Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, με την οποία γνωστοποιείται η διαγραφή του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου. Νωρίτερα, είχε αποκαλυφθεί ότι συγγενικά πρόσωπα του Παπακωνσταντίνου περιλαμβάνονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ (η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή) τα οποία δεν περιέχονταν στην προηγούμενη λίστα. Πρόκειται για δύο πρώτες εξαδέλφες του καθώς και για τους συζύγους τους. Τη Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αναμένεται να καταθέσουν πρόταση στη Βουλή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη Βουλή. Με μια αιχμηρή δήλωση απαντησε ο Παπακωνσταντίνου στην ανακοίνωση διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ: «Αν η λίστα έχει πράγματι αλλοιωθεί, και πολύ περισσότερο με την αφαίρεση συγγενικών μου προσώπων, θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές να διερευνήσουν άμεσα ποιος είχε το κίνητρο να κάνει μια τόσο χοντροκομμένη αλλοίωση» δηλωσε.

ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


Του Σπύρου Δημητρέλη
AΠΟ ΤΟ CAPITAL.GR
Από την πρώτη μισθοδοσία του νέου έτους θα ισχύσει η παρακράτηση του φόρου εισοδήματος με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη ήδη στις εφορίες και στην οποία περιλαμβάνεται η νέα φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα του 2013 που αποκτούν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Το Capital.gr παρουσιάζει σήμερα τον πλήρη χάρτη με τις μεταβολές στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Οι ωφελημένοι από τη νέα φορολογική κλίμακα είναι λιγότεροι σε σχέση με αυτούς που θα επιβαρυνθούν.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ, ΔΙΑΖΥΓΙΑ,ΘΑΝΑΤΟΥΣ

Θάνατοι  και γεννήσεις θα δηλώνονται στον ληξίαρχο ο οποίος μέσο  ενός μοναδικού κωδικού συνδέεται με την ηλεκτρονική βάση του υπουργείου εσωτερικών μεταφέροντας τις δημογραφικές αλλαγές στην ΗΔΥΚΑ, η οποία στη συνέχεια θα διακόπτει τη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων αυθημερόν
Ήδη το υπουργείο εσωτερικών έστειλε στους δήμους έγγραφο για να παραλάβουν τους κωδικούς 
Για τους Γάμους θα ισχύσουν τα εξής:
θα εξακολουθούν να δηλώνονται στην εφορία για την έκδοση της αδείας , αλλά από δω και στο εξής θα ζητείται ΑΦΜ και ΑΜΚΑ ώστε τα στοιχεία  να μεταφέρονται ηλεκτρονικά στην ΗΔΥΚΑ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΣΤΥΨΑΝ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

Διπλασιάστηκαν οι φόροι στο εισόδημα μέσα στα δυόμιση χρόνια εφαρμογής του Μνημονίου στην χώρα μας. Μόνο το ίδιο δεν συνέβη και με τους μισθούς που έχουν «κοπεί» σε ποσοστό πάνω από 35% σε αυτό το διάστημα.
Το βίαιο για την ελληνική οικονομία πρόγραμμα προσαρμογής έπληξε το σύνολο σχεδόν των πολιτών αφού οι επιπλέον φόροι που καλούνται να πληρώσουν στην τετραετία 2010 - 2013 είναι αυξημένοι από 100 έως και 10.300 ευρώ.
Αυτούς βέβαια που «έστυψε» περισσότερο το Μνημόνιο είναι οι φορολογούμενοι με εισόδημα έως 1.000 ευρώ το μήνα.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Επί χρόνια 45.997 άτομα έπαιρναν συντάξεις και άλλες παροχές θανόντων συγγενών τους επιβαρύνοντας τα ταμεία με 320 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ποσό ίδιο με τις περικοπές που έγιναν στις συντάξεις.

Μπορεί να αποφεύγαμε αυτές τις μειώσεις αν γινόταν νωρίτερα το νοικοκύρεμα στα ταμεία, δηλώνει ο Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ φέρεται αποφασισμένος να παραδώσει ο ίδιος στον εισαγγελέα τις λίστες των παραβατών.

Αναλυτικότερα, 45.997 αόρατους συνταξιούχους εντόπισαν τα ταμεία που έχουν ολοκληρώσει την απογραφή. Στο ΙΚΑ δεν προσήλθαν να υπογράψουν 11.095 άτομα. Στον ΟΓΑ 10.000, 2.731 ομογενείς ανασφάλιστοι υπερήλικες από Ρωσία, Καζακστάν και Ουκρανία δεν προσήλθαν να δώσουν στοιχεία.