικούπη δεν ήταν λίγοι όσοι -σύμφωνα με την μυθολογία του ΠΑΣΟΚ-, επεσήμαναν πως ο δεύτερος πρόεδρος του κόμματος  σε μια συνέντευξη του το 1989 είχε δηλώσει πως « δεν είχε παραβεί ποτέ, ούτε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας». Με αυτό το απλό έως υπερβολικό  για κάποιους επιχείρημα  ήθελαν να καταδείξουν πως ακόμη και οι συνηθισμένες ανθρώπινες παρεκτροπές  δεν θα γινόταν αποδεκτές από τον τότε ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

AΠΙΣΤΕΥΤΑ ΦΕΣΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ



Υψηλές και επώδυνες αυξήσεις (σε μια περίοδο που έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα όλες οι μορφές  ενέργειας)  επιβάλει η διοίκηση της ΔΕΗ  στους καταναλωτές επικαλούμενη το αυξημένο κόστος παραγωγής και τα ελλείμματα που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια, έξι μόλις μήνες πριν την οριστική απελευθέρωση των τιμολογίων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.  
Την ίδια ώρα  μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις και οργανισμοί διατηρούν για χρόνια υψηλές  οφειλές δεκάδων  εκατομμυρίων ευρώ έχοντας την κατανόηση της εκάστοτε διοίκησης. Παράλληλα  οι διακοπές παροχής στους ασυνεπείς καταναλωτές που δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς και το τέλος ακινήτων  έφτασαν τον περασμένο χρόνο στις 210.253  παρουσιάζοντας  εντυπωσιακή αύξηση 66% σε σχέση με το 2011 ενώ τους τελευταίους μήνες έχει σταθεροποιηθεί στις 30.000 διακοπές ανά μήνα προκαλώντας ένα πρόσθετο πονοκέφαλο στην διοίκηση της  Επιχείρησης.   

Ο ΓΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ

Ο Παπανδρέου μίλησε για τις κατακτήσεις του στην περίοδο των φοιτητικών του χρόνων ενώ μίλησε και για τον συμφοιτητή του, Αντώνη Σαμαρά

Με αφορμή την ομιλία του τον Φεβρουάριο στο "World Affairs Council" στο Όρεγκον, ο Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Oregonian" και εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στο... όπλο που είχε για να κατακτά τις γυναίκες όταν ήταν φοιτητής.

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

"ΜΙΣΟΥΝ" ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Του Σπύρου Δημητρέλη

Το μέτρο των αποδείξεων παρέμεινε και οι περισσότεροι φορολογούμενοι είναι υποχρεωμένοι και φέτος να συγκεντρώσουν παραστατικά για μια σειρά δαπανών τους. Ωστόσο, το μέτρο των αποδείξεων όπως παρέμεινε, είναι γεμάτο από αντιφάσεις και ανεξήγητες εξαιρέσεις. Ας δούμε μερικές από αυτές:

- αποδείξεις είναι υποχρεωμένοι φέτος να συγκεντρώσουν μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη και πειστική εξήγηση για το λόγο για τον οποίο εξαιρέθηκαν όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες φορολογούμενων από τη συγκέντρωση αποδείξεων. Έτσι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και έμποροι  δεν έχουν πλέον κανένα κίνητρο να ζητούν αποδείξεις στις συναλλαγές τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φοροδιαφυγή.

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ο Παπακωνσταντίνου ήταν η αρχή...



του Θανάση Φουσκίδη

«'Ολα στο φως» είναι το μότο που κυριαρχεί στο Μαξίμου εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου. Τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση όσον αφορά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την περαιτέρω διερεύνηση της εμπλοκής του πρώην υπουργού Οικονομικών καταδεικνύουν την ξεκάθαρη πρόθεση του πρωθυπουργού να ενισχυθεί το έργο των αρμόδιων αρχών και να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.